Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jak uvařit kypré bramborové knedlíky (rohlík)

Bramborové knedlíky budou pěkně kypré, když do nich přidáte rohlík pokrájený na drobné kostičky.

► Jak zvýraznit barvu mleté papriky v omáčce

Mletá paprika obsahuje barvivo, které je nerozpustné ve vodě, ale dobře se rozpouští v tucích. Proto ji před přidáním do omáček nejdříve rozpusťte v troše horkého tuku. Barva papriky bude výraznější.

► Jak využít zbytky sýra - sýrová omáčka na špagety

Ze zbylého sýra uvaříte vynikající omáčku na špagety: zbytky sýra rozpusťte na másle (případně přidejte trochu nasekaných mladých cibulek) a zjemněte smetanou.

► Jak neudělat hrudky, žmolky při zahuštění omáčky, polévky, jídla (mléko, sůl)

Při zahušťování polévky nebo omáčky nebo jiného jídla moukou rozmíchejte mouku nejdříve v trošce vody nebo mléka se solí - nevzniknou tak žmolky.

► Jak odsolit polévku, jak opravit přesolenou polévku

Do přesolené polévky vložte dvě syrové brambory rozkrájené na čtvrtky a povařte je. Nakonec je opět vyndejte - brambory vsáknou velkou část soli a polévka tak nebude přesolená.

► Jak zabránit vzniku škraloupu na zahuštěné polévce (máslo)

Do polévky vložte na konci vaření vločky másla - nevytvoří se škraloup.

► Čím zbarvit polévku dozlatova (cibule)

V polévce povařte rozpůlenou neoloupanou cibuli, kterou jste předtím na místě řezu opekli - polévka získá krásnou zlatavou barvu a lepší chuť.

► Jak uvařit čirý nezakalený hovězí vývar, polévku (vaječná skořápka)

Chcete-li mít čirý hovězí vývar nebo nezakalenou hovězí polévku, povařte v ní krátce čistou vaječnou skořápku.

► Zeleninový základ pod svíčkovou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Zeleninový základ pod svíčkovou - příprava: Zeleninu očistěte, nakrájejte na kostičky, vložte do kastrolu, podlijte vodou, přidejte koření, cukr, sůl a ocet a uvařte do měkka. Nechte vychladnout, koření vyjměte a zeleninu rozmixujte. Hmotu znovu vařte až do zhoustnutí. Mírně vychladlou plňte do skleniček, zavíčkujte a sterilujte při teplotě 90 °C asi 20 minut.

Číst dál: ► Zeleninový základ pod svíčkovou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Jak vyrobit nudle do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Nudle do polévky - příprava: Do prosáté mouky udělejte důlek, přidejte vejce a vypracujte tuhé těsto. Potom je vyválejte na tenkou, kulatou placku a usušte. Z oschlé placky nakrájejte pruhy, složte je na sebe a nakrájejte na jemné nudličky.

Číst dál: ► Jak vyrobit nudle do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny