Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Moučníky, koláče, náplně, polevy, krémy

Jak, čím vylepšit palačinky

Pokud chcete vylepšit palačinky, použijte celozrnnou mouku. Palačinky budou výrazně lahodnější.

Jak to udělat, co použít, aby byly košíčky po upečení křupavé - tipy, rady, doporučení (arašídový olej)

Do těsta na košíčky přidáme trošku arašídového oleje. Košíčky pak budou křupavější.

Neobvyklé, netradiční dorty - tipy, fotografie, obrázky

Existují dorty, které jsou chutné a krásné. My vám ale tady ve webu ukážeme ELITNÍ dorty, které je škoda sníst.  

Číst dál: Neobvyklé, netradiční dorty - tipy, fotografie, obrázky

Jak vylepšit zmrzlinu (opilé rozinky, rozinky naložené v alkoholu)

Zmrzlině dodáte excelentní chuť, pokud při podávání nahoru nasypete několik (asi 20 ks) rozinek naložených v alkoholu (např. rumu, griotce apod.). Rozinky uchovejte v zavařovací skleničce. Budete je tak mít kdykoliv k dispozici připravené.  

Číst dál: Jak vylepšit zmrzlinu (opilé rozinky, rozinky naložené v alkoholu)

Jak jednoduše pokrýt cukroví polevou - tipy, rady, zlepšováky

V receptech, kdy pečivo potíráme polevou ho raději do polevy namáčíme, pak položíme na papír na pečení a necháme chvíli v lednici ztuhnout.

Teploty trouby při pečení cukroví, moučníků a dezertů - rady, doporučení

Teploty trouby při pečení cukroví, moučníků a dezertů:

  • 50-100 °C (sušení) - nižší bílkové pečivo (laskonky), které se po upečení plní krémem či šlehačkou
  • 130-150 °C (pečení při nízké teplotě, spíše sušení) - sněhové pečivo s ořechy, placičky a hromádky, makaronky
  • 160-170 °C (pečení při nižší střední teplotě) - šlehaná (třená) tuková těsta a dorty ve vyšší vrstvě
  • 170-190 °C (pečení při střední teplotě) - pečivo kypřené kypřicím práškem, pečivo s medem, perník ve vyšší vrstvě
  • 190-210 °C (pečení při vyšší střední teplotě) - drobné vánoční cukroví, tvarované kynuté pečivo, koláče pečené ve formách, štoly, vánočky
  • 210-225 °C (pečení při vyšší teplotě) - piškotové rolády, pečivo z listového těsta, drobné pečivo s vyšším obsahem tuku
  • 225-250 °C (pečení při vyšší teplotě) - listové těsto v různých variantách, pečivo z pálené hmoty (odpalované těsto), záviny
  • 250-300 °C (vysoká teplota) - rychlé a prudké zapečení sněhových hmot na předpečeném moučníku apod.

Jak vykouzlit voňavý a křehký jablkový koláč - tipy, rady, doporučení (želé, marmeláda)

Chceme-li mít jablkový koláč ještě voňavější a křehčí, potřeme jablka, jakmile vyndáme koláč z trouby, rybízovým želé nebo marmeládou.

Jak péct bublaninu, aby se nasrazila - tipy, rady, doporučení

Piškotová bublanina se srazí, dáme-li příliš vlhké ovoce. Použili jsme asi málo okapané ovoce. Rovněž tak škodí větší dávka citrónové šťávy.

Co udělat s nesnědenými palačinkami - tipy, rady, doporučení

Zbylé palačinky nebo placky zabalíme a uchováme do druhého dne. Stočíme je, napříč pokrájíme na nudle, osmahneme na másle a podáváme je vlažné s malinovou šťávou. Můžeme je také podávat i jako vložku do hovězí polévky.

Jak péct nákyp, aby po upečení neklesnul - tipy, rady, doporučení (piškoty)

  Nákyp neklesne tak rychle, přidáme-li do něho lžíci strouhaného piškotu. Zlepší se i jeho chuť.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny