Moučníky, koláče, náplně, polevy, krémy
► Moravská omeleta - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: středa 31. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1635x
Moravská omeleta - příprava: Rozpusťte 40 g másla, vmíchejte do něj 3 lžíce mouky a 2 celá vejce. Postavte na sporák. Míchejte a přilévejte po troškách 1/2 l mléka. Vařte tak dlouho, dokud nevznikne kaše, pak odstavte a míchejte, dokud těsto nezchládne.
Číst dál: ► Moravská omeleta - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Omeleta s jahodami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: středa 31. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1454x
Omeleta s jahodami - příprava: Míchejte lžíci cukru a 1 žloutek 1/4 hodiny, pak přidejte 1 lžíci rumu, 3 lžíce mouky a naposled z 1 bílku tuhý sníh. Polovinu těsta vlijte na rozpálenou! máslem nebo umělým tukem politou pánev.
Číst dál: ► Omeleta s jahodami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Skořicové lívanečky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: středa 31. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1588x
Skořicové lívanečky - příprava: Do mísy si připravíme krupičkovou mouku, kterou polejeme vařící vodou nebo mlékem a necháme stát 4 hodiny. Poté přimícháme do těsta žloutky, sůl, citronovou kůru a těsto třeme 20 minut. Lívanečník vymažeme rozpáleným máslem, těsto do něho nalejeme a upečeme.
Číst dál: ► Skořicové lívanečky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Rychlá omeleta - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: středa 31. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1672x
Rychlá omeleta - příprava: V kotlíku ušleháme ze 3 bílků tuhý sníh, pak do něho zašleháme 3 žíce cukru, citronovou kůru, vanilku, 3 žloutky a naposled přidáme lehce 3 lžíce mouky. Omeletovou pánev vymažeme syrovým máslem, vysypeme moukou, těsto na ní rozetřeme a omeletu rychle v troubě do růžova upečeme.
Číst dál: ► Rychlá omeleta - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Plněná sladká omeleta - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: pátek 26. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1612x
Plněná sladká omeleta - příprava: V hrnečku umícháme 3 vejce, přidáme lžičku mouky, dvě lžíce mléka, půl lžičky cukru, zrnko soli a vše řádně znovu umícháme (rozkloktáme). Ohřátou pánev vymažeme dobře rozpuštěným máslem, obsah hrnečku na ni nalijeme a dáme do trouby péci.
Číst dál: ► Plněná sladká omeleta - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Jemné lívance - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: pátek 26. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1560x
Jemné lívance - příprava: 30 g čerstvého rozehřátého másla se dá do mísy, k tomu se přidá lžíce cukru, 2 žloutky, 1 celé vejce, 1/3 litru vlažného mléka, 1/3 litru mouky, sůl, 20 g zkynutých kvasnic, naposledy ze 2 bílků sníh, zadělá se těsto a nechá kynout.
Číst dál: ► Jemné lívance - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Francouzské jablečné lívanečky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: pátek 26. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1704x
Francouzské jablečné lívanečky - příprava: Rozšlehá se celé vejce, lžíce cukru, lžíce mléka nebo smetany, lžíce rumu, malinko soli a mouky tolik, aby bylo těsto jako na kapání. Spíše trochu tužší. Závinová jablka, křehká, jež se snadno rozvářejí, se oloupají, nakrájejí napříč na kolečka, zbaví jádřince, obalí v těstíčku a smaží na oleji.
Číst dál: ► Francouzské jablečné lívanečky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Jahodové tiramisu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: pátek 26. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1526x
Jahodové tiramisu - příprava: Jahody opláchněte a nechte důkladně okapat. Asi 15 kusů si odložte na ozdobení. Zbylé jahody pokrájejte na menší kousky a odložte do lednice. V misce důkladně vyšlehejte žloutky s práškovým cukrem. Žloutkovou pěnu smíchejte s mascarpone a odložte do lednice.
Číst dál: ► Jahodové tiramisu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Čím vylepšit těsto na palačinky (pistácie)
Zveřejněno: pondělí 22. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2726x
Milujete palačinky? Nevíte, jak je vylepšit? Zkuste do těsta přimíchat nasekané pistácie. Jiné už nebudete chtít.
Čím vylepšit cheesecake (poleva)
Zveřejněno: pondělí 22. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2398x
Čím vylepšit cheesecake? Na pánvi nechte při nízké teplotě rozpustit trochu másla, pak přisypte 200 g nalámaných máslových sušenek a 100 g nasekaných lískových oříšků. Obojí orestujte. Hmotu nechte trochu vychladnout a pak do ní vmíchejte přibližně 100 ml medu.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak upéct závin dozlatova a dokřupava (tuk)
- Jak péct čokoládové suflé, aby při pečení nespadlo (škrob)
- Čím vylepšit drobenku na koláč (kardamom)
- Dezert flameri - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Čím vymazat formu, aby se moučník při pečení nepřipálil a nezhnědl (ztužený tuk)
- ► Pohankové palačinky s citrónem, banánem a skořicí - recept
- Levandulové voňavé sušenky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Jak nalít palačinkové těsto na pánev při smažení snadno a jednoduše (džbán)
- ► Jak neudělat hrudky v pudingu (omnia sklenice)
- ► Jak zesílit makovou vůni v náplni do koláčů, buchet, moučníků
Další rady v kategorii
-
Buchty měkké, vláčné - jak to udělat, co použít (rum, cukr, voda)
-
Čím a jak ozdobit čokoládové muffiny?
-
Čím je možné nahradit máslo u křehkého koláče
-
Čím je možné nahradit mléko v piškotovém těstu
-
Čím nahradit alkohol přidávaný do těsta
-
Čím nahradit vejce v koláči
-
Čím oživit, ochutit krém do koláče cheesecake - tipy, rady
-
Čím potírat koláče, mazance, aby byly po upečení křehké, měli křehkou kůrku - tipy, rady, doporučení
-
Čím vylepšit cheesecake (poleva)
-
Čím vylepšit drobenku na koláč (kardamom)
-
Čím vylepšit těsto na palačinky (pistácie)
-
Čím vymazat formu, aby se moučník při pečení nepřipálil a nezhnědl (ztužený tuk)
-
Co dělat s připáleným koláčem, jak zachránit připálený koláč
-
Co dělat, pokud nám kvásek nekyne
-
Co použít, aby těsto lépe kynulo (jogurt)
-
Co použít, aby upečené koláče měly krásnou barvu (bílek, med)
-
Co přidat, co použít do drobenky, aby byla po upečení křupavější
-
Co přidat, co použít do litého perníku, aby zůstal dlouho vláčný
-
Co přidat, co použít do těsta na bábovku, aby byla kypřejší
-
Co přidat, co použít do těsta, aby buchty a koláče dostaly po upečení krásnou zlatou barvu
-
Co přidat, co použít při smažení vdolků, aby nebyly tak mastné (ocet)
-
Co udělat s nesnědenými palačinkami - tipy, rady, doporučení
-
Co udělat, co použít, když se nám připeče moučník ke dnu formy - postup, návod
-
Čokoládové zákusky více provoněné - jak to udělat, co použít (káva, Amaretto)
-
Dezert flameri - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dietní palačinky pečené ve vaflovači
-
Dortový korpus - co lze použít k jeho výrobě místo piškotů - tipy, rady
-
Drobenka na koláč křupavá, vypečená - jak, čím docílit (med)
-
Drobenka zkaramelizovaná v troubě
-
Jablkový moučník ze zbylých bílků - postup, návod
-
Jak dodat lesk polevě na dort, perníčky, perník, větrník, muffiny
-
Jak dopéct nákyp pomocí alobalu a jak zabránit spálení nákypu
-
Jak dosáhnout hezky zlatavé, žluté barvy kynutého těsta
-
Jak hezky ozdobit bábovku cukrovými perlami
-
Jak hezky ozdobit tvarohový koláč cukrem a malinami
-
Jak hezky ozdobit tvarohový koláč s ovocem
-
Jak jednoduše pokrýt cukroví polevou - tipy, rady, zlepšováky
-
Jak jednoduše vyklopit moučník z formy (mokrá utěrka)
-
Jak naplnit muffiny máslovým krémem
-
Jak natřít krém na dort, aby byl bez hrudek - postup, návod
-
Jak netradičně ozdobit muffiny - postup, návod
-
Jak neudělat žmolky při rozpouštění čokolády v mikrovlnce
-
Jak odlepit korpus dortu od formy
-
Jak odstranit bubliny z povrchu jablečného koláče
-
Jak odstranit drobivost těsta vyrobeného z piškotů či sušenek
-
Jak ozdobit dort pomocí papírové krajkové šablony, cukru a kakaa
-
Jak ozdobit dort vaječným likérem s pudingem bez stékání
-
Jak péct bublaninu, aby se nasrazila - tipy, rady, doporučení
-
Jak péct čokoládové suflé, aby při pečení nespadlo (škrob)
-
Jak péct nákyp, aby po upečení neklesnul - tipy, rady, doporučení (piškoty)
-
Jak péct pokrmy, koláče z lineckého těsta - tipy, rady, doporučení
-
Jak plnit zdobící kornout krémem aniž byste se ušpinili - postup, návod
-
Jak poznám že je hotové odpalované těsto na větrníky, koblihy
-
Jak poznat jestli je třený koláč už upečený
-
Jak poznat správně, dostatečně vyšlehaný sníh z bílku
-
Jak poznat správnou teplotu čokoládové polevy na roztírání
-
Jak poznat, zda je nákyp dobře upečený - rady, doporučení
-
Jak připravit kypré palačinky (olej)
-
Jak prodloužit trvanlivost máslového krému na dort, moučník
-
Jak rozetřít sníh z bílků na dort, koláč
-
Jak rozpustit čokoládovou polevu - tipy, rady, návody
-
Jak rozpustit čokoládu na polevu bez použití vodní lázně
-
Jak rozpustit hrudky v želatině
-
Jak se vyhnout přilepení bábovky v bábovkové formě při pečení
-
Jak se vyhnout rychlému tuhnutí a loupání polevy z moučníků a dortů
-
Jak se vyhnout spadnutí těsta při pečení
-
Jak se vyhnout sražení máslového krému
-
Jak snadno odlepit korpus od dortové formy
-
Jak snadno uvolnit připečený koláč z plechu
-
Jak snadno vyklopit z formy moučník z třeného těsta
-
Jak snadno vyválet linecké těsto na plech na koláč
-
Jak správně připravit a upéct pokrmy z kynutého těsta - tipy, rady
-
Jak to udělat , co použít, aby se dort dobře krájel
-
Jak to udělat aby koblihy nebyly tolik tučné
-
Jak to udělat aby koblihy nenasákly moc oleje při smažení
-
Jak to udělat aby linecké cukroví bylo křehké
-
Jak to udělat aby se vyválené těsto nestáhlo
-
Jak to udělat, aby nám tvarohový dort po přidání ananasu nezhořknul - postup, návod
-
Jak to udělat, co použít aby se povrch bábovky při pečení nespálil - rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby byl perník vláčný a netvrdnul (čaj)
-
Jak to udělat, co použít, aby byla poleva na dortu lesklá - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby bylo kynuté těsto na vánočku, buchty či mazanec vláčné a mělo pěknou barvu
-
Jak to udělat, co použít, aby byly košíčky po upečení křupavé - tipy, rady, doporučení (arašídový olej)
-
Jak to udělat, co použít, aby koláče zůstaly déle čerstvé
-
Jak to udělat, co použít, aby mák nezhořknul
-
Jak to udělat, co použít, aby se křehké těsto nedrobilo (ocet)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám palačinky při smažení nelepily a netrhaly
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám poleva na moučnících nevsákla do těsta
-
Jak uchovat drobenkový koláč zamražením
-
Jak udělat drobenku křupavější, křupavá drobenka
-
Jak udělat křupavou krustu na švestkovém koláči
-
Jak udělat kynuté těsto lehké a nadýchané
-
Jak udělat kyprou vzdušnou, chutnou palačinku
-
Jak udělat makový koláč nadýchanější
-
Jak udělat mouční ze třeného těsta nadýchanější
-
Jak udělat muffiny nadýchané a křehké
-
Jak udělat palačinky nadýchanější
-
Jak udělat třené těsto vzdušnější a kypřejší
-
Jak upéct závin dozlatova a dokřupava (tuk)
-
Jak urychlit kynutí kynutého těsta pomocí horké vody nebo radiátoru topení