Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Domácí karamel - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Domácí karamel - recept: v rendlíku smíchejte cukr, kukuřičný sirup a vodu. Lehce zamíchejte, dokud se ingredience nespojí.   Rendlík začnětě zahřívat na sporáku a míchejte, dokud se cukr nerozpustí a nezačne bublat.   Sotva začne směs bublat (vařit), přestaňte míchat a vyndejte vařečku. Cukr se postupně začne zabarvovat do hněda.

Číst dál: Domácí karamel - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Sezamové sušenky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Sezamové sušenky - recept: v misce smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.   V druhé misce utřeme měkké máslo s cukrem a přidáme jedno vajíčko, vanilku, citronovou šťávu a šleháme mixérem 20 - 30 sekund. Mixér nastavíme na nejmenší stupeň a postupně přidáváme připravenou sypkou směs (mouka + prášek do pečiva + sůl).

Číst dál: Sezamové sušenky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Melounová marmeláda, marmeláda z melounu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Melounová marmeláda, marmeláda z melounu - recept: meloun rozkrojíme, dužinu rozkrájíme na menší plátky, vybereme pecky a nakrájíme ji na kostky o velikosti cca 2 cm.   Kostky dužiny prosypeme cukrem a zalijeme šťávou ze 2 kusů citrónů.   Mísu přetáhneme fólií a necháme 4-5 hodin odležet v lednici.  

Číst dál: Melounová marmeláda, marmeláda z melounu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept: Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte arašídové máslo, klasické máslo, cukr a šlehejte dohladka. Přidejte vanilku a banán. Poté přidejte suché ingredience a promíchejte tak, aby vše bylo akorát promíchané.

Číst dál: Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami - recept: z mléka, pudinkových prášků a 4 lžic cukru uvaříme pudink. Z ostaních přísad vytvořte drobenku. Na plech vyložený pečícím papírem rozložte dvě třetiny drobenky, zalijte uvařeným teplým pudinkem, poklaďte jahodami a zasypte zbylým množstvím drobenky. Pečte ve středně vyhřáté troubě 40 až 50 minut.

Číst dál: Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Domácí pribináček s jahodovým pyré - recept, pstup, návod, příprava, suroviny, ingredience:

Domácí pribináček s jahodovým pyré - recept: V  misce smícháme tvaroh s vanilkovým cukrem. Šlehačku ušleháme dotuha a přidáme k oslazenému tvarohu. Omyté a okapané jahody překrájíme a spolu s moučkovým cukrem ponorným mixérem rozmixujeme na pyré. Pár jahod si necháme na ozdobu. Do sklenic či pohárů vrstvíme na střídačku pyré a pribiňáček. Dáme vychladit a můžeme podávat.

Číst dál: Domácí pribináček s jahodovým pyré - recept, pstup, návod, příprava, suroviny, ingredience:

Rychlé nanuky z kokosového mléka a limetky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Rychlé nanuky z kokosového mléka a limetky - recept: dejte všechny ingredience do mixéru a rozmixujte. I když to vypadá, že se limetka okamžitě promíchá s kokosovým mlékem, chvíli vydržte. Zabráníte tak tomu, že ve formičce většina limetky klesne ke dnu, kde je budoucí špička nanuku. Pak by první sousto bylo výrazně limetkové. Podle chuti přidejte med (cukr). A dejte do formiček. Nezoufejte, výsledná chuť vznikne až v mrazáku.

Číst dál: Rychlé nanuky z kokosového mléka a limetky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Skořicové pomeranče - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Skořicové pomeranče - recept:   Pomeranče omyjte, oloupejte, nakrájejte na plátky a rozložte na talíře. Ředkvičky nakrájejte na velmi tenké plátky a proložte je jimi. Granátové jablko rozkrojte napůl a lžičkou vyberte semínka s červenou dužninou a vše přidejte k pomerančům a ředkvičkám. Přelijte citronovou šťávou a před podáváním posýpejte cukrem a skořicí.

Číst dál: Skořicové pomeranče - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Marocké kuře - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Marocké kuře - recept:   Troubu předehřejte na 180 °C. Do každého kusu masa udělejte několik zářezů. Maso osolte a rozložte do zapékací misky. Promíchejte citrónovou kůru a šťávu s olejem a kořením a vzniklou marinádou přelijte maso. Zakryjte misku alobalem a dejte do trouby, pečte 20 minut. Podávat můžete například s kuskusem, ten připravte podle návodu na obalu, poté ho vsypte do velké misky a promíchejte se zbylými ingrediencemi. Navrch na porci položte maso.

Číst dál: Marocké kuře - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Zeleninový kuskus s kořením ras el hanout - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Zeleninový kuskus s kořením  ras el hanout - recept:   V hrnci na středně velkém plameni osmahněte na oleji najemno nasekaný česnek. Přidejte směs koření, promíchejte a minutu povařte. Přidejte sůl, pět šálků vody, oloupanou a na čtvrtky nakrájenou zeleninu, všechnu kromě rajčat. Přiveďte k varu a přimíchejte hrách zbavený nálevu a osušený.

Číst dál: Zeleninový kuskus s kořením ras el hanout - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny