► Krupicové noky, nočky do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: pátek 26. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2110x
Krupicové nočky do polévky - příprava: Mléko povařte s máslem a solí, pak přisypte krupici, stále míchejte a uvařte hustou kaši. Do vychladlé kaše zamíchejte vejce, žloutek, mouku, tlučený květ nebo ustrouhaný oříšek a nakonec z bílku sníh. Kávovou lžičkou vykrajujte nočky, a zvolna je povařte 6-8 minut.
► Játrové noky, nočky do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: pátek 26. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2043x
Játrové nočky do polévky - příprava: Hovězí játra utřete nožem a prolisujte sítem nebo umelte na strojku. Na sádle osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a petrželku, dejte do misky a nechte vychladnout. Pak osmaženou cibuli utřete s vejcem, přidejte prolisovaná játra, sůl, majoránku, utřený česnek, pepř, morek a v mléce namočené a vymačkané žemle.
Číst dál: ► Játrové noky, nočky do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Moučné noky, nočky do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: pátek 26. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2098x
Moučné nočky do polévky - příprava: Máslo a vejce v misce vymíchejte do pěny, přidejte polohrubou mouku, mléko a sůl, a těsto dohladka promíchejte. Lžičkou tvořte z těsta malé nočky a zavářejte je do vody nebo do vývaru. Nočky vařte pomalu asi 8 minut.
Číst dál: ► Moučné noky, nočky do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Piškotový svítek do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: pátek 26. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1830x
Piškotový svítek do polévky - příprava: Z bílků ušlehejte sníh, zlehka do něj přimíchejte žloutky, mouku a sůl. Nakonec přimíchejte rozpuštěné máslo. Těsto stejnoměrně rozetřete na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a v mírné troubě pečte asi 20 minut, až se začne po stranách oddělovat od plechu.
Číst dál: ► Piškotový svítek do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Omeletové nudle do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: pátek 26. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1706x
Omeletové nudle do polévky - příprava: Do misky dejte mouku, přidejte rozkvedlané vejce, sůl, přilijte mléko a vše promíchejte v hladké řídké těsto. Z těsta upečte v pánvi na rozpáleném tuku tenké omelety. Upečené omelety stočte, nakrájejte na širší nudle a pak je vkládejte do jednotlivých porcí vývaru těsně před podáváním.
Číst dál: ► Omeletové nudle do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Šunkové knedlíčky do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: pátek 26. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1742x
Šunkové knedlíčky do polévky - příprava: Uvařené a oloupané brambory ihned prolisujte a nechte vychladnout. V misce utřete máslo do pěny, přidejte vejce, sůl, najemno nakrájenou šunku, prolisované brambory, mouku a strouhanku a vše promíchejte.
Číst dál: ► Šunkové knedlíčky do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Strouhání do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: pátek 26. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1957x
Strouhání do polévky - příprava: Prosetou mouku nasypte na vál, přidejte vejce a vypracujte hodně tuhé těsto. Pak ho nastrouhejte na hrubém struhadle a nechte rozprostřené na vále zaschnout. Zaschlé strouhání vařte asi 5 minut.
Číst dál: ► Strouhání do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Špenátové knedlíčky do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: pátek 26. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1546x
Špenátové knedlíčky do polévky - příprava: Kousek slaniny nakrájejte na kostečky a rozpusťte. Po vychladnutí ji utřete se solí a žloutky, přidejte uvařený, prolisovaný špenát, pepř, z bílků sníh a podle potřeby strouhanou housku. Z těsta dělejte malé knedlíčky a zavařte je do polévky.
Číst dál: ► Špenátové knedlíčky do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Kapání do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: pátek 26. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1535x
Kapání do polévky - příprava: Do osolené mouky nalijte v mléce umíchané vajíčko a připravte si řídké těstíčko. Lijte ho přes vidličku do vařící polévky. Kapání vařte v polévce 4 minuty.
Číst dál: ► Kapání do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Jak zabránit sražení omáčky při vaření (prášek do pečiva)
Zveřejněno: pondělí 22. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1859x
Při vaření využívám radu získanou od babičky - do každé smetanové nebo bílé omáčky přidám trochu prášku do pečiva. Omáčka se nesrazí.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jemné sýrové chipsy k polévce - příprava, postup
- Nač si dát pozor při přípravě domácí tatarky
- Čím nahradit jíšku v polévce, omáčce (bramborová kaše v prášku)
- Čím nahradit jíšku v polévce, omáčce (ovesné vločky)
- Pečené rýžové kuličky do polévky - postup, příprava
- Jak vařit karlovarský knedlík, aby udržel tvar, mozaiku (okoralý chleba)
- Jak urychlit vaření brambor (máslo)
- Jak udělat, aby bramborové knedlíky nebyly po uvaření slizké (ocet)
- Jak zabránit přetečení polévky, omáčky z hrnce při vaření (olej, tuk)
- Jak připravit kyselou zavářku do polévky (bílý jogurt)
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Brambory vařené ve slupce - jak oloupat snadno a rychle
-
Brambory vařené ve slupce, brambory na loupačku - jak to udělat, vařit, aby se dobře loupaly (olej)
-
Čím nahradit jíšku v polévce, omáčce (bramborová kaše v prášku)
-
Čím nahradit jíšku v polévce, omáčce (ovesné vločky)
-
Čím nahradit kysanou smetanu v omáčce - tipy, rady, doporučení
-
Čím ochutit smetanovou omáčku - tipy, rady
-
Čím okyselit omáčku, aby byla jemná a měla příjemné aroma - tipy, rady
-
Čím zahustit omáčku - tipy, rady
-
Čím zahustit zeleninovou polévku (tavený sýr)
-
Čím zvýraznit chuť omáčky (povidla)
-
Čím, jak zvýraznit v polévce chuť mrkve
-
Co dělat, co použít, když přesolíme polévku
-
Co je možné podávat k bramborákům
-
Co je pražená mouka, jak se dělá a k čemu se používá
-
Co přidat do smetanové omáčky, polévky, aby se nesrazila - tipy, rady
-
Co přidat do studených omáček, čím ochutit studené smetanové omáčky - tipy, rady
-
Co přidat do vývaru, aby v něm zůstalo maso křehké a šťavnaté - rady, doporučení (alkohol, citrón)
-
Co přidat, co použít do bramboráku, aby byl chutnější
-
Co přidat, co použít do bramborového těsta, aby se těsto dobře rozvalovalo a nerozvařovalo se (ocet)
-
Co udělat, co použít, když připálíme čočkovou polévku
-
Do jaké polévky se hodí hlíva ústřičná
-
Francouzská majonéza - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Grilované krutony s kozím sýrem jako příloha k polévce - recept, postup, návod
-
Hořčicová omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jak chladit polévku, aby nezkysla - postup, návod
-
Jak dlouho, jakou dobu vařit polévku s jíškou - rady, doporučení
-
Jak docílit křupavých hranolků - postup, návod
-
Jak dodat lepší chuť kuřecí polévce
-
Jak dodat zelňačce zajímavou barvu
-
Jak napravit sraženou omáčku (prášek do pečiva, smetana)
-
Jak obarvit bylinkovou polévku dozelena (špenát)
-
Jak ochutit rýži pomocí fíků - postup, návod
-
Jak odstranit hrudky v omáčce snadno a rychle
-
Jak odstranit přebytečný tuk z omáčky
-
Jak ohřívat husté polévky, aby se nepřipálily - tipy, rady, doporučení
-
Jak připravit dietní jíšku - tipy, rady, doporučení
-
Jak připravit kyselou zavářku do polévky (bílý jogurt)
-
Jak připravit z bílků kapání do polévky - postup, návod
-
Jak připravovat mléčné polévky - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozmíchat sraženou omáčku dohladka (studená voda)
-
Jak se vyhnout rozvaření bramborových knedlíků
-
Jak se zbavit spálené chuti u připálené rýže
-
Jak se zbavit žmolků z jíšky v omáčce
-
Jak smažit hranolky, aby byly po usmažení křupavé a zlatavé - postup, návod
-
Jak snadno nastrouhat brambory na bramborák skoro bez práce
-
Jak solit a kořenit polévku, nač si dávat pozor - tipy, rady, doporučení
-
Jak správně vařit zelňačku
-
Jak to uděla, co použít, aby brambory vařené ve slupce nepopraskaly (ocet)
-
Jak to udělat aby maso v guláši bylo šťavnaté
-
Jak to udělat, aby byl bramborový salát lehčeji stravitelný
-
Jak to udělat, aby byla rýžová kaše po uvaření chutnější a celistvější - postup, návod
-
Jak to udělat, aby byly hranolky po usmažení křehké a křupavé - postup, návod
-
Jak to udělat, aby knedlíky při ohřevu v páře nebyly mokré
-
Jak to udělat, aby se drobení do polévky snadno strouhalo
-
Jak to udělat, aby se na povrchu omáčky nevytvořil škraloup - tipy, rady
-
Jak to udělat, aby se nám mléčná polévka nesrazila - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, aby se zemáky vařené ve slupce lépe loupaly
-
Jak to udělat, co pouřít, aby se knedlíky při vaření nepřilepily ke dnu hrnce
-
Jak to udělat, co použít, aby měl vývar zlatavou barvu - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby se dala přesolená polévka opět jíst - tipy, rady (bílek)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám bramborové knedlíky při vaření nerozvařily (mouka)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám na povrchu polévky nevytvořil škraloup - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby se nové brambory lépe škrabaly
-
Jak to udělat, co použít, aby se nudle při vaření neslepily
-
Jak to udělat, co použít, aby staré brambory získaly lepší chuť
-
Jak to udělat, co použít, aby těsto na bramborové knedlíky mělo žlutou barvu
-
Jak to udělat, co při vaření použít, aby byla omáčka tmavá - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, jak odstranit tuk z polévky
-
Jak uchovávat, skladovat polévku v mrazáku - rady, doporučení
-
Jak udělat aby guláš měl hezkou barvu
-
Jak udělat bramborák křehký a křupavý
-
Jak udělat bramboráky chutnější, křupavější a kypřejší
-
Jak udělat hranolky křupavé, přitom měkké a šťavnaté
-
Jak udělat nadýchané bramborové knedlíky - postup, návod, tipy, rady
-
Jak udělat, aby bramborové knedlíky nebyly po uvaření slizké (ocet)
-
Jak urychlit vaření brambor (máslo)
-
Jak uvařit kypré bramborové knedlíky (rohlík)
-
Jak uvařit pevné a lesklé bramborové knedlíky (škrob)
-
Jak uvařit rýži, aby zůstala po uvaření bílá - rady, doporučení (citrónová šťáva)
-
Jak uvařit silnou hovězí polévku - rady, doporučení
-
Jak uvařit slepičí vývar bez slepice
-
Jak vařit karlovarský knedlík, aby udržel tvar, mozaiku (okoralý chleba)
-
Jak vařit vložky do polévek - rady, doporučení
-
Jak vylepšit chuť bramborové kaše (sterilovaná okurka)
-
Jak vylepšit chuť pizzy
-
Jak vylepšit chuť vařeného červeného zelí
-
Jak vylepšit pizzu pomocí sardelové pasty
-
Jak vylepšit smetanovou omáčku aby byla chutnější a krémovější
-
Jak vypadá polévka z koňského masa
-
Jak využít, použít tuk z polévky - tipy, rady, doporučení
-
Jak zabránit lepení těsta na houskové knedlíky na ruce
-
Jak zabránit prasknutí knedlíků při vaření (vaječná skořápka)
-
Jak zabránit přetečení polévky, omáčky z hrnce při vaření (olej, tuk)
-
Jak zabránit přetečení vody z vařicích brambor
-
Jak zabránit rozvaření brambor při vaření
-
Jak zabránit schládnutí omáčky v omáčníku - tipy, rady, návody