Moučníky, koláče, náplně, polevy, krémy
► Čím nahradit máslo v drobence, drobenka bez másla - postup, návod, výroba
Zveřejněno: úterý 30. říjen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 8899x
Jste bez másla a potřebujete vyrobit drobenku? Vyrobte ji z margarínu nebo oleje. Bude navíc báječně měkká a chutnější.
► Jak snadno vyválet těsto na sušenky bez lepení na podložku (pergamenový papír)
Zveřejněno: neděle 6. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2177x
Těsto na sušenky se nám bude lépe vyvalovat, když na vál položíme kus pergamenového papíru.
► Jak upéct šťavnatý makovec
Zveřejněno: neděle 6. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2991x
Přidáme-li do těsta na makovec trochu strouhaného sucharu, zůstane makovec déle šťavnatý.
► Jak udělat aby měl koláč zlatavou barvu, aby byl koláč do zlatova
Zveřejněno: neděle 6. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2308x
Koláč bude pěkně dozlatova upečený, když ho krátce před vyjmutím z trouby potřeme slazeným mlékem.
► Jak připravit chutnou měkkou drobenku na koláče, buchtu (nepoužijte máslo)
Zveřejněno: neděle 6. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2960x
Když uděláme drobenku z margarínu nebo oleje namísto másla, bude báječně měkká.
► Jak vyrobit kypré těsto na koláče - zlepšovák
Zveřejněno: neděle 6. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3320x
Zaděláváme-li těsto na koláče kyselým mlékem místo obyčejným, bude mnohem kypřejší.
Jak jednoduše vyklopit moučník z formy (mokrá utěrka)
Zveřejněno: sobota 7. duben 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3040x
Upečený moučník nechte 5-10 minut zchladnout a teprve poté jej vyklápějte z formy. Nechce-li se mu ven, obložte formu utěrkou namočenou ve studené vodě, nechte chvíli působit a vyklopte.
Jak zabránit vzniku žmolků v moučníku (smíchání směsí)
Zveřejněno: sobota 7. duben 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2179x
Žmolkům a sraženínám v moučníku se vyhnete, když nejprve smícháte zvlášť sypké a zvlášť tekuté ingredience a teprve potom je opatrně spojíte dohromady.
Jak změkčit tvrdé cukroví (jablko)
Zveřejněno: úterý 3. duben 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4733x
Do krabice s cukrovím, které potřebuje zvláčnět, vložte celé jablko.
Jak zabránit vsáknutí želatiny do dortu (mražené ovoce)
Zveřejněno: pondělí 2. duben 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3835x
Při přípravě ovocného želatinového dortu naklaďte na korpus část čerstvého a část mraženého ovoce. Pak jej můžete zalít horkou želatinou - na studeném ovoci ihned tuhne a nevsákne se do korpusu. Po ztuhnutí můžete přidat další želatinovou vrstvu.
Další rady a tipy v této kategorii:
- ► Jak nepřipálit lívance, palačinky (slaná voda)
- ► Jak vytvořit nadýchané palačinky (mléko, minerálka)
- Jak připravit kypré palačinky (olej)
- ► Jak zabránit vzniku škraloupu pudinku (cukr)
- Jak zabránit rozmočení dortového korpusu ovocem (strouhanka, ořechy, mandle)
- ► Jak narovnat hrbolatý povrch upečeného koláče
- Jak zabránit propadnutí ovoce v těstu (mouka)
- ► Jak zlepšit kynutí těsta na koláče
- Palačinky s malinami a mascarpone - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Piškotové lívanečky se šlehanou smetanou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Další rady v kategorii
-
Buchty měkké, vláčné - jak to udělat, co použít (rum, cukr, voda)
-
Čím a jak ozdobit čokoládové muffiny?
-
Čím je možné nahradit máslo u křehkého koláče
-
Čím je možné nahradit mléko v piškotovém těstu
-
Čím nahradit alkohol přidávaný do těsta
-
Čím nahradit vejce v koláči
-
Čím oživit, ochutit krém do koláče cheesecake - tipy, rady
-
Čím potírat koláče, mazance, aby byly po upečení křehké, měli křehkou kůrku - tipy, rady, doporučení
-
Čím vylepšit cheesecake (poleva)
-
Čím vylepšit drobenku na koláč (kardamom)
-
Čím vylepšit těsto na palačinky (pistácie)
-
Čím vymazat formu, aby se moučník při pečení nepřipálil a nezhnědl (ztužený tuk)
-
Co dělat s připáleným koláčem, jak zachránit připálený koláč
-
Co dělat, pokud nám kvásek nekyne
-
Co použít, aby těsto lépe kynulo (jogurt)
-
Co použít, aby upečené koláče měly krásnou barvu (bílek, med)
-
Co přidat, co použít do drobenky, aby byla po upečení křupavější
-
Co přidat, co použít do litého perníku, aby zůstal dlouho vláčný
-
Co přidat, co použít do těsta na bábovku, aby byla kypřejší
-
Co přidat, co použít do těsta, aby buchty a koláče dostaly po upečení krásnou zlatou barvu
-
Co přidat, co použít při smažení vdolků, aby nebyly tak mastné (ocet)
-
Co udělat s nesnědenými palačinkami - tipy, rady, doporučení
-
Co udělat, co použít, když se nám připeče moučník ke dnu formy - postup, návod
-
Čokoládové zákusky více provoněné - jak to udělat, co použít (káva, Amaretto)
-
Dezert flameri - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dietní palačinky pečené ve vaflovači
-
Dortový korpus - co lze použít k jeho výrobě místo piškotů - tipy, rady
-
Drobenka na koláč křupavá, vypečená - jak, čím docílit (med)
-
Drobenka zkaramelizovaná v troubě
-
Jablkový moučník ze zbylých bílků - postup, návod
-
Jak dodat lesk polevě na dort, perníčky, perník, větrník, muffiny
-
Jak dopéct nákyp pomocí alobalu a jak zabránit spálení nákypu
-
Jak dosáhnout hezky zlatavé, žluté barvy kynutého těsta
-
Jak hezky ozdobit bábovku cukrovými perlami
-
Jak hezky ozdobit tvarohový koláč cukrem a malinami
-
Jak hezky ozdobit tvarohový koláč s ovocem
-
Jak jednoduše pokrýt cukroví polevou - tipy, rady, zlepšováky
-
Jak jednoduše vyklopit moučník z formy (mokrá utěrka)
-
Jak naplnit muffiny máslovým krémem
-
Jak natřít krém na dort, aby byl bez hrudek - postup, návod
-
Jak netradičně ozdobit muffiny - postup, návod
-
Jak neudělat žmolky při rozpouštění čokolády v mikrovlnce
-
Jak odlepit korpus dortu od formy
-
Jak odstranit bubliny z povrchu jablečného koláče
-
Jak odstranit drobivost těsta vyrobeného z piškotů či sušenek
-
Jak ozdobit dort pomocí papírové krajkové šablony, cukru a kakaa
-
Jak ozdobit dort vaječným likérem s pudingem bez stékání
-
Jak péct bublaninu, aby se nasrazila - tipy, rady, doporučení
-
Jak péct čokoládové suflé, aby při pečení nespadlo (škrob)
-
Jak péct nákyp, aby po upečení neklesnul - tipy, rady, doporučení (piškoty)
-
Jak péct pokrmy, koláče z lineckého těsta - tipy, rady, doporučení
-
Jak plnit zdobící kornout krémem aniž byste se ušpinili - postup, návod
-
Jak poznám že je hotové odpalované těsto na větrníky, koblihy
-
Jak poznat jestli je třený koláč už upečený
-
Jak poznat správně, dostatečně vyšlehaný sníh z bílku
-
Jak poznat správnou teplotu čokoládové polevy na roztírání
-
Jak poznat, zda je nákyp dobře upečený - rady, doporučení
-
Jak připravit kypré palačinky (olej)
-
Jak prodloužit trvanlivost máslového krému na dort, moučník
-
Jak rozetřít sníh z bílků na dort, koláč
-
Jak rozpustit čokoládovou polevu - tipy, rady, návody
-
Jak rozpustit čokoládu na polevu bez použití vodní lázně
-
Jak rozpustit hrudky v želatině
-
Jak se vyhnout přilepení bábovky v bábovkové formě při pečení
-
Jak se vyhnout rychlému tuhnutí a loupání polevy z moučníků a dortů
-
Jak se vyhnout spadnutí těsta při pečení
-
Jak se vyhnout sražení máslového krému
-
Jak snadno odlepit korpus od dortové formy
-
Jak snadno uvolnit připečený koláč z plechu
-
Jak snadno vyklopit z formy moučník z třeného těsta
-
Jak snadno vyválet linecké těsto na plech na koláč
-
Jak správně připravit a upéct pokrmy z kynutého těsta - tipy, rady
-
Jak to udělat , co použít, aby se dort dobře krájel
-
Jak to udělat aby koblihy nebyly tolik tučné
-
Jak to udělat aby koblihy nenasákly moc oleje při smažení
-
Jak to udělat aby linecké cukroví bylo křehké
-
Jak to udělat aby se vyválené těsto nestáhlo
-
Jak to udělat, aby nám tvarohový dort po přidání ananasu nezhořknul - postup, návod
-
Jak to udělat, co použít aby se povrch bábovky při pečení nespálil - rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby byl perník vláčný a netvrdnul (čaj)
-
Jak to udělat, co použít, aby byla poleva na dortu lesklá - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby bylo kynuté těsto na vánočku, buchty či mazanec vláčné a mělo pěknou barvu
-
Jak to udělat, co použít, aby byly košíčky po upečení křupavé - tipy, rady, doporučení (arašídový olej)
-
Jak to udělat, co použít, aby koláče zůstaly déle čerstvé
-
Jak to udělat, co použít, aby mák nezhořknul
-
Jak to udělat, co použít, aby se křehké těsto nedrobilo (ocet)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám palačinky při smažení nelepily a netrhaly
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám poleva na moučnících nevsákla do těsta
-
Jak uchovat drobenkový koláč zamražením
-
Jak udělat drobenku křupavější, křupavá drobenka
-
Jak udělat křupavou krustu na švestkovém koláči
-
Jak udělat kynuté těsto lehké a nadýchané
-
Jak udělat kyprou vzdušnou, chutnou palačinku
-
Jak udělat makový koláč nadýchanější
-
Jak udělat mouční ze třeného těsta nadýchanější
-
Jak udělat muffiny nadýchané a křehké
-
Jak udělat palačinky nadýchanější
-
Jak udělat třené těsto vzdušnější a kypřejší
-
Jak upéct závin dozlatova a dokřupava (tuk)
-
Jak urychlit kynutí kynutého těsta pomocí horké vody nebo radiátoru topení