Jehněčí kebab, marináda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Jehněčí kebab, marináda - recept: Promixujte všechny suroviny na marinádu, tou poté potřete maso a napíchejte ho na špejle. Vložte do misky nebo pekáče, zakryjte a nechte v chladu pár hodin odpočívat. Poté kebab osolte a grilujte ze všech stran asi 10 minut tak, aby maso zůstalo uprostřed svědě růžové.
Číst dál: Jehněčí kebab, marináda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Cizrnová polévka, polévka z cirzny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Cizrnová polévka, polévka z cirzny - recept: V hrnci zahřejte olej a za častého míchání osmahněte celer s cibulí. Po deseti minutách poprašte kmínem a smažte ještě minutu. Zvyšte plamen, přilijte vývar, přidejte rajčata a cizrnu, opepřete. Osm minut zlehka vařte, pak přidejte fazolky a citronovou šťávu. Před podáváním dochuťte a posýpejte trochou kůry a sekanými bylinkami.
Opečené tofu se zeleninou a thajskou omáčkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: středa 16. září 2015 | Zobrazeno: 2148x
Opečené tofu se zeleninou a thajskou omáčkou - recept: Předehřejte troubu na 220°C. Tofu nakrájejte na 2,5cm kostky a dejte je do mělkého pekáče. Smíchejte dohromady česnek, hoisin omáčku, sójovou omáčku, sherry ocet, chilli omáčku, med a sezamový olej.
Těstoviny s kuřetem v krémové omáčce s rajčaty a špenátem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: středa 16. září 2015 | Zobrazeno: 2178x
Těstoviny s kuřetem v krémové omáčce s rajčaty a špenátem - recept: ve velké pánvi rozehřejte na větším plameni olivový olej a vložte na něj na velké kusy nakrájené kuřecí maso. Restujte zprudka asi 1 minutu z každé strany, poté snižte plamen, zaprašte mletou paprikou a sušenými bylinkami, přikryjte pokličkou a pár minut duste, až bude maso propečné. Maso vyjměte z pánve a udržujte teplé stranou.
Kuřecí stehýnka v krémové omáčce se sušenými rajčaty - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Kuřecí stehýnka v krémové omáčce se sušenými rajčaty - recept: troubu předehřejte na 200 ˚C. Kuře omyjte, dobře osušte a ochuťte solí a pepřem. 2 lžíce másla rozpusťte ve velkém kastrolu vhodném do trouby a na středním plameni na něm osmahněte kuřecí stehna, nejprve kůží dolů, potom i z druhé strany dozlatova – z každé strany asi 2–3 minuty. Vyndejte z kastrolu a nechte stranou.
Strouhaný patizon, patison s míchanými vejci - recept, postup, návod, příprava
Některým receptům z patisonu se dá odolat jen stěží. Pro začátek doporučujeme začít s tím nejjednodušším a to je smažený patizon – patison nakrájíme na plátky, obalíme v trojobalu a smažíme jako řízek. Podáváme s tatarkou a bramborami.
Číst dál: Strouhaný patizon, patison s míchanými vejci - recept, postup, návod, příprava
Smažený patison, patizon - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Některým receptům z patisonu se dá odolat jen stěží. Pro začátek doporučujeme začít s tím nejjednodušším a to je smažený patizon – patison nakrájíme na plátky, obalíme v trojobalu a smažíme jako řízek. Podáváme s tatarkou a bramborami.
Číst dál: Smažený patison, patizon - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Kuřecí řízky v marinádě s bramborovou kaší - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Kuřecí řízky v marinádě s bramborovou kaší - recept: Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Ocet a olej ve stejném poměru smícháme s nahrubo nakrájenou cibulí a maso do této marinády naložíme. Musí být úplně ponořené. Marinovat necháme přes noc, ale můžeme i několik dní.
Číst dál: Kuřecí řízky v marinádě s bramborovou kaší - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Domácí hořčice - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Domácí hořčice - recept: Postup: Ocet svařte a nechce trochu prochladnout. Jestli používáte k oslazení cukr, rozpusťte ho v horkém octě, pokud jako já med, přidejte ho rovnou k semínkům. Ta poté osolte a přidejte kurkumu pro žlutou barvu, zalejte polovinou octa a nechte alespoň 15 minut odstát, aby semínka nasákla a změkla.
Číst dál: Domácí hořčice - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Jogurtová zmrzlina ze zmraženého ovoce hotová za 5 minut - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Jogurtová zmrzlina ze zmraženého ovoce - recept: Vše dejte do kuchyňského mixéru a mixujeme cca 5 minut, dokud nezískáme hladkou směs. Můžete hned servírovat nebo přendat do dobře uzavíratelné nádoby a uschovat v mrazáku.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Bylinkový burger, burger s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Domácí hranolky ze sladkého bramboru batátu - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Qinoa s brokolicí, hráškem a robi - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Dušená kapusta s rajčaty a mátou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Rajčata nakládaná v olivovém oleji - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Kvašená nakládaná cuketa (cuketový pickles) - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Kosmatice s květem černého bezu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Máslové pracičky s čokoládovým krémem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Kdoulové pyré - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Kdoulový kompot - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zdroj článku: Česká televize, Prima TV
Další rady v kategorii
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborový salát se slaninou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Brambory s česnekovou náplní - recept
-
Bruschetta s dietní rajčatovou pomazánkou - recept
-
Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem - recept, postup, návod na výrobu
-
Bruschetta s pestem a cherry rajčátky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bůčková roláda - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Budapešťská pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bulgurový salát - recept, postup, návod na výrobu
-
Bulharský tarator - recept, návod na přípravu, postup výroby
-
Bylinková šunka s medem - recept, postup, návod na výrobu
-
Bylinkové karbanátky z ovesných vloček - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bylinkový burger, burger s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bylinkový chleba, bylinkový kváskový chléb - postup, návod, recept, výroba
-
Bylinkový ledový čaj - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Carpaccio z řepy a žampionů s parmazánem - recept
-
Celerový salát se sojanézou na poruchy erekce, mužskou potenci - recept, návod, postup výroby
-
Celestýnské nudle do polévky - recept, postup, návod, výroba
-
Česnek - Tinktura na odstranění česnekového zápachu z úst
-
Česnekačka, česneková polévka s tvarůžky - recept, postup, návod
-
Česneková polévka proti chudokrevnosti - recept
-
Česneková polévka s vejcem - recept
-
Česneková polévka se slávkami a krevetami - recept
-
Česneková polévka se zakysanou smetanou - recept
-
Česnekové krutony s tymiánem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Česnekové toasty - pomoc, při zánětu dásní - recept
-
Česnekový konfit - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chili, chilli con carne - recept, postup, návod, suroviny
-
Chilli marmeláda z chilli papriček, zázvoru a česneku - recept, postup, návod, výroba, suroviny
-
Chipsy z parmazánu - recept, postup, návod k výrobě
-
Chipsy, "brambůrky" z červené řepy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chlebové řízky, řízky z chleba - recept
-
Chlebovník z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Chlebový kvas s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Chmelová limonáda - recept, postup výroby, návod
-
Cibulový sirup - recept, postup, návod
-
Citrónová limonáda - recept, postup, návod, příprava, výroba
-
Citronový dort s medem - recept, postup, návod
-
Citronový koláč - recept, postup, návod
-
Citrusový salát s medem - recept, postup, návod
-
Cizrnová polévka, polévka z cirzny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Co udělat se zbylými palačinkami z předchozího dne - recept
-
Co uvařit, udělat ze zbylé bramborové kaše - recept
-
Čokoládové tyčinky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Creme brulee, crème brûlée - recept, postup, návod, suroviny, příprava
-
Datlové kopečky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Domácí bake rolls - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí chléb z pohanky, z pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Domácí hořčice - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí hranolky ze sladkého bramboru batátu - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí karamel - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí kečup - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí müsli tyčinky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí nanuk míša s čokoládovou polevou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí octová zálivka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí ovocný nanuk (meruňkovo-jahodový) - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí ovocný nanuk rybízo-smetanový - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí pribináček s jahodovým pyré - recept, pstup, návod, příprava, suroviny, ingredience:
-
Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí skořicový cukr za 60 Kč/1 kg - recept, postup, návod
-
Domácí šlehačka - recept
-
Domácí sušenky bebe dobré ráno - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí tatarská omáčka - recept, postup, návod na výrobu
-
Domácí těstoviny - recept, postup, návod
-
Domácí těstoviny s omáčkou z dýně Sweet Dumpling - recept, postup, návod na výrobu
-
Domácí výroba nanuku z ananasu a jahod - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dort z červené řepy - recept, postup, návod
-
Dresing, dresink na zeleninový salát z okurky, papriky, ledového salátu a vajíčka
-
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dumlíková polévka - recept, postup, návod, výroba
-
Dušená kapusta s rajčaty a mátou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňová krémová polévka s ementálem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Dýňová polévka - recept, postup, návod k výrobě
-
Dýňové muffiny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňové noky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Dýňové pyré - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
-
Dýňový dezert - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňový kompot - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
-
Dýňový rumový hrnec - recept, postup, návod k výrobě
-
Dýňový sýr - recept, postup, návod k výrobě
-
Estragonové víno - recept, návod, postup, výroba