Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jehněčí kebab, marináda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jehněčí kebab, marináda - recept:   Promixujte všechny suroviny na marinádu, tou poté potřete maso a napíchejte ho na špejle. Vložte do misky nebo pekáče, zakryjte a nechte v chladu pár hodin odpočívat. Poté kebab osolte a grilujte ze všech stran asi 10 minut tak, aby maso zůstalo uprostřed svědě růžové.

Číst dál: Jehněčí kebab, marináda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Cizrnová polévka, polévka z cirzny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Cizrnová polévka, polévka z cirzny - recept: V hrnci zahřejte olej a za častého míchání osmahněte celer s cibulí. Po deseti minutách poprašte kmínem a smažte ještě minutu. Zvyšte plamen, přilijte vývar, přidejte rajčata a cizrnu, opepřete. Osm minut zlehka vařte, pak přidejte fazolky a citronovou šťávu. Před podáváním dochuťte a posýpejte trochou kůry a sekanými bylinkami.

Číst dál: Cizrnová polévka, polévka z cirzny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Opečené tofu se zeleninou a thajskou omáčkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Opečené tofu se zeleninou a thajskou omáčkou - recept: Předehřejte troubu na 220°C. Tofu nakrájejte na 2,5cm kostky a dejte je do mělkého pekáče. Smíchejte dohromady česnek, hoisin omáčku, sójovou omáčku, sherry ocet, chilli omáčku, med a sezamový olej.

Číst dál: Opečené tofu se zeleninou a thajskou omáčkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny,...

Těstoviny s kuřetem v krémové omáčce s rajčaty a špenátem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Těstoviny s kuřetem v krémové omáčce s rajčaty a špenátem - recept:   ve velké pánvi rozehřejte na větším plameni olivový olej a vložte na něj na velké kusy nakrájené kuřecí maso. Restujte zprudka asi 1 minutu z každé strany, poté snižte plamen, zaprašte mletou paprikou a sušenými bylinkami, přikryjte pokličkou a pár minut duste, až bude maso propečné. Maso vyjměte z pánve a udržujte teplé stranou.

Číst dál: Těstoviny s kuřetem v krémové omáčce s rajčaty a špenátem - recept, postup, návod, příprava,...

Kuřecí stehýnka v krémové omáčce se sušenými rajčaty - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Kuřecí stehýnka v krémové omáčce se sušenými rajčaty - recept: troubu předehřejte na 200 ˚C. Kuře omyjte, dobře osušte a ochuťte solí a pepřem.   2 lžíce másla rozpusťte ve velkém kastrolu vhodném do trouby a na středním plameni na něm osmahněte kuřecí stehna, nejprve kůží dolů, potom i z druhé strany dozlatova – z každé strany asi 2–3 minuty. Vyndejte z kastrolu a nechte stranou.

Číst dál: Kuřecí stehýnka v krémové omáčce se sušenými rajčaty - recept, postup, návod, příprava, suroviny,...

Strouhaný patizon, patison s míchanými vejci - recept, postup, návod, příprava

Některým receptům z patisonu se dá odolat jen stěží. Pro začátek doporučujeme začít s tím nejjednodušším a to je smažený patizon – patison nakrájíme na plátky, obalíme v trojobalu a smažíme jako řízek. Podáváme s tatarkou a bramborami.

Číst dál: Strouhaný patizon, patison s míchanými vejci - recept, postup, návod, příprava

Smažený patison, patizon - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Některým receptům z patisonu se dá odolat jen stěží. Pro začátek doporučujeme začít s tím nejjednodušším a to je smažený patizon – patison nakrájíme na plátky, obalíme v trojobalu a smažíme jako řízek. Podáváme s tatarkou a bramborami.

Číst dál: Smažený patison, patizon - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Kuřecí řízky v marinádě s bramborovou kaší - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Kuřecí řízky v marinádě s bramborovou kaší - recept: Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Ocet a olej ve stejném poměru smícháme s nahrubo nakrájenou cibulí a maso do této marinády naložíme. Musí být úplně ponořené. Marinovat necháme přes noc, ale můžeme i několik dní.

Číst dál: Kuřecí řízky v marinádě s bramborovou kaší - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Domácí hořčice - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Domácí hořčice - recept: Postup: Ocet svařte a nechce trochu prochladnout. Jestli používáte k oslazení cukr, rozpusťte ho v horkém octě, pokud jako já med, přidejte ho rovnou k semínkům. Ta poté osolte a přidejte kurkumu pro žlutou barvu, zalejte polovinou octa a nechte alespoň 15 minut odstát, aby semínka nasákla a změkla.

Číst dál: Domácí hořčice - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jogurtová zmrzlina ze zmraženého ovoce hotová za 5 minut - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jogurtová zmrzlina ze zmraženého ovoce - recept: Vše dejte do kuchyňského mixéru a mixujeme cca 5 minut, dokud nezískáme hladkou směs. Můžete hned servírovat nebo přendat do dobře uzavíratelné nádoby a uschovat v mrazáku.

Číst dál: Jogurtová zmrzlina ze zmraženého ovoce hotová za 5 minut - recept, postup, návod, příprava,...

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny