Řídká polévka - jak, čím zahustit (bramborové vločky)
Zveřejněno: sobota 24. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2652x
Bramborové vločky polévku zahustí a nijak přitom nezmění její chuť.
Řídká polévka - jak, čím zahustit (ovesné vločky)
Zveřejněno: sobota 24. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3219x
Vařené nebo syrové vločky polévku nejen zahustí, ale také polévce nedodají žádnou příchuť, naopak ji zjemní, takže ji možná budete muset trochu přikořenit.
Omáčka připálená, přichycená - jak, čím pomoci, zabránit připálené chuti (máslo)
Zveřejněno: pondělí 5. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2918x
Pokud si všimnete, že se omáčka připaluje a už se přichytává ke kastrolu, rychle ji přelijte do čisté pánve, kde jste rozpustili oříšek másla. Při přelévání se vyhněte škrábání dna, protože i tato část omáčky by mohla zanechat připálenou
Číst dál: Omáčka připálená, přichycená - jak, čím pomoci, zabránit připálené chuti (máslo)
Omáčka tekutá, řídká - jak, čím zahustit (maizena)
Zveřejněno: pondělí 5. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3257x
Je-li omáčka naopak moc tekutá a vy nemáte čas na prodlužování varu a odpařování vody, nasypte do omáčky lžíci maizeny, která v pár minutách omáčku bezvadně zahustí.
Rajčatová omáčka, ragú kyselé - jak, čím osladit (cukr, smetana)
Zveřejněno: pondělí 5. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2781x
Pokud má rajčatová omáčka nebo ragú lehce nakyslou chuť, můžete ji odstranit špetkou cukru nebo trochou čerstvé smetany.
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
Zveřejněno: středa 3. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3832x
Bramborové knedlíky budou kypřejší, přidáte-li do 1 kg bramborového těsta čtyři lžíce rýžových burisonů.
Zabijačková polévka - jak udělat, zavařit, uchovat
Zveřejněno: neděle 24. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7804x
Zabijačková polévka - příprava: Pečlivě očištěnou a omytou vepřovou hlavu zalijeme vodou, přidáme cibuli, česnek, sůl, nové koření a celý pepř a uvedeme do varu. Vaříme mírným varem, aby se polévka nezakalila, až do změknutí masa. Vývar přecedíme hustým cedníkem a ochutíme mletým pepřem, polévkovým kořením, majoránkou a solí. Maso obereme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do vývaru. Kroupy propláchneme, uvaříme v mírně osolené vodě a přidáme do hotové polévky. Horkou polévku nalijeme do sklenic, uzavřeme a sterilujeme 50 minut při teplotě 100 C.
Zabijačková polévka - suroviny:
- 2 a 1/2 kg vepřové hlavy
- 1/2 kg cibule
- česnek, majoránka, nové koření, celý pepř, mletý pepř, polévkové koření,
- sůl
- 700 g velkých krup
Namrzlé brambory - jak, čím zbavit sladkosti
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3581x
Namrzlé brambory přeneseme do tmavé místnosti, která má teplotu asi 15 C, a volně je rozložíme. Dýcháním ztratí část cukru, který se v nich vytvořil. Potom je oloupeme a dáme do teplé vody vařit. Když voda vře, slijeme ji a brambory zalijeme novou vařící vodou s lžičkou octa, a potom uvaříme.
Vaječné těsto na zavářku do polévky - nač si dávat pozor (sůl)
Zveřejněno: sobota 14. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2175x
Vaječné těsto na zavářku do polévky nesolíme, protože osolením zvlhne a změkne.
Staré brambory bez chuti - jak, čím zlepšit chuť (bujón)
Zveřejněno: sobota 14. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2750x
Staré brambory získají lepší chut', když je uvaříme ve vodě s bujónem.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Škrabání nových brambor - jak, snadno oloupat (slaná voda)
- Brambory vařené ve slupce - jak oloupat snadno a rychle
- Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
- Knedlíky, vaření knedlíků - jak, čím zabránit přilepení knedlíku ke dnu hrnce (mikroténový sáček)
- Rýže neslepená při vaření - jak to udělat, co použít (ocet)
- Jak smažit hranolky, aby byly po usmažení křupavé a zlatavé - postup, návod
- Jak to udělat, aby byly hranolky po usmažení křehké a křupavé - postup, návod
- Jak docílit křupavých hranolků - postup, návod
- Kvalitní vývar - jak uvařit kuřecí, hovězí, zeleninový vývar - recept, posstup, tipy, zkušenosti
- Záklechtka, jíška do polévky - recept, postup, návod
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Brambory vařené ve slupce - jak oloupat snadno a rychle
-
Brambory vařené ve slupce, brambory na loupačku - jak to udělat, vařit, aby se dobře loupaly (olej)
-
Čím nahradit jíšku v polévce, omáčce (bramborová kaše v prášku)
-
Čím nahradit jíšku v polévce, omáčce (ovesné vločky)
-
Čím nahradit kysanou smetanu v omáčce - tipy, rady, doporučení
-
Čím ochutit smetanovou omáčku - tipy, rady
-
Čím okyselit omáčku, aby byla jemná a měla příjemné aroma - tipy, rady
-
Čím zahustit omáčku - tipy, rady
-
Čím zahustit zeleninovou polévku (tavený sýr)
-
Čím zvýraznit chuť omáčky (povidla)
-
Čím, jak zvýraznit v polévce chuť mrkve
-
Co dělat, co použít, když přesolíme polévku
-
Co je možné podávat k bramborákům
-
Co je pražená mouka, jak se dělá a k čemu se používá
-
Co přidat do smetanové omáčky, polévky, aby se nesrazila - tipy, rady
-
Co přidat do studených omáček, čím ochutit studené smetanové omáčky - tipy, rady
-
Co přidat do vývaru, aby v něm zůstalo maso křehké a šťavnaté - rady, doporučení (alkohol, citrón)
-
Co přidat, co použít do bramboráku, aby byl chutnější
-
Co přidat, co použít do bramborového těsta, aby se těsto dobře rozvalovalo a nerozvařovalo se (ocet)
-
Co udělat, co použít, když připálíme čočkovou polévku
-
Do jaké polévky se hodí hlíva ústřičná
-
Francouzská majonéza - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Grilované krutony s kozím sýrem jako příloha k polévce - recept, postup, návod
-
Hořčicová omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jak chladit polévku, aby nezkysla - postup, návod
-
Jak dlouho, jakou dobu vařit polévku s jíškou - rady, doporučení
-
Jak docílit křupavých hranolků - postup, návod
-
Jak dodat lepší chuť kuřecí polévce
-
Jak dodat zelňačce zajímavou barvu
-
Jak napravit sraženou omáčku (prášek do pečiva, smetana)
-
Jak obarvit bylinkovou polévku dozelena (špenát)
-
Jak ochutit rýži pomocí fíků - postup, návod
-
Jak odstranit hrudky v omáčce snadno a rychle
-
Jak odstranit přebytečný tuk z omáčky
-
Jak ohřívat husté polévky, aby se nepřipálily - tipy, rady, doporučení
-
Jak připravit dietní jíšku - tipy, rady, doporučení
-
Jak připravit kyselou zavářku do polévky (bílý jogurt)
-
Jak připravit z bílků kapání do polévky - postup, návod
-
Jak připravovat mléčné polévky - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozmíchat sraženou omáčku dohladka (studená voda)
-
Jak se vyhnout rozvaření bramborových knedlíků
-
Jak se zbavit spálené chuti u připálené rýže
-
Jak se zbavit žmolků z jíšky v omáčce
-
Jak smažit hranolky, aby byly po usmažení křupavé a zlatavé - postup, návod
-
Jak snadno nastrouhat brambory na bramborák skoro bez práce
-
Jak solit a kořenit polévku, nač si dávat pozor - tipy, rady, doporučení
-
Jak správně vařit zelňačku
-
Jak to uděla, co použít, aby brambory vařené ve slupce nepopraskaly (ocet)
-
Jak to udělat aby maso v guláši bylo šťavnaté
-
Jak to udělat, aby byl bramborový salát lehčeji stravitelný
-
Jak to udělat, aby byla rýžová kaše po uvaření chutnější a celistvější - postup, návod
-
Jak to udělat, aby byly hranolky po usmažení křehké a křupavé - postup, návod
-
Jak to udělat, aby knedlíky při ohřevu v páře nebyly mokré
-
Jak to udělat, aby se drobení do polévky snadno strouhalo
-
Jak to udělat, aby se na povrchu omáčky nevytvořil škraloup - tipy, rady
-
Jak to udělat, aby se nám mléčná polévka nesrazila - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, aby se zemáky vařené ve slupce lépe loupaly
-
Jak to udělat, co pouřít, aby se knedlíky při vaření nepřilepily ke dnu hrnce
-
Jak to udělat, co použít, aby měl vývar zlatavou barvu - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby se dala přesolená polévka opět jíst - tipy, rady (bílek)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám bramborové knedlíky při vaření nerozvařily (mouka)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám na povrchu polévky nevytvořil škraloup - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby se nové brambory lépe škrabaly
-
Jak to udělat, co použít, aby se nudle při vaření neslepily
-
Jak to udělat, co použít, aby staré brambory získaly lepší chuť
-
Jak to udělat, co použít, aby těsto na bramborové knedlíky mělo žlutou barvu
-
Jak to udělat, co při vaření použít, aby byla omáčka tmavá - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, jak odstranit tuk z polévky
-
Jak uchovávat, skladovat polévku v mrazáku - rady, doporučení
-
Jak udělat aby guláš měl hezkou barvu
-
Jak udělat bramborák křehký a křupavý
-
Jak udělat bramboráky chutnější, křupavější a kypřejší
-
Jak udělat hranolky křupavé, přitom měkké a šťavnaté
-
Jak udělat nadýchané bramborové knedlíky - postup, návod, tipy, rady
-
Jak udělat, aby bramborové knedlíky nebyly po uvaření slizké (ocet)
-
Jak urychlit vaření brambor (máslo)
-
Jak uvařit kypré bramborové knedlíky (rohlík)
-
Jak uvařit pevné a lesklé bramborové knedlíky (škrob)
-
Jak uvařit rýži, aby zůstala po uvaření bílá - rady, doporučení (citrónová šťáva)
-
Jak uvařit silnou hovězí polévku - rady, doporučení
-
Jak uvařit slepičí vývar bez slepice
-
Jak vařit karlovarský knedlík, aby udržel tvar, mozaiku (okoralý chleba)
-
Jak vařit vložky do polévek - rady, doporučení
-
Jak vylepšit chuť bramborové kaše (sterilovaná okurka)
-
Jak vylepšit chuť pizzy
-
Jak vylepšit chuť vařeného červeného zelí
-
Jak vylepšit pizzu pomocí sardelové pasty
-
Jak vylepšit smetanovou omáčku aby byla chutnější a krémovější
-
Jak vypadá polévka z koňského masa
-
Jak využít, použít tuk z polévky - tipy, rady, doporučení
-
Jak zabránit lepení těsta na houskové knedlíky na ruce
-
Jak zabránit prasknutí knedlíků při vaření (vaječná skořápka)
-
Jak zabránit přetečení polévky, omáčky z hrnce při vaření (olej, tuk)
-
Jak zabránit přetečení vody z vařicích brambor
-
Jak zabránit rozvaření brambor při vaření
-
Jak zabránit schládnutí omáčky v omáčníku - tipy, rady, návody