► Jak zabránit rozvaření bramborových knedlíků (hladká mouka)
Zveřejněno: neděle 29. říjen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1958x
Bramborové knedlíky se nerozvaří, přidáte-li do vroucí vody dvě polévkové lžíce hladké mouky.
► Jak zjemnit polévku aby byla chutnější (máslo, petrželka)
Zveřejněno: čtvrtek 19. říjen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2169x
Polévku zjemníte, když do ní před podáváním přidáte kousek másla a petrželky.
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
Zveřejněno: čtvrtek 31. srpen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3524x
Těsně před dovařením brambor vsypejte do hrnce tři až čtyři lžíce ovesných vloček a lehce zamíchejte, aby se ponořily do vody. Vařte ještě asi dvě minuty, pak
slijte polovinu vody a zpracujte ponorným mixérem. Nakonec přimíchejte tenký plátek másla a zhruba půl decilitru mléka. Kaše bude vynikající!
Pečené brambory pikantní - jak to udělat, co použít (hořčice)
Zveřejněno: čtvrtek 29. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1636x
Pečené brambory budou mít lehce pikantní příchuť, když je ke konci pečení ochutíte trochou kremžské hořčice.
Jak, čím nahradit jíšku v polévce, omáčce
Zveřejněno: čtvrtek 29. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2084x
Chcete-li se v polévkách a omáčkách vyhnout tuku, nahraďte klasickou jíšku umletými ovesnými vločkami nebo bramborovou kaší.
Omáčka sražená, zdrclá - jak, čím pomoci (mixer)
Zveřejněno: středa 10. květen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3124x
Chvilka nepozornosti nebo zbrklosti stačí, aby nedělní omáčka byla zkažená. Existují ale možnosti, jak tohle nadělení napravit. Sraženou omáčku rozmixujte, pokud v ní jsou třeba houby, tak ji sceďte a po rozmixování je opět přidejte.
Omáčka sražená, zdrclá - jak, čím pomoci (prášek do pečiva, smetana)
Zveřejněno: středa 10. květen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4821x
Chvilka nepozornosti nebo zbrklosti stačí, aby nedělní omáčka byla zkažená. Existují ale možnosti, jak tohle nadělení napravit. Sraženou omáčku zkuste napravit špetkou kypřicího prášku. Tu smíchejte se lžičkou studené vody či smetany a metličkou dobře vmíchejte.
Rýže připálená v hrnci - jak, čím zbavit zápachu, pachutě (cibule)
Zveřejněno: středa 10. květen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2391x
Připálili jste trochu rýži? To se může stát! Zkuste to napravit. Odeberte rýži z připáleného hrnce, v novém hrnci opražte na tuku cibuli, přidejte rýži a krátce opražte. Pachuť zmizne.
Rýže připálená v hrnci - jak, čím zbavit zápachu, pachutě (chleba)
Zveřejněno: středa 10. květen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2915x
Připálili jste trochu rýži? To se může stát! Zkuste to napravit. Spálenou rýži vyhoďte, dobrou přesypte do čistého hrnce a celý povrch pokryjte krajíci chleba. Nepříjemná chuť i vůně spáleného po chvíli zmizí. Chleba pak musíte vyhodit.
Omáčka k masu voňavá - jak to udělat, co použít (šťáva z rybízu)
Zveřejněno: pondělí 27. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1777x
Tmavá omáčka k hovězí či vepřové pečeni získá lákavou vůni, když ji povaříte s trochou želé nebo se šťávou z černého rybízu.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Brambory vařené ve slupce, brambory na loupačku - jak to udělat, vařit, aby se dobře loupaly (olej)
- Polévka jemná, vylepšená - jak připravit, udělat (máslo, petržel)
- Omáčka bledá, málo zabarvená - jak, čím ztmavit, zabarvit (cukr)
- Rajská omáčka chutňejší - jak, čím ochutit, vylepšit (med, mrkev)
- Omáčka, masová šťáva slaná, přesolená - jak, čím pomoci, zbavit slanosti (cukr)
- Polévka slaná, přesolená - jak, čím pomoci, zbavit slanosti (brambor)
- Rajská polévka - čím sladit místo cukru (med)
- Řídká polévka - jak, čím zahustit (brambor)
- Řídká polévka - jak, čím zahustit (chlebová střída)
- Řídká polévka - jak, čím zahustit (špenát)
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Brambory vařené ve slupce - jak oloupat snadno a rychle
-
Brambory vařené ve slupce, brambory na loupačku - jak to udělat, vařit, aby se dobře loupaly (olej)
-
Čím nahradit jíšku v polévce, omáčce (bramborová kaše v prášku)
-
Čím nahradit jíšku v polévce, omáčce (ovesné vločky)
-
Čím nahradit kysanou smetanu v omáčce - tipy, rady, doporučení
-
Čím ochutit smetanovou omáčku - tipy, rady
-
Čím okyselit omáčku, aby byla jemná a měla příjemné aroma - tipy, rady
-
Čím zahustit omáčku - tipy, rady
-
Čím zahustit zeleninovou polévku (tavený sýr)
-
Čím zvýraznit chuť omáčky (povidla)
-
Čím, jak zvýraznit v polévce chuť mrkve
-
Co dělat, co použít, když přesolíme polévku
-
Co je možné podávat k bramborákům
-
Co je pražená mouka, jak se dělá a k čemu se používá
-
Co přidat do smetanové omáčky, polévky, aby se nesrazila - tipy, rady
-
Co přidat do studených omáček, čím ochutit studené smetanové omáčky - tipy, rady
-
Co přidat do vývaru, aby v něm zůstalo maso křehké a šťavnaté - rady, doporučení (alkohol, citrón)
-
Co přidat, co použít do bramboráku, aby byl chutnější
-
Co přidat, co použít do bramborového těsta, aby se těsto dobře rozvalovalo a nerozvařovalo se (ocet)
-
Co udělat, co použít, když připálíme čočkovou polévku
-
Do jaké polévky se hodí hlíva ústřičná
-
Francouzská majonéza - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Grilované krutony s kozím sýrem jako příloha k polévce - recept, postup, návod
-
Hořčicová omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jak chladit polévku, aby nezkysla - postup, návod
-
Jak dlouho, jakou dobu vařit polévku s jíškou - rady, doporučení
-
Jak docílit křupavých hranolků - postup, návod
-
Jak dodat lepší chuť kuřecí polévce
-
Jak dodat zelňačce zajímavou barvu
-
Jak napravit sraženou omáčku (prášek do pečiva, smetana)
-
Jak obarvit bylinkovou polévku dozelena (špenát)
-
Jak ochutit rýži pomocí fíků - postup, návod
-
Jak odstranit hrudky v omáčce snadno a rychle
-
Jak odstranit přebytečný tuk z omáčky
-
Jak ohřívat husté polévky, aby se nepřipálily - tipy, rady, doporučení
-
Jak připravit dietní jíšku - tipy, rady, doporučení
-
Jak připravit kyselou zavářku do polévky (bílý jogurt)
-
Jak připravit z bílků kapání do polévky - postup, návod
-
Jak připravovat mléčné polévky - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozmíchat sraženou omáčku dohladka (studená voda)
-
Jak se vyhnout rozvaření bramborových knedlíků
-
Jak se zbavit spálené chuti u připálené rýže
-
Jak se zbavit žmolků z jíšky v omáčce
-
Jak smažit hranolky, aby byly po usmažení křupavé a zlatavé - postup, návod
-
Jak snadno nastrouhat brambory na bramborák skoro bez práce
-
Jak solit a kořenit polévku, nač si dávat pozor - tipy, rady, doporučení
-
Jak správně vařit zelňačku
-
Jak to uděla, co použít, aby brambory vařené ve slupce nepopraskaly (ocet)
-
Jak to udělat aby maso v guláši bylo šťavnaté
-
Jak to udělat, aby byl bramborový salát lehčeji stravitelný
-
Jak to udělat, aby byla rýžová kaše po uvaření chutnější a celistvější - postup, návod
-
Jak to udělat, aby byly hranolky po usmažení křehké a křupavé - postup, návod
-
Jak to udělat, aby knedlíky při ohřevu v páře nebyly mokré
-
Jak to udělat, aby se drobení do polévky snadno strouhalo
-
Jak to udělat, aby se na povrchu omáčky nevytvořil škraloup - tipy, rady
-
Jak to udělat, aby se nám mléčná polévka nesrazila - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, aby se zemáky vařené ve slupce lépe loupaly
-
Jak to udělat, co pouřít, aby se knedlíky při vaření nepřilepily ke dnu hrnce
-
Jak to udělat, co použít, aby měl vývar zlatavou barvu - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby se dala přesolená polévka opět jíst - tipy, rady (bílek)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám bramborové knedlíky při vaření nerozvařily (mouka)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám na povrchu polévky nevytvořil škraloup - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby se nové brambory lépe škrabaly
-
Jak to udělat, co použít, aby se nudle při vaření neslepily
-
Jak to udělat, co použít, aby staré brambory získaly lepší chuť
-
Jak to udělat, co použít, aby těsto na bramborové knedlíky mělo žlutou barvu
-
Jak to udělat, co při vaření použít, aby byla omáčka tmavá - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, jak odstranit tuk z polévky
-
Jak uchovávat, skladovat polévku v mrazáku - rady, doporučení
-
Jak udělat aby guláš měl hezkou barvu
-
Jak udělat bramborák křehký a křupavý
-
Jak udělat bramboráky chutnější, křupavější a kypřejší
-
Jak udělat hranolky křupavé, přitom měkké a šťavnaté
-
Jak udělat nadýchané bramborové knedlíky - postup, návod, tipy, rady
-
Jak udělat, aby bramborové knedlíky nebyly po uvaření slizké (ocet)
-
Jak urychlit vaření brambor (máslo)
-
Jak uvařit kypré bramborové knedlíky (rohlík)
-
Jak uvařit pevné a lesklé bramborové knedlíky (škrob)
-
Jak uvařit rýži, aby zůstala po uvaření bílá - rady, doporučení (citrónová šťáva)
-
Jak uvařit silnou hovězí polévku - rady, doporučení
-
Jak uvařit slepičí vývar bez slepice
-
Jak vařit karlovarský knedlík, aby udržel tvar, mozaiku (okoralý chleba)
-
Jak vařit vložky do polévek - rady, doporučení
-
Jak vylepšit chuť bramborové kaše (sterilovaná okurka)
-
Jak vylepšit chuť pizzy
-
Jak vylepšit chuť vařeného červeného zelí
-
Jak vylepšit pizzu pomocí sardelové pasty
-
Jak vylepšit smetanovou omáčku aby byla chutnější a krémovější
-
Jak vypadá polévka z koňského masa
-
Jak využít, použít tuk z polévky - tipy, rady, doporučení
-
Jak zabránit lepení těsta na houskové knedlíky na ruce
-
Jak zabránit prasknutí knedlíků při vaření (vaječná skořápka)
-
Jak zabránit přetečení polévky, omáčky z hrnce při vaření (olej, tuk)
-
Jak zabránit přetečení vody z vařicích brambor
-
Jak zabránit rozvaření brambor při vaření
-
Jak zabránit schládnutí omáčky v omáčníku - tipy, rady, návody