Škrabání nových brambor - jak, snadno oloupat (slaná voda)
Zveřejněno: sobota 14. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2294x
Nové brambory se lépe škrábou, namočíme-li je do slané vody.
Brambory vařené ve slupce - jak oloupat snadno a rychle
Zveřejněno: sobota 14. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4093x
Brambory vařené ve slupce po uvaření přelijeme studenou vodou, lépe se loupou.
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
Zveřejněno: sobota 14. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4947x
Aby se nám bramborové knedlíky nerozvařily, přidáme do vařící vody dvě polévkové lžíce hladké mouky.
Knedlíky, vaření knedlíků - jak, čím zabránit přilepení knedlíku ke dnu hrnce (mikroténový sáček)
Zveřejněno: sobota 14. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2385x
Knedlíky připravené k vaření vložíme do mikrotenového sáčku, a teprve potom dáme vařit. Nepřilepí se tak ke dnu hrnce.
Rýže neslepená při vaření - jak to udělat, co použít (ocet)
Zveřejněno: pondělí 2. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2083x
Aby se rýže při vaření neslepila, přidáme do vroucí vody jednu lžičku octa.
Jak smažit hranolky, aby byly po usmažení křupavé a zlatavé - postup, návod
Zveřejněno: sobota 20. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3910x
Existuje několik spolehlivých způsobů, jak docílit toho, aby byly hranolky dokonalé - křehké uvnitř a zlatavé a křupavé
na povrchu. Brambory oškrabeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme je do sáčku a přidáme 1 lžíci mouky. Sáček dobře uzavřeme a důkladně jím zatřeseme, aby se hranolky rovnoměrně obalily. Pak je osmažíme. Budou křupavé a zlatavé.
Jak to udělat, aby byly hranolky po usmažení křehké a křupavé - postup, návod
Zveřejněno: sobota 20. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3439x
Existuje několik spolehlivých způsobů, jak docílit toho, aby byly hranolky dokonalé - křehké uvnitř a zlatavé a křupavé
na povrchu. Brambory oškrabeme a nakrájíme na hranolky. Smažíme, dokud nezačnou zlátnout. Potom je vyndáme z oleje, necháme okapat a počkáme několik minut nebo i hodin, dokud nevychladnou. Před podáváním je dosmažíme ve velmi horkém oleji.
Jak docílit křupavých hranolků - postup, návod
Zveřejněno: sobota 20. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4173x
Existuje několik spolehlivých způsobů, jak docílit toho, aby byly hranolky dokonalé - křehké uvnitř a zlatavé a křupavé na povrchu. Oškrabané a nakrájené brambory dáme do mísy s dostatečným množstvím studené vody. Nejlepší je vodu několikrát vyměnit. Před smažením vodu slijeme a hranolky dobře osušíme papírovou utěrkou. Smažíme je ve velkém množství oleje. Během namočení se brambory na povrchu zbaví škrobu.
Kvalitní vývar - jak uvařit kuřecí, hovězí, zeleninový vývar - recept, posstup, tipy, zkušenosti
Zveřejněno: čtvrtek 14. leden 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3368x
Základem dobré polévky je kvalitní, poctivý a neuspěchaný vývar. Nejdříve pro vás máme několik obecnějších zásad. Rozhodně se jejich dodržování vyplatí! Maso vždy vkládáme do studené vody (zajistíme tak výluh aromatických látek do tekutiny). Nevaříme zprudka (necháváme jen „probublávat“ – maso zůstane šťavnaté a vývar není zakalený). Nudličky, kapání nebo masové knedlíčky se hodí jako zavářka čistých vývarových polévek.
Záklechtka, jíška do polévky - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 19. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5906x
Při zahušťování polévek nemusíme vždy použít jíšku, záklechtka je dietnější a hlavně o něco jednodušší! Jak se připravuje? Rozmícháme hladkou mouku ve vlažné vodě, aby se netvořily hrudky, mouku osolíme, do polévky vlijeme přes cedník, ztlumíme plamen a mícháme.
Recept jak připravit záklechtku: Mouku vždy rozmícháváme ve studené tekutině (tekutinou může být voda, ale i část vychladlé připravované polévky nebo i mléko, smetana či podmáslí). Na 1 l polévky připravíme záklechtku ze 125 ml tekutiny a zarovnané lžíce mouky (hladká, polohrubá i hrubá). Připravenou záklechtku za stálého míchání lijeme do vařící polévky a polévku ještě nejméně 10-15 minut vaříme.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak to udělat, aby se nám mléčná polévka nesrazila - tipy, rady, doporučení
- Jak připravit dietní jíšku - tipy, rady, doporučení
- Jak solit a kořenit polévku, nač si dávat pozor - tipy, rady, doporučení
- Jak ohřívat husté polévky, aby se nepřipálily - tipy, rady, doporučení
- Jak to udělat, co použít, aby se nám na povrchu polévky nevytvořil škraloup - tipy, rady, doporučení
- Jak využít, použít tuk z polévky - tipy, rady, doporučení
- Jak, čím zahušťovat bílou polévku - tipy, rady, doporučení
- Jak uchovávat, skladovat polévku v mrazáku - rady, doporučení
- Jak připravovat mléčné polévky - tipy, rady, doporučení
- Jak to udělat, co použít, aby měl vývar zlatavou barvu - tipy, rady, doporučení
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Brambory vařené ve slupce - jak oloupat snadno a rychle
-
Brambory vařené ve slupce, brambory na loupačku - jak to udělat, vařit, aby se dobře loupaly (olej)
-
Čím nahradit jíšku v polévce, omáčce (bramborová kaše v prášku)
-
Čím nahradit jíšku v polévce, omáčce (ovesné vločky)
-
Čím nahradit kysanou smetanu v omáčce - tipy, rady, doporučení
-
Čím ochutit smetanovou omáčku - tipy, rady
-
Čím okyselit omáčku, aby byla jemná a měla příjemné aroma - tipy, rady
-
Čím zahustit omáčku - tipy, rady
-
Čím zahustit zeleninovou polévku (tavený sýr)
-
Čím zvýraznit chuť omáčky (povidla)
-
Čím, jak zvýraznit v polévce chuť mrkve
-
Co dělat, co použít, když přesolíme polévku
-
Co je možné podávat k bramborákům
-
Co je pražená mouka, jak se dělá a k čemu se používá
-
Co přidat do smetanové omáčky, polévky, aby se nesrazila - tipy, rady
-
Co přidat do studených omáček, čím ochutit studené smetanové omáčky - tipy, rady
-
Co přidat do vývaru, aby v něm zůstalo maso křehké a šťavnaté - rady, doporučení (alkohol, citrón)
-
Co přidat, co použít do bramboráku, aby byl chutnější
-
Co přidat, co použít do bramborového těsta, aby se těsto dobře rozvalovalo a nerozvařovalo se (ocet)
-
Co udělat, co použít, když připálíme čočkovou polévku
-
Do jaké polévky se hodí hlíva ústřičná
-
Francouzská majonéza - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Grilované krutony s kozím sýrem jako příloha k polévce - recept, postup, návod
-
Hořčicová omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jak chladit polévku, aby nezkysla - postup, návod
-
Jak dlouho, jakou dobu vařit polévku s jíškou - rady, doporučení
-
Jak docílit křupavých hranolků - postup, návod
-
Jak dodat lepší chuť kuřecí polévce
-
Jak dodat zelňačce zajímavou barvu
-
Jak napravit sraženou omáčku (prášek do pečiva, smetana)
-
Jak obarvit bylinkovou polévku dozelena (špenát)
-
Jak ochutit rýži pomocí fíků - postup, návod
-
Jak odstranit hrudky v omáčce snadno a rychle
-
Jak odstranit přebytečný tuk z omáčky
-
Jak ohřívat husté polévky, aby se nepřipálily - tipy, rady, doporučení
-
Jak připravit dietní jíšku - tipy, rady, doporučení
-
Jak připravit kyselou zavářku do polévky (bílý jogurt)
-
Jak připravit z bílků kapání do polévky - postup, návod
-
Jak připravovat mléčné polévky - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozmíchat sraženou omáčku dohladka (studená voda)
-
Jak se vyhnout rozvaření bramborových knedlíků
-
Jak se zbavit spálené chuti u připálené rýže
-
Jak se zbavit žmolků z jíšky v omáčce
-
Jak smažit hranolky, aby byly po usmažení křupavé a zlatavé - postup, návod
-
Jak snadno nastrouhat brambory na bramborák skoro bez práce
-
Jak solit a kořenit polévku, nač si dávat pozor - tipy, rady, doporučení
-
Jak správně vařit zelňačku
-
Jak to uděla, co použít, aby brambory vařené ve slupce nepopraskaly (ocet)
-
Jak to udělat aby maso v guláši bylo šťavnaté
-
Jak to udělat, aby byl bramborový salát lehčeji stravitelný
-
Jak to udělat, aby byla rýžová kaše po uvaření chutnější a celistvější - postup, návod
-
Jak to udělat, aby byly hranolky po usmažení křehké a křupavé - postup, návod
-
Jak to udělat, aby knedlíky při ohřevu v páře nebyly mokré
-
Jak to udělat, aby se drobení do polévky snadno strouhalo
-
Jak to udělat, aby se na povrchu omáčky nevytvořil škraloup - tipy, rady
-
Jak to udělat, aby se nám mléčná polévka nesrazila - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, aby se zemáky vařené ve slupce lépe loupaly
-
Jak to udělat, co pouřít, aby se knedlíky při vaření nepřilepily ke dnu hrnce
-
Jak to udělat, co použít, aby měl vývar zlatavou barvu - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby se dala přesolená polévka opět jíst - tipy, rady (bílek)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám bramborové knedlíky při vaření nerozvařily (mouka)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám na povrchu polévky nevytvořil škraloup - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby se nové brambory lépe škrabaly
-
Jak to udělat, co použít, aby se nudle při vaření neslepily
-
Jak to udělat, co použít, aby staré brambory získaly lepší chuť
-
Jak to udělat, co použít, aby těsto na bramborové knedlíky mělo žlutou barvu
-
Jak to udělat, co při vaření použít, aby byla omáčka tmavá - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, jak odstranit tuk z polévky
-
Jak uchovávat, skladovat polévku v mrazáku - rady, doporučení
-
Jak udělat aby guláš měl hezkou barvu
-
Jak udělat bramborák křehký a křupavý
-
Jak udělat bramboráky chutnější, křupavější a kypřejší
-
Jak udělat hranolky křupavé, přitom měkké a šťavnaté
-
Jak udělat nadýchané bramborové knedlíky - postup, návod, tipy, rady
-
Jak udělat, aby bramborové knedlíky nebyly po uvaření slizké (ocet)
-
Jak urychlit vaření brambor (máslo)
-
Jak uvařit kypré bramborové knedlíky (rohlík)
-
Jak uvařit pevné a lesklé bramborové knedlíky (škrob)
-
Jak uvařit rýži, aby zůstala po uvaření bílá - rady, doporučení (citrónová šťáva)
-
Jak uvařit silnou hovězí polévku - rady, doporučení
-
Jak uvařit slepičí vývar bez slepice
-
Jak vařit karlovarský knedlík, aby udržel tvar, mozaiku (okoralý chleba)
-
Jak vařit vložky do polévek - rady, doporučení
-
Jak vylepšit chuť bramborové kaše (sterilovaná okurka)
-
Jak vylepšit chuť pizzy
-
Jak vylepšit chuť vařeného červeného zelí
-
Jak vylepšit pizzu pomocí sardelové pasty
-
Jak vylepšit smetanovou omáčku aby byla chutnější a krémovější
-
Jak vypadá polévka z koňského masa
-
Jak využít, použít tuk z polévky - tipy, rady, doporučení
-
Jak zabránit lepení těsta na houskové knedlíky na ruce
-
Jak zabránit prasknutí knedlíků při vaření (vaječná skořápka)
-
Jak zabránit přetečení polévky, omáčky z hrnce při vaření (olej, tuk)
-
Jak zabránit přetečení vody z vařicích brambor
-
Jak zabránit rozvaření brambor při vaření
-
Jak zabránit schládnutí omáčky v omáčníku - tipy, rady, návody