Moučníky, koláče, náplně, polevy, krémy
Čím oživit, ochutit krém do koláče cheesecake - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 1. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4183x
Tvarohový krém do koláče cheesecake oživte trochou kokosového mléka a dvěma lžícemi kokosových hoblin.
Jak vylepšit buchtu z třeného těsta pomocí malin, cukru a tvarohu - postup, návod
Zveřejněno: neděle 1. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2721x
Jak vylepšit buchtu z třeného těsta pomocí malin, cukru a tvarohu. Obyčejnou buchtu z třeného těsta rozkrájejte na dílky. Rozmixujte 200 g malin, 3 lžíce cukru a 200 g tvarohu. Směsí potřete plátky buchty.
Jak netradičně ozdobit muffiny - postup, návod
Zveřejněno: neděle 1. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4697x
Muffiny zkuste s novou polevou. Vanilkové nebo limetkové muffiny upečte jako obvykle a nechte je vychladnout. Moučkový cukr a bílek smíchejte do husté hladké polevy. Trochu hmoty obarvěte potravinářskou barvou a naplňte do jednorázového sáčku na zdobení. Muffiny přetáhněte bílou polevou a nechte zaschnout. Potom pomocí zdobicího sáčku nahoře vykouzlete kolečka.
Jak, čím vylepšit pudinkový dort, aby byl pěkně nadýchaný - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 1. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2663x
Jak vylepšit pudinkový dort. Pudink na dort bude pěkně nadýchaný, když k němu přimícháte dva vyšlehané bílky. Trocha vaječného likéru dort příjemně ozvláštní.
Dortový korpus - co lze použít k jeho výrobě místo piškotů - tipy, rady
Zveřejněno: sobota 31. leden 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4524x
Piškotové dno zase trochu jinak - dorty, které se nepečou, se obvykle připravují z cukrářských piškotů. Poslouží vám ale také suchary, sušenky nebo comflakes.
Super rychlý čokoládový dort - recept
Zveřejněno: sobota 31. leden 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3312x
Super rychlý čokoládový dort - jde to raz dva. Mezi dva nebo tři koupené dortové korpusy rozetřete vyšlehanou šlehačku s troškou kakaa. Z vnějšku dort potáhněte čokoládovou pomazánkou o pokojové teplotě. Dort na závěr ozdobte kopečky zbylé šlehačky a dejte ho na chvíli vychladit do ledničky.
Jak rozpustit čokoládovou polevu - tipy, rady, návody
Zveřejněno: neděle 30. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4523x
Jak rozpustit čokoládovou polevu - malé množství čokoládové polevy můžete rovnou rozpustit v pevném igelitovém sáčku. Do sáčku nasypte nalámanou čokoládu, sáček dobře uzavřete a položte do teplé vodní lázně. Až bude poleva tekutá, odstřihněte jeden růžek a zdobicí sáček je hotový.
Jak urychlit kynutí kynutého těsta pomocí horké vody nebo radiátoru topení
Zveřejněno: pátek 21. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6175x
Pokud chcete urychlit kynutí kynutého těsta, mísu s těstem dejte do horké vody ve dřezu nebo na radiátor. Těsto nakyne 2x rychleji než běžně.
► Jak, čím namlít mák bez mlýnku na mák
Zveřejněno: pondělí 27. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 18145x
Nemáme-li mlýnek na mák, nemusíme tesknit, že ho nemáme jak namlít. Uvaříme mák s cukrem v mléce, a pak rozmixujeme. Je výborný a jemný.
Jak to udělat, co použít, aby mák nezhořknul
Zveřejněno: pondělí 27. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4840x
Umletý mák nám nezhořkne, když do něj přidáme trochu cukru.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak to udělat, co použít, aby bylo kynuté těsto na vánočku, buchty či mazanec vláčné a mělo pěknou barvu
- Jak, čím vylepšit mramorovou bábovku
- Co přidat, co použít do těsta na bábovku, aby byla kypřejší
- Jak to udělat, co použít, aby se nám poleva na moučnících nevsákla do těsta
- Jak to udělat , co použít, aby se dort dobře krájel
- Palačinky - co přidat do těsta, aby se netrhalo a nepřipalovalo
- Co dělat, pokud nám kvásek nekyne
- Co udělat, co použít, když se nám připeče moučník ke dnu formy - postup, návod
- Jak, čím spravit přeslazenou ořechovou nádivku
- Jak to udělat, co použít, aby byl perník vláčný a netvrdnul (čaj)
Další rady v kategorii
-
Buchty měkké, vláčné - jak to udělat, co použít (rum, cukr, voda)
-
Čím a jak ozdobit čokoládové muffiny?
-
Čím je možné nahradit máslo u křehkého koláče
-
Čím je možné nahradit mléko v piškotovém těstu
-
Čím nahradit alkohol přidávaný do těsta
-
Čím nahradit vejce v koláči
-
Čím oživit, ochutit krém do koláče cheesecake - tipy, rady
-
Čím potírat koláče, mazance, aby byly po upečení křehké, měli křehkou kůrku - tipy, rady, doporučení
-
Čím vylepšit cheesecake (poleva)
-
Čím vylepšit drobenku na koláč (kardamom)
-
Čím vylepšit těsto na palačinky (pistácie)
-
Čím vymazat formu, aby se moučník při pečení nepřipálil a nezhnědl (ztužený tuk)
-
Co dělat s připáleným koláčem, jak zachránit připálený koláč
-
Co dělat, pokud nám kvásek nekyne
-
Co použít, aby těsto lépe kynulo (jogurt)
-
Co použít, aby upečené koláče měly krásnou barvu (bílek, med)
-
Co přidat, co použít do drobenky, aby byla po upečení křupavější
-
Co přidat, co použít do litého perníku, aby zůstal dlouho vláčný
-
Co přidat, co použít do těsta na bábovku, aby byla kypřejší
-
Co přidat, co použít do těsta, aby buchty a koláče dostaly po upečení krásnou zlatou barvu
-
Co přidat, co použít při smažení vdolků, aby nebyly tak mastné (ocet)
-
Co udělat s nesnědenými palačinkami - tipy, rady, doporučení
-
Co udělat, co použít, když se nám připeče moučník ke dnu formy - postup, návod
-
Čokoládové zákusky více provoněné - jak to udělat, co použít (káva, Amaretto)
-
Dezert flameri - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dietní palačinky pečené ve vaflovači
-
Dortový korpus - co lze použít k jeho výrobě místo piškotů - tipy, rady
-
Drobenka na koláč křupavá, vypečená - jak, čím docílit (med)
-
Drobenka zkaramelizovaná v troubě
-
Jablkový moučník ze zbylých bílků - postup, návod
-
Jak dodat lesk polevě na dort, perníčky, perník, větrník, muffiny
-
Jak dopéct nákyp pomocí alobalu a jak zabránit spálení nákypu
-
Jak dosáhnout hezky zlatavé, žluté barvy kynutého těsta
-
Jak hezky ozdobit bábovku cukrovými perlami
-
Jak hezky ozdobit tvarohový koláč cukrem a malinami
-
Jak hezky ozdobit tvarohový koláč s ovocem
-
Jak jednoduše pokrýt cukroví polevou - tipy, rady, zlepšováky
-
Jak jednoduše vyklopit moučník z formy (mokrá utěrka)
-
Jak naplnit muffiny máslovým krémem
-
Jak natřít krém na dort, aby byl bez hrudek - postup, návod
-
Jak netradičně ozdobit muffiny - postup, návod
-
Jak neudělat žmolky při rozpouštění čokolády v mikrovlnce
-
Jak odlepit korpus dortu od formy
-
Jak odstranit bubliny z povrchu jablečného koláče
-
Jak odstranit drobivost těsta vyrobeného z piškotů či sušenek
-
Jak ozdobit dort pomocí papírové krajkové šablony, cukru a kakaa
-
Jak ozdobit dort vaječným likérem s pudingem bez stékání
-
Jak péct bublaninu, aby se nasrazila - tipy, rady, doporučení
-
Jak péct čokoládové suflé, aby při pečení nespadlo (škrob)
-
Jak péct nákyp, aby po upečení neklesnul - tipy, rady, doporučení (piškoty)
-
Jak péct pokrmy, koláče z lineckého těsta - tipy, rady, doporučení
-
Jak plnit zdobící kornout krémem aniž byste se ušpinili - postup, návod
-
Jak poznám že je hotové odpalované těsto na větrníky, koblihy
-
Jak poznat jestli je třený koláč už upečený
-
Jak poznat správně, dostatečně vyšlehaný sníh z bílku
-
Jak poznat správnou teplotu čokoládové polevy na roztírání
-
Jak poznat, zda je nákyp dobře upečený - rady, doporučení
-
Jak připravit kypré palačinky (olej)
-
Jak prodloužit trvanlivost máslového krému na dort, moučník
-
Jak rozetřít sníh z bílků na dort, koláč
-
Jak rozpustit čokoládovou polevu - tipy, rady, návody
-
Jak rozpustit čokoládu na polevu bez použití vodní lázně
-
Jak rozpustit hrudky v želatině
-
Jak se vyhnout přilepení bábovky v bábovkové formě při pečení
-
Jak se vyhnout rychlému tuhnutí a loupání polevy z moučníků a dortů
-
Jak se vyhnout spadnutí těsta při pečení
-
Jak se vyhnout sražení máslového krému
-
Jak snadno odlepit korpus od dortové formy
-
Jak snadno uvolnit připečený koláč z plechu
-
Jak snadno vyklopit z formy moučník z třeného těsta
-
Jak snadno vyválet linecké těsto na plech na koláč
-
Jak správně připravit a upéct pokrmy z kynutého těsta - tipy, rady
-
Jak to udělat , co použít, aby se dort dobře krájel
-
Jak to udělat aby koblihy nebyly tolik tučné
-
Jak to udělat aby koblihy nenasákly moc oleje při smažení
-
Jak to udělat aby linecké cukroví bylo křehké
-
Jak to udělat aby se vyválené těsto nestáhlo
-
Jak to udělat, aby nám tvarohový dort po přidání ananasu nezhořknul - postup, návod
-
Jak to udělat, co použít aby se povrch bábovky při pečení nespálil - rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby byl perník vláčný a netvrdnul (čaj)
-
Jak to udělat, co použít, aby byla poleva na dortu lesklá - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby bylo kynuté těsto na vánočku, buchty či mazanec vláčné a mělo pěknou barvu
-
Jak to udělat, co použít, aby byly košíčky po upečení křupavé - tipy, rady, doporučení (arašídový olej)
-
Jak to udělat, co použít, aby koláče zůstaly déle čerstvé
-
Jak to udělat, co použít, aby mák nezhořknul
-
Jak to udělat, co použít, aby se křehké těsto nedrobilo (ocet)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám palačinky při smažení nelepily a netrhaly
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám poleva na moučnících nevsákla do těsta
-
Jak uchovat drobenkový koláč zamražením
-
Jak udělat drobenku křupavější, křupavá drobenka
-
Jak udělat křupavou krustu na švestkovém koláči
-
Jak udělat kynuté těsto lehké a nadýchané
-
Jak udělat kyprou vzdušnou, chutnou palačinku
-
Jak udělat makový koláč nadýchanější
-
Jak udělat mouční ze třeného těsta nadýchanější
-
Jak udělat muffiny nadýchané a křehké
-
Jak udělat palačinky nadýchanější
-
Jak udělat třené těsto vzdušnější a kypřejší
-
Jak upéct závin dozlatova a dokřupava (tuk)
-
Jak urychlit kynutí kynutého těsta pomocí horké vody nebo radiátoru topení