Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Šlehání bílků - nač si dávat pozor

Nikdy nešleháme bílky, které jsme právě vyjmuli z chladničky!

Majonéza - jak to udělat, aby se nesrazila

Majonéza se nesrazí, když všechny suroviny k přípravě mají stejnou teplotu a olej přidáváme jen po kapkách.

Škraloup na pudinku - jak, čím zabránit vzniku (cukr)

Když na horký pudink nasypeme trochu cukru, na povrchu se nevytvoří škraloup.

Připálené mléko v hrnci - jak, čím zabránit (máslo)

Mléko se v hrnci nepřipálí, když dno hrnece před vařením potřeme máslem.

Připálené mléko v hrnci - jak, čím zabránit (voda)

Mléko se v hrnci nepřipálí, když hrnec před vařením vypláchneme studenou vodou.

Smažení sýru - jak, čím zabránit, aby sýr při smažení vytekl (mrazák)

Sýr před smažením obalíme, a pak jej uložíme do mrazničky asi na půl hodiny. Při smažení drží stále pohromadě.

Rychlé rozmrazování chleba bez použití mikrovlnné trouby - jak udělat, co použít

Rychlé rozmrazování nám zajistí mikrovlnná trouba, jinak pečivo nebo krajíčky chleba narovnáme na mokrý plech, přikryjeme alobalem a během slabé čtvrthodiny rozpečeme v troubě.

Měkký chléb - jak, čím nakrájet, aby se nemačkal (horká voda)

Měkký chleb se lépe krájí, ponoříme-li nůž do horké vody.

Krájení čokoládové rolády, dortu s čokoládovou polevou - jak, čím nakrájet, aby čokoláda nepopraskala (horký nůž)

Před krájením čokoládové rolády nebo dortu namočíme nůž do horké vody, aby se ohřál. Čokoláda nepraská a nedrolí se.

Těsto na vánočku, mazanec vláčné - jak to udělat, čím dosáhnout, docílit (jogurt)

Aby těsto na vánočku, na buchty nebo velikonoční mazanec bylo vláčné, stačí přidat bílý jogurt a pro barvu pudinkový prášek.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny