Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Moučníky, koláče, náplně, polevy, krémy

Oschlá vánočka, koláč - jak, čím změkčit a zvláčnit (mléko)

Oschlou vánočku či koláč potřete mlékem a vložte na chvíli do trouby - budou opět měkké a vláčné.

Sražený máslový, tukový krém - jak, čím pomoci, spravit (žloutek, máslo)

Sražený tukový krém vypracujeme v hladký jako sraženou majonézu. Vmicháme čerstvý žloutek s kouskem másla a postupně přimícháváme sražený krém.

Ořechová náplň příliš sladká, přeslazená - jak, čím pomoci, zmírnit sladkost (kakao)

Chut' příliš sladké ořechové náplně zmírníme přidáním lžičky kakaa.

Perník vláčný, měkký - jak, čím docílit (čaj)

Do perníku místo mléka přidáme čaj, perník je vláčný a tolik netvrdne.

Litý perník vláčný, měkký - jak to udělat, co použít (brambor)

Litý perník vydrží dlouho vláčný, přidáme-li do něho jeden nebo dva nastrouhané brambory.

Závin - jak, čím zpestřit náplň (mandarinky, piškoty)

Závin zpestříme, když do náplně z jablek přidáme kompotované mandarinky nebo broskve a řidší těsto zahustíme piškoty.

Tvarohová nádivka drolivá - jak, čím zabránit, zamezit, zlepšit konzistenci (vařený brambor)

Do tvarohové nádivky na 250 g tvarohu přidáme nastrouhané vařené brambory. Tvaroh se nedrolí, je vláčnější, a přitom se chuť pokrmu nenaruší.

Tvaroh krémový, vláčný - jak, čím docílit (perlivá voda)

Tvaroh bude krěmovitější, přimícháme-li do něj trochu perlivé minerální vody.

Drobenka na koláč křupavá, vypečená - jak, čím docílit (med)

Drobenka na koláč bude křupavější, když do ní přidáme alespoň dvě lžíce medu.

Koláče po upečení - čím potírat, aby byly lesklé (bílek, med)

Koláče dostanou lepší barvu, když je potřeme bílkem rozmíchaným s medem.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny