Zelenina, zeleninové saláty
Plněná rajčátka jako osvěžující přesnídávka - recept
Zveřejněno: sobota 31. leden 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2578x
Bohatě plněná rajčátka - osvěžující přesnídávka! Vydlabaná dužinatá rajčata naplňte vajíčkem na hniličku, kostičkami salátové okurky, měkkým salámem, kapary, podle chuti koprem a lehkým jogurtovým dresinkem.
Růžičková kapusta - jak ji upravit, aby nechutnala hořce, nebyla hořká - postup, návod
Zveřejněno: neděle 30. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 9363x
Růžičková kapusta - aby zelené kapustičky nechutnaly hořce, odstraňte tmavší listy a košťálo křížem nařízněte. Kapustičky uvařte v osolené vodě s 1 lžičkou cukru. Slijte je a orestujte na másle. Budou vynikající.
Jak to udělat, co použít, aby nám rozkrojená cibule déle vydržela a nezkazila se - postup, návod (máslo, alobal)
Zveřejněno: neděle 30. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6149x
Chcete uchovat polovinu rozkrojené oloupané cibule, aby vydržela čerstvá až do dalšího vaření? Rozkrojenou plochu cibule lehce potřete stolním máslem a potom ji zabalte do alobalu.
Jak vařit květák, aby si zachoval bílou barvu
Zveřejněno: pondělí 27. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4381x
Květák si zachová bělejší barvu, když ho uvaříme v okyselené vodě.
Jak, čím lehčeji nakrájet rajčata - tipy, rady
Zveřejněno: pondělí 27. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3634x
Rajčata lépe nakrájíme, když je před krájením na chvíli vložíme do studené vody. Ke krájení rajčat použijeme velmi ostrý nůž nebo nůž pilkový.
Jak to udělat, aby křen při strouhání tolik nedráždil oči a sliznice
Zveřejněno: pondělí 27. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5651x
Křen méně štípe, když ho před strouháním nahřejeme ve vodě.
Jak, čím odstranit, zmírnit zápach z úst po cibuli, česneku - tipy, rady
Zveřejněno: pondělí 27. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 11949x
Nepříjemný pach po cibuli nebo česneku částečně odstraníme z úst, když vypijeme sklenici mléka.
Jak uskladnit, jak uchovat nasekanou cibuli, aby vydržela 10 dnů čerstvá
Zveřejněno: pondělí 27. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6232x
Nasekaná cibule vydrží až 10 dnů jako čerstvá, když ji dáme do nádoby z umělé hmoty, dobře uzavřeme a vložíme do chladničky.
Jak to udělat, abychom česnek a cibuli rychleji oloupali - tipy, rady
Zveřejněno: pondělí 27. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4199x
Česnek a cibuli oloupeme rychleji, když je na 3 minuty ponoříme do studené vody.
Jak to udělat, aby byla zvadlá petrželová nať opět čerstvá a svěží - postu, návod
Zveřejněno: pondělí 27. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3941x
Zvadlá petrželová nat' nabude svěžesti, když ji rozložíme na talíř, pokropíme studenou vodou a několik hodin necháme přikrytou dalším talířem.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak odstranit z přemrzlých brambor sladkou chuť, sladkost - postup, návod
- Jak, čím odstranit z rukou zápach od česneku
- Jak to udělat, aby česnek v syrovém stavu nezapáchal
- Jak to udělat, co použít, aby nám celer při vaření nezčernal (ocet)
- Jak, čím odstranit z rukou zápach z cibule
- Jak to udělat, co použít, aby měla cibule při restování krásnou zlatou barvu a nespálila se
- Jak to udělat, co použít, aby se nám mrkev orestovala do zlatova - tipy, rady
- Jak odstranit, jak zmírnit zápach při vaření květáku, kapusty - tipy, rady
- Jak uchovávat květák, aby vydržel co nejdéle čerstvý
- Jak snadno a rychle oloupat česnek pomocí uzavíratelné skleničky od marmelády
Další rady v kategorii
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Brokolice - jak to udělat, co použít, aby se během vaření zmírnila její chuť - tipy, rady
-
Čalamáda se nezkazí - jak to udělat, co použít (křen)
-
Čalamáda z červené řepy - jak připravit, udělat
-
Čalamáda z gigantů - jak připravit, udělat
-
Čalamáda ze zelí a paprik - jak připravit, udělat
-
Čekanka hořká, nahořklá - jak, čím zbavit hořkosti (vlažná voda)
-
Celer déle vydrží, nezkazí se - jak to udělat, co použít (alobal)
-
Černání celeru na vzduchu - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Červená řepa pečená v troubě - postup, návod
-
Červená řepa se zelím - jak připravit, udělat
-
Červená zelenina při strouhání, krájení fialoví, hnědne - jak, čím vrátit červenou barvu (ocet)
-
Červené zelí na karamelu s jablky - postup, příprava
-
Červené zelí s povidly - postup, příprava
-
Červené zelí s rumový mi rozinkami - postup, příprava
-
Česnek - jak dodat salátu česnekové aroma
-
Česnek - jak to udělat, aby česnek nebyl dlouho cítit a nepálil
-
Česnek - jak, čím zjemnit jeho chuť (mléko)
-
Česnek a saláty - tipy, rady
-
Česnek naložený v kořeněném oleji - jak připravit, udělat
-
Česnek naložený v oleji - jak připravit, udělat
-
Česneková pasta - jak udělat, připravit (česnek, sůl)
-
Chilli papričky Jalapeiío nebo Ancho do domácího chlli con carne
-
Cibule dlouho vydží - jak to udělat,co použít (papírový sáček)
-
Cibule naložená v soli - jak připravit, udělat
-
Cibulky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
-
Co dělat s vlhkostí v přihrádce na zeleninu v ledničce, lednici
-
Co udělat z rozvařené zeleniny
-
Cuketová pomazánka - jak připravit, udělat
-
Cuketové zelí - postup, příprava
-
Cuketový salát s rajčaty - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dietní bramboráky, bramborové placky pečené ve vaflovači
-
Domácí hořčice s hořčicí - jak připravit, udělat
-
Domácí hořčice se zelím - jak udělat, připravit
-
Domácí hořčice z cukety a česneku - jak připravit, udělat
-
Domácí kečup - jak připravit, udělat
-
Domácí kysané zelí - jak připravit, udělat
-
Domácí zeleninová směs "Kunovjanka" - jak připravit, udělat
-
Domácí zeleninová směs "Moravanka" - jak připravit, udělat
-
Dýně zavařená nakyselo - jak připravit, udělat
-
Dýňová chuťovka k masu - jak připravit, udělat
-
Feferonky s rozinkami - jak připravit, udělat
-
Feferonky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
-
Hlávkový salát déle vydrží - jak to udělat, co použít (papírový sáček)
-
Hlávkový salát povadlý, zvadlý - jak, čím pomoci (voda, utěrka)
-
Hnědnutí celeru při zpracování, zavařování - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)
-
Hořká cibule - jak se vyhnout zhořknutí cibule
-
Housenky v hlávkovém salátu - jak, čím odstranit, zbavit se (ocet)
-
Hrášek neztratí při vaření barvu - jak to udělat, co použít (cukr)
-
Hrášek v jemném sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
-
Hrášek ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
-
Jak dodat zeleninovým salátům česnekovou příchuť - tipy, rady
-
Jak jednoduše oloupat rajče - postup, návod
-
Jak jednoduše zbavit rajčata slupek, jak oloupat rajčata - postup, návod
-
Jak koupit kvalitní čerstvý chřest
-
Jak odstarnit zrníčka z cukety
-
Jak odstranit hmyz ze sklizené zeleniny (slaná voda)
-
Jak odstranit pálivost chilli papriček
-
Jak odstranit z nožů zápach z cibule - postup, návod (sůl)
-
Jak odstranit z přemrzlých brambor sladkou chuť, sladkost - postup, návod
-
Jak odstranit, jak zmírnit zápach při vaření květáku, kapusty - tipy, rady
-
Jak oloupat brambory vařené ve slupce snadno a rychle (studená voda)
-
Jak oloupat cibuli snadno a rychle (vřelá voda)
-
Jak oloupat rajčata (mrazák, teplá voda)
-
Jak oloupat rajče v mikrovlnné troubě - postup, návod
-
Jak poznat zda je chřest čerstvý
-
Jak poznat, zda je zelí v obchodě čerstvé
-
Jak předejít moučné chuti u nových brambor (vroucí voda)
-
Jak připravit červené hlávkové zelí - postup, příprava
-
Jak připravit lépe stravitelný okurkový salát (spařená okurka)
-
Jak připravit rajčatové mléko - postup, návod
-
Jak připravit rajčatový koktejl - postup, návod
-
Jak připravit, nachystat rajčata na plnění nádivkou - postup, návod
-
Jak rozdrtit česnek bez lisu
-
Jak rozpůlit a odsemínkovat dýni hokaido snadno a rychle - postup, návod, tipy, rady, zkušenosti
-
Jak rychle a snadno nakrájet zelí
-
Jak si doma udělat, vyrobit mletý česnek - postup, návod
-
Jak skladovat čekanku v lednici, aby zůstale déle čerstvá (vlhká utěrka)
-
Jak snadno a rychle očistit, oloupat mrkev bez škrabky
-
Jak snadno a rychle oloupat česnek pomocí uzavíratelné skleničky od marmelády
-
Jak snadno oloupat paprikové lusky
-
Jak snížit, zmenšit pálivost chilli papriček - postup, návod
-
Jak správně připravit salátovou zálivku a nač si dávat pozor - tipy, rady, doporučení
-
Jak sušit česnek - postup, návod
-
Jak to udělat, aby byla zvadlá petrželová nať opět čerstvá a svěží - postu, návod
-
Jak to udělat, aby česnek v syrovém stavu nezapáchal
-
Jak to udělat, aby křen při strouhání tolik nedráždil oči a sliznice
-
Jak to udělat, aby rozmrazovaná zelenina získala jemné aroma - postup, návod
-
Jak to udělat, aby různě velké brambory byly uvařeny současně (jehlice na pletení)
-
Jak to udělat, abychom česnek a cibuli rychleji oloupali - tipy, rady
-
Jak to udělat, co použít, aby měla cibule při restování krásnou zlatou barvu a nespálila se
-
Jak to udělat, co použít, aby nám celer při vaření nezčernal (ocet)
-
Jak to udělat, co použít, aby nám rozkrojená cibule déle vydržela a nezkazila se - postup, návod (máslo, alobal)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám mrkev orestovala do zlatova - tipy, rady
-
Jak uchovávat květák, aby vydržel co nejdéle čerstvý
-
Jak urychlit pečení, vaření lilku
-
Jak urychlit vaření květáku, brokolice vcelku
-
Jak uskladnit, jak uchovat nasekanou cibuli, aby vydržela 10 dnů čerstvá
-
Jak uvařit brambory rychleji (máslo, olej)