Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Levandulové sušenky ze špaldové mouky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Levandulové sušenky ze špaldové mouky - recept: levandulové sušenky ze špaldové mouky - recept: smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a levanduli. V mixéru mezitím promícháme sýr, limetkovou kůru a cukr. Rozpustíme všechno máslo, necháme chvilku vychladnout a přimícháme do krémové směsi. Postupně přidáváme vejce, mléko, limetkovou šťávu a olej.

Číst dál: Levandulové sušenky ze špaldové mouky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Domácí müsli tyčinky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Domácí müsli tyčinky - recept:   Do velké mísy dáme tekutý med a jablečné pyré. To připravíme ze dvou pokrájených a oloupaných jablek, která rozvaříme v troše vody a pak rozmixujeme. Do směsi přidáme skořici. Řádně promícháme.   Do mokré směsi přisypeme ovesné vločky, opět promícháme, žádná vločka nesmí zůstat suchá.

Číst dál: Domácí müsli tyčinky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Ovocný koláč bez mouky (se škrobem) z borůvek a meruněk - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Ovocný koláč bez mouky z borůvek a meruněk - recept: meruňky vypeckujeme a nakrájíme na měsíčky, přidáme borůvky, lžíci škrobu a cukr. Vše promícháme a vysypeme na máslem vymazaného pekáče. Drobenku si připravíme smícháním mouky, curkru a prášku do pečiva a másla.

Číst dál: Ovocný koláč bez mouky (se škrobem) z borůvek a meruněk - recept, postup, návod, příprava,...

Rychlý nepečený mrkvový dort - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Rychlý nepečený mrkvový dort - recept: mrkev nakrájejte na menší kousky, vhoďte do mixéru a spolu s datlemi a vlašskými ořechy vše rozmixujte na co nejjemnější hmotu. Přidejte ostatní suroviny a pořádně je spolu smíchejte.   Polevu vyrobíme rozmixováním kešu ořechů (bez vody), citronové šťávy a kokosového oleje.  

Číst dál: Rychlý nepečený mrkvový dort - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Domácí ovocný nanuk (meruňkovo-jahodový) - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Domácí ovocný nanuk (meruňkovo-jahodový) - recept: V hrnci promícháme cukr s vodou a lehce zahřejeme, až se cukr rozpustí. Meruňky omejeme, zbavíme pecek, oloupeme a rozmixujeme. Pak promícháme s půlkou vody s cukrem.   Z omytých jahod odstraníme stopky a rozmixujeme. Kaši pak propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili jadérek a smícháme se vodou s cukrem.

Číst dál: Domácí ovocný nanuk (meruňkovo-jahodový) - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Vánoční puding - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Vánoční puding - recept: všechny suroviny vložíme do hrnce, za občasného míchání přivedeme k varu, zmírníme plamen a necháme vařit zhruba 30 minut, dokud se tekutina téměř všechna neodpaří. Odstavíme a podle chuti vmícháme 2–4 lžičky rumu nebo brandy. Necháme vychladnout, přiklopíme poklicí a uložíme na noc do lednice.

Číst dál: Vánoční puding - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Domácí ovocný nanuk rybízo-smetanový - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Domácí ovocný nanuk rybízo-smetanový - recept: rybíz propasírujeme přes sítko a osladíme dvěma lžícemi medu. Smícháme cukr, smetanu a vanilku, kterou vyjmeme z vanilkového a šleháme, dokud směs nezhoustne. Můžeme vyšlehat až do krémové šlehačky, akorát se pak bude trošku hůře vkládat do forem. Tedy je lepší, aby šlehačka byla tekutá. Formy naplníme propasírovaným rybízem, umístíme do nich celou malinu a pak dolejeme šlehačkou. Dáme minimálně na 5 hodin do mrazáku.

Číst dál: Domácí ovocný nanuk rybízo-smetanový - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Sušené ovocné placky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Sušené rybízové placky - recept:   omytý rybíz, nejlépe i bez stopek, prolisujte přes cedník. Tekutinu oslaďte cukrem, ale ne až příliš, protože sladit budete ještě jednou na konci. Zároveň je dobré nechat plackám určitou přirozenou kyselost. Patra v sušičce vystelte voskovaným papírem, nalijte na ně rybízový protlak a rozetřete do kruhů s cca 3 mm tloušťkou. Dejte sušit na 12 hodin do sušičky na 60 stupňů. Usušené placky sloupneme z papíru a potřeme je javorovým sirupem. Zabalíme jako palačinku, prošpikujeme párátky a skladujeme ve sklenici na chladném místě.

Číst dál: Sušené ovocné placky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Zeleninové krekry ze lnu, mrve a petžele - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Zeleninové krekry ze lnu, mrve a petžele - recept: lněná semínka vysypeme do mísy a zajileme vodou a necháme čtyři hodiny odstát. Jakmile nasají vodu, rozmixujeme je spolu s dalšími surovinami v mixéru. Můžeme přidat vodu, pokud se nám směs zdá příliš suchá. Lžíčkou naneseme na nepřilnavý papír a vyrobíme tenké placičky. Umístíme do sušičky a necháme sušit při 80 stupních 8 až 10 hodin (nejlépe přes noc).

Číst dál: Zeleninové krekry ze lnu, mrve a petžele - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Jablečný koláč s domácím pudinkem a brusinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jablečný koláč s domácím pudinkem a brusinkami - recept: promícháme mouku, máslo, cukr a propracujeme. Bude-li třeba, přidáme jednu až dvě lžíce studené vody. Těsto přitlačíme ke stěnám formy a uložíme do chladničky na 1 až 2 hodiny.   Oloupeme jablka, rozkrojíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké půlměsíčky (pokud nemáme kyselá jablka, tak je promícháme s citronovou šťávou a chvilku je necháme odležet).

Číst dál: Jablečný koláč s domácím pudinkem a brusinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny,...

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny