Dýňový sýr - recept, postup, návod k výrobě
Zveřejněno: čtvrtek 20. červen 2013 | Zobrazeno: 6400x
Čekáte návštěvu a rádi byste ji překvapili nějakou neotřelou pochoutkou? Zkuste "se vytáhnout" s dýňovým sýrem! Jeho příprava není vůbec složitá a sýr chutná báječně nejen na jednohubkách. Jak ho připravíte? 50 g dýňových jader orestujte a najemno pomelte. Poté je smíchejte s jedním prolisovaným stroužkem česneku, 200 g čerstvého sýra (může být i neochucená lučina nebo žervé) a 1 lžící oleje z dýňových jader. Pomazánku pak podle potřeby dochuťte solí, pepřem a kajenským pepřem.
Okurkový salát s wasabi - recept, postup, návod k výrobě
Zveřejněno: středa 19. červen 2013 | Zobrazeno: 4384x
Salátovou okurku nakrájejte na plátky. Přidejte 6 lžic vinného octa, trochu kopru, 2 lžičky pasty wasabi, 3 lžíce oleje a vše ušlehejte. Zálivku promíchejte s plátky okurky a dochuťte pepřem a solí. Podávejte spolu s pečeným lososem a bramborovou kaší.
Chipsy z parmazánu - recept, postup, návod k výrobě
Zveřejněno: středa 19. červen 2013 | Zobrazeno: 5690x
Parmazán nastrouhejte na hrubém struhadle. Lžičkou udělejte stejně velké sýrové hromádky na plechu, který jste předtím vyložili papírem na pečení. Sýr lžící poněkud rozplácněte a zapečte při teplotě 200 °C, až se vytvoří zlatožluté čipsy. Jsou výborné k salátům.
Růžičková kapusta s arašídy na asijský způsob - recept, postup, návod k výrobě
Zveřejněno: středa 19. červen 2013 | Zobrazeno: 3567x
Zuste připravit růžičkovou kapustu podle asijské kuchyně. Na pánvi bez přidání tuku orestujte hrst slaných, pražených burských oříšků (arašídů) a vyjměte. V kastrůlku rozehřejte špetku másla, krátce na něm
orestujte uvařené okapané kapustové růžičky, přesuňte je na talíř, posypte opraženýrni buráky a pokapte sójovou omáčkou.
Tuňák s cherry rajčátky, olivami a rukolou - recept, postup, návod k výrobě
Zveřejněno: středa 19. červen 2013 | Zobrazeno: 4342x
Z rozpůlených cherry rajčátek, černých oliv, listů bazalky, baIzamikového octa a olivového oleje připravte salát. Filet z tuňáka krátce opečte v olivovém oleji. Rybu naservírujte na salát spolu s očištěnýrni listy rukoly.
Zálivka do salátu, salátová zálivka - recept, postup, návod, vylepšení zálivky
Zveřejněno: středa 19. červen 2013 | Zobrazeno: 4543x
Ideální poměr octa a oleje pro klasickou zálivku je zhruba 1 lžíce octa a 3 lžíce olivového oleje. Kdo má salát raději hodně kyselý, ten ať smichá tekutiny v poměru 1:2. Do zálivky patří podle chuti a typu další přísady, jako je sůl a pepř, případně hořčice atd.
Dresing, dresink na zeleninový salát z okurky, papriky, ledového salátu a vajíčka
Jak vyrobit chutný dresing (dresink) na zeleninový salát? Přírodní jogurt promíchejte s kapkou mléka, osolte, zakapejte citronovou šťávou a zaprašte kari. Pak nalijte na salát: Ledový salát nakrájejte na drobné nudličky, salátovou okurku na kostky, vajíčko uvařené natvrdo na plátky a papriku na kolečka. Všechno pěkně rozvrstvěte spolu s konzervou přírodního tuňáka a kukuřicí do ozdobných sklenic. Dresink:
Zdroj článku: Česká televize, Prima TV
Další rady v kategorii
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborový salát se slaninou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Brambory s česnekovou náplní - recept
-
Bruschetta s dietní rajčatovou pomazánkou - recept
-
Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem - recept, postup, návod na výrobu
-
Bruschetta s pestem a cherry rajčátky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bůčková roláda - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Budapešťská pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bulgurový salát - recept, postup, návod na výrobu
-
Bulharský tarator - recept, návod na přípravu, postup výroby
-
Bylinková šunka s medem - recept, postup, návod na výrobu
-
Bylinkové karbanátky z ovesných vloček - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bylinkový burger, burger s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bylinkový chleba, bylinkový kváskový chléb - postup, návod, recept, výroba
-
Bylinkový ledový čaj - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Carpaccio z řepy a žampionů s parmazánem - recept
-
Celerový salát se sojanézou na poruchy erekce, mužskou potenci - recept, návod, postup výroby
-
Celestýnské nudle do polévky - recept, postup, návod, výroba
-
Česnek - Tinktura na odstranění česnekového zápachu z úst
-
Česnekačka, česneková polévka s tvarůžky - recept, postup, návod
-
Česneková polévka proti chudokrevnosti - recept
-
Česneková polévka s vejcem - recept
-
Česneková polévka se slávkami a krevetami - recept
-
Česneková polévka se zakysanou smetanou - recept
-
Česnekové krutony s tymiánem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Česnekové toasty - pomoc, při zánětu dásní - recept
-
Česnekový konfit - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chili, chilli con carne - recept, postup, návod, suroviny
-
Chilli marmeláda z chilli papriček, zázvoru a česneku - recept, postup, návod, výroba, suroviny
-
Chipsy z parmazánu - recept, postup, návod k výrobě
-
Chipsy, "brambůrky" z červené řepy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chlebové řízky, řízky z chleba - recept
-
Chlebovník z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Chlebový kvas s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Chmelová limonáda - recept, postup výroby, návod
-
Cibulový sirup - recept, postup, návod
-
Citrónová limonáda - recept, postup, návod, příprava, výroba
-
Citronový dort s medem - recept, postup, návod
-
Citronový koláč - recept, postup, návod
-
Citrusový salát s medem - recept, postup, návod
-
Cizrnová polévka, polévka z cirzny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Co udělat se zbylými palačinkami z předchozího dne - recept
-
Co uvařit, udělat ze zbylé bramborové kaše - recept
-
Čokoládové tyčinky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Creme brulee, crème brûlée - recept, postup, návod, suroviny, příprava
-
Datlové kopečky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Domácí bake rolls - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí chléb z pohanky, z pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Domácí hořčice - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí hranolky ze sladkého bramboru batátu - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí karamel - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí kečup - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí müsli tyčinky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí nanuk míša s čokoládovou polevou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí octová zálivka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí ovocný nanuk (meruňkovo-jahodový) - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí ovocný nanuk rybízo-smetanový - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí pribináček s jahodovým pyré - recept, pstup, návod, příprava, suroviny, ingredience:
-
Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí skořicový cukr za 60 Kč/1 kg - recept, postup, návod
-
Domácí šlehačka - recept
-
Domácí sušenky bebe dobré ráno - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí tatarská omáčka - recept, postup, návod na výrobu
-
Domácí těstoviny - recept, postup, návod
-
Domácí těstoviny s omáčkou z dýně Sweet Dumpling - recept, postup, návod na výrobu
-
Domácí výroba nanuku z ananasu a jahod - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dort z červené řepy - recept, postup, návod
-
Dresing, dresink na zeleninový salát z okurky, papriky, ledového salátu a vajíčka
-
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dumlíková polévka - recept, postup, návod, výroba
-
Dušená kapusta s rajčaty a mátou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňová krémová polévka s ementálem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Dýňová polévka - recept, postup, návod k výrobě
-
Dýňové muffiny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňové noky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Dýňové pyré - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
-
Dýňový dezert - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňový kompot - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
-
Dýňový rumový hrnec - recept, postup, návod k výrobě
-
Dýňový sýr - recept, postup, návod k výrobě
-
Estragonové víno - recept, návod, postup, výroba