Jak vařit vložky do polévek - rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 18. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3562x
Všechny vložky do polévek, knedlíčky, játrová rýže, noky apod. vaříme vždycky zvlášť a teprve potom je vkládáme do hotové a ochucené polévky.
Jak, čím dodat polévce barvu - postup, návod
Zveřejněno: sobota 18. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3298x
Naše babičky používaly do polévek kvůli barvě šafrán. Dnes si můžeme pomoci tak, že najemno nakrájenou mrkev nebo karotku osmažíme na tuku nebo másle a pak ji přidáme do polévky.
Jak chladit polévku, aby nezkysla - postup, návod
Zveřejněno: sobota 18. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 14074x
Aby se nám polévka do druhého dne nezkazila, hlavně nezkysla, postavíme ji v nezakrytém hrnci na drátěnou podložku nebo ji podložíme na jedné straně vařečkou, aby pod ni mohl vzduch. Několikrát ji zamícháme, aby se z tuku nevytvořil celistvý povrch. Když polévka vystydne, postavíme ji do chladna.
Jak, čím dodatečně zahustit polévku - postup, návod
Zveřejněno: sobota 18. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5049x
Jestliže chceme dodatečně mírně zahustit polévku, můžeme zkusit trik našich babiček. Jakmile jsou všechny suroviny v hrnci uvařené, přistrouháme k nim syrovou bramboru a vše krátce povaříme.
Co přidat do vývaru, aby v něm zůstalo maso křehké a šťavnaté - rady, doporučení (alkohol, citrón)
Zveřejněno: sobota 18. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4044x
Polévkové maso bude křehké a šťavnaté pokud do vody, v níž se maso vaří, přilijeme trochu vínovice nebo koňaku. Jestliže nechceme použít alkohol, vložíme do vroucího vývaru několik plátků citronu.
Jak dlouho, jakou dobu vařit polévku s jíškou - rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 18. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5647x
Polévka musí být hladká, dobře provařená. Proto jíšku zaléváme studenou vodou nebo prochladlým vývarem, metlou dobře rozšleháme a vaříme nejméně 15 až 30 minut.
Jak, čím vylepšit chuť polévek -tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 18. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3754x
Každá polévka získá na chuti, vaříme-li v ní kosti, brzlík, srdce, či játra nebo do ní použijeme omáčku z pečení. Polévky vylepšujeme polévkovým kořením, mletými kapiemi a polévkovými kostkami, bujóny …
Kolik, jaké množství česneku použít na dochucení zeleninové polévky - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 11. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2449x
Na 1 l masového vývaru nebo zeleninové polévky přidáme 2-3 ks stroužky česneku.
Kolik, jaké množství česneku použít na dochucení omáčky, marinády - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 11. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2602x
Na dochucení omáčky používáme 3-4 ks stroužky česneku na 1 l vody. Toto pravidlo platí například pro rajčatovou omáčku, ale i pro různé marinády na grilování, či jiné pikantní omáčky.
Co je pražená mouka, jak se dělá a k čemu se používá
Zveřejněno: sobota 11. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 8213x
Mouka pražená se používá na zahuštění polévek a omáček, protože pak mají jemnější chuť a jsou lépe stravitelné než zahuštěné jíškou. Mouku pražíme zvolna v troubě nebo na kamnech na suchá, čisté pánvi nebo na plechu. Praží se do světlehněda.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak uvařit rýži, aby zůstala po uvaření bílá - rady, doporučení (citrónová šťáva)
- Jak, čím dodat slepičímu vývaru pálivou chuť - tipy, rady (feferonka)
- Silný vývar z kostí - postup, návod
- Jak uvařit silnou hovězí polévku - rady, doporučení
- Jak vypadá polévka z koňského masa
- Jak vylepšit chuť bramborové kaše (sterilovaná okurka)
- Jak zvýraznit barvu bramborové kaše (kurkuma)
- Jak připravit z bílků kapání do polévky - postup, návod
- Vaječné bílky jako příloha k salátu, příloha k salátu z vaječných bílků - recept
- Jak to udělat, co použít, aby se dala přesolená polévka opět jíst - tipy, rady (bílek)
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Brambory vařené ve slupce - jak oloupat snadno a rychle
-
Brambory vařené ve slupce, brambory na loupačku - jak to udělat, vařit, aby se dobře loupaly (olej)
-
Čím nahradit jíšku v polévce, omáčce (bramborová kaše v prášku)
-
Čím nahradit jíšku v polévce, omáčce (ovesné vločky)
-
Čím nahradit kysanou smetanu v omáčce - tipy, rady, doporučení
-
Čím ochutit smetanovou omáčku - tipy, rady
-
Čím okyselit omáčku, aby byla jemná a měla příjemné aroma - tipy, rady
-
Čím zahustit omáčku - tipy, rady
-
Čím zahustit zeleninovou polévku (tavený sýr)
-
Čím zvýraznit chuť omáčky (povidla)
-
Čím, jak zvýraznit v polévce chuť mrkve
-
Co dělat, co použít, když přesolíme polévku
-
Co je možné podávat k bramborákům
-
Co je pražená mouka, jak se dělá a k čemu se používá
-
Co přidat do smetanové omáčky, polévky, aby se nesrazila - tipy, rady
-
Co přidat do studených omáček, čím ochutit studené smetanové omáčky - tipy, rady
-
Co přidat do vývaru, aby v něm zůstalo maso křehké a šťavnaté - rady, doporučení (alkohol, citrón)
-
Co přidat, co použít do bramboráku, aby byl chutnější
-
Co přidat, co použít do bramborového těsta, aby se těsto dobře rozvalovalo a nerozvařovalo se (ocet)
-
Co udělat, co použít, když připálíme čočkovou polévku
-
Do jaké polévky se hodí hlíva ústřičná
-
Francouzská majonéza - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Grilované krutony s kozím sýrem jako příloha k polévce - recept, postup, návod
-
Hořčicová omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jak chladit polévku, aby nezkysla - postup, návod
-
Jak dlouho, jakou dobu vařit polévku s jíškou - rady, doporučení
-
Jak docílit křupavých hranolků - postup, návod
-
Jak dodat lepší chuť kuřecí polévce
-
Jak dodat zelňačce zajímavou barvu
-
Jak napravit sraženou omáčku (prášek do pečiva, smetana)
-
Jak obarvit bylinkovou polévku dozelena (špenát)
-
Jak ochutit rýži pomocí fíků - postup, návod
-
Jak odstranit hrudky v omáčce snadno a rychle
-
Jak odstranit přebytečný tuk z omáčky
-
Jak ohřívat husté polévky, aby se nepřipálily - tipy, rady, doporučení
-
Jak připravit dietní jíšku - tipy, rady, doporučení
-
Jak připravit kyselou zavářku do polévky (bílý jogurt)
-
Jak připravit z bílků kapání do polévky - postup, návod
-
Jak připravovat mléčné polévky - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozmíchat sraženou omáčku dohladka (studená voda)
-
Jak se vyhnout rozvaření bramborových knedlíků
-
Jak se zbavit spálené chuti u připálené rýže
-
Jak se zbavit žmolků z jíšky v omáčce
-
Jak smažit hranolky, aby byly po usmažení křupavé a zlatavé - postup, návod
-
Jak snadno nastrouhat brambory na bramborák skoro bez práce
-
Jak solit a kořenit polévku, nač si dávat pozor - tipy, rady, doporučení
-
Jak správně vařit zelňačku
-
Jak to uděla, co použít, aby brambory vařené ve slupce nepopraskaly (ocet)
-
Jak to udělat aby maso v guláši bylo šťavnaté
-
Jak to udělat, aby byl bramborový salát lehčeji stravitelný
-
Jak to udělat, aby byla rýžová kaše po uvaření chutnější a celistvější - postup, návod
-
Jak to udělat, aby byly hranolky po usmažení křehké a křupavé - postup, návod
-
Jak to udělat, aby knedlíky při ohřevu v páře nebyly mokré
-
Jak to udělat, aby se drobení do polévky snadno strouhalo
-
Jak to udělat, aby se na povrchu omáčky nevytvořil škraloup - tipy, rady
-
Jak to udělat, aby se nám mléčná polévka nesrazila - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, aby se zemáky vařené ve slupce lépe loupaly
-
Jak to udělat, co pouřít, aby se knedlíky při vaření nepřilepily ke dnu hrnce
-
Jak to udělat, co použít, aby měl vývar zlatavou barvu - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby se dala přesolená polévka opět jíst - tipy, rady (bílek)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám bramborové knedlíky při vaření nerozvařily (mouka)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám na povrchu polévky nevytvořil škraloup - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby se nové brambory lépe škrabaly
-
Jak to udělat, co použít, aby se nudle při vaření neslepily
-
Jak to udělat, co použít, aby staré brambory získaly lepší chuť
-
Jak to udělat, co použít, aby těsto na bramborové knedlíky mělo žlutou barvu
-
Jak to udělat, co při vaření použít, aby byla omáčka tmavá - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, jak odstranit tuk z polévky
-
Jak uchovávat, skladovat polévku v mrazáku - rady, doporučení
-
Jak udělat aby guláš měl hezkou barvu
-
Jak udělat bramborák křehký a křupavý
-
Jak udělat bramboráky chutnější, křupavější a kypřejší
-
Jak udělat hranolky křupavé, přitom měkké a šťavnaté
-
Jak udělat nadýchané bramborové knedlíky - postup, návod, tipy, rady
-
Jak udělat, aby bramborové knedlíky nebyly po uvaření slizké (ocet)
-
Jak urychlit vaření brambor (máslo)
-
Jak uvařit kypré bramborové knedlíky (rohlík)
-
Jak uvařit pevné a lesklé bramborové knedlíky (škrob)
-
Jak uvařit rýži, aby zůstala po uvaření bílá - rady, doporučení (citrónová šťáva)
-
Jak uvařit silnou hovězí polévku - rady, doporučení
-
Jak uvařit slepičí vývar bez slepice
-
Jak vařit karlovarský knedlík, aby udržel tvar, mozaiku (okoralý chleba)
-
Jak vařit vložky do polévek - rady, doporučení
-
Jak vylepšit chuť bramborové kaše (sterilovaná okurka)
-
Jak vylepšit chuť pizzy
-
Jak vylepšit chuť vařeného červeného zelí
-
Jak vylepšit pizzu pomocí sardelové pasty
-
Jak vylepšit smetanovou omáčku aby byla chutnější a krémovější
-
Jak vypadá polévka z koňského masa
-
Jak využít, použít tuk z polévky - tipy, rady, doporučení
-
Jak zabránit lepení těsta na houskové knedlíky na ruce
-
Jak zabránit prasknutí knedlíků při vaření (vaječná skořápka)
-
Jak zabránit přetečení polévky, omáčky z hrnce při vaření (olej, tuk)
-
Jak zabránit přetečení vody z vařicích brambor
-
Jak zabránit rozvaření brambor při vaření
-
Jak zabránit schládnutí omáčky v omáčníku - tipy, rady, návody