Moučníky, koláče, náplně, polevy, krémy
Jak snadno vyválet linecké těsto na plech na koláč
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7764x
Linecké těsto na koláč snadno vyválíte do tvaru plechu, když z něj předtim nevytvarujete kouli, nýbrž váleček.
Co dělat s připáleným koláčem, jak zachránit připálený koláč
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 10494x
Příliš tmavé okraje koláče rychle a rovnoměrně odkrojte pomocí dortového kruhu. Okraj můžete ozdobit krémem nebo marmeládou a posypat mandlovými lupínky.
Jak zajistit nadýchanost a vláčnost buchet
Zveřejněno: pátek 21. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4370x
Do těsta buchet přidejte jednu uvařenou a nastrouhanou bramboru. Buchty budou nadýchané a vláčné.
Jak udělat kyprou vzdušnou, chutnou palačinku
Zveřejněno: pátek 21. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6856x
Při přípravě těsta na palačinku přidejte ke každému vejci asi polovinu lžíce vody, případně oddělte bílky a důkladně je vyšlehejte zvlášť. Před pečením je opatrně vmíchejte ke žloutkům.
Čím je možné nahradit máslo u křehkého koláče
Zveřejněno: čtvrtek 20. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7648x
Udietního křehkého koláče můžete nahradit polovinu množství másla netučným jogurtem.
Jak snadno vyklopit z formy moučník z třeného těsta
Zveřejněno: čtvrtek 20. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4462x
Pečivo z třeného těsta nechte po upečení asi 10 minut ve vypnuté troubě, a pak ještě 10 minut stát na kuchyňské mřížce. Tak si budete jisti, že se z formy snáz vyklopí.
Jak hezky ozdobit tvarohový koláč cukrem a malinami
Zveřejněno: čtvrtek 20. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4293x
Na povrch tvarohového moučníku položte šablonu čtyřlístku a posypte ho práškovým kakaem. Šablonu odstraňte a okraj čtyřlístku posázejte malinami nebo lískovými oříšky.
Jak hezky ozdobit bábovku cukrovými perlami
Zveřejněno: čtvrtek 20. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5269x
Bábovku nechte po upečení vychladnout a vydatně ji potáhněte cukrovou polevou. Než uschne, vtlačte do ní podle svého vkusu ozdobné cukrové perly nebo sušenky ve tvaru hvězdiček.
Jak ozdobit dort vaječným likérem s pudingem bez stékání
Zveřejněno: čtvrtek 20. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 8070x
Chcete-li dort ozdobit vaječným likérem, smíchejte ho s troškou prášku z vanilkového pudingu, abyste zabránili stékání likéru po dortu.
Jak usnadnit práci s lineckým těstem
Zveřejněno: čtvrtek 20. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4132x
Linecké těsto se nebude drobit, když do něj zapracujete pár kapek octa.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak odstranit bubliny z povrchu jablečného koláče
- Jak zjemnit trhanec pomocí brusinek a kokosu
- Jak udělat třené těsto vzdušnější a kypřejší
- Jak udělat palačinky nadýchanější
- Proč se nesmí tvarohový koláč krájet před vychlazením
- Jak se vyhnout spadnutí těsta při pečení
- Jak snadno uvolnit připečený koláč z plechu
- Jak to udělat aby koblihy nebyly tolik tučné
- Jak vylepšit piškotové těsto
- Jak se vyhnout sražení máslového krému
Další rady v kategorii
-
Buchty měkké, vláčné - jak to udělat, co použít (rum, cukr, voda)
-
Čím a jak ozdobit čokoládové muffiny?
-
Čím je možné nahradit máslo u křehkého koláče
-
Čím je možné nahradit mléko v piškotovém těstu
-
Čím nahradit alkohol přidávaný do těsta
-
Čím nahradit vejce v koláči
-
Čím oživit, ochutit krém do koláče cheesecake - tipy, rady
-
Čím potírat koláče, mazance, aby byly po upečení křehké, měli křehkou kůrku - tipy, rady, doporučení
-
Čím vylepšit cheesecake (poleva)
-
Čím vylepšit drobenku na koláč (kardamom)
-
Čím vylepšit těsto na palačinky (pistácie)
-
Čím vymazat formu, aby se moučník při pečení nepřipálil a nezhnědl (ztužený tuk)
-
Co dělat s připáleným koláčem, jak zachránit připálený koláč
-
Co dělat, pokud nám kvásek nekyne
-
Co použít, aby těsto lépe kynulo (jogurt)
-
Co použít, aby upečené koláče měly krásnou barvu (bílek, med)
-
Co přidat, co použít do drobenky, aby byla po upečení křupavější
-
Co přidat, co použít do litého perníku, aby zůstal dlouho vláčný
-
Co přidat, co použít do těsta na bábovku, aby byla kypřejší
-
Co přidat, co použít do těsta, aby buchty a koláče dostaly po upečení krásnou zlatou barvu
-
Co přidat, co použít při smažení vdolků, aby nebyly tak mastné (ocet)
-
Co udělat s nesnědenými palačinkami - tipy, rady, doporučení
-
Co udělat, co použít, když se nám připeče moučník ke dnu formy - postup, návod
-
Čokoládové zákusky více provoněné - jak to udělat, co použít (káva, Amaretto)
-
Dezert flameri - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dietní palačinky pečené ve vaflovači
-
Dortový korpus - co lze použít k jeho výrobě místo piškotů - tipy, rady
-
Drobenka na koláč křupavá, vypečená - jak, čím docílit (med)
-
Drobenka zkaramelizovaná v troubě
-
Jablkový moučník ze zbylých bílků - postup, návod
-
Jak dodat lesk polevě na dort, perníčky, perník, větrník, muffiny
-
Jak dopéct nákyp pomocí alobalu a jak zabránit spálení nákypu
-
Jak dosáhnout hezky zlatavé, žluté barvy kynutého těsta
-
Jak hezky ozdobit bábovku cukrovými perlami
-
Jak hezky ozdobit tvarohový koláč cukrem a malinami
-
Jak hezky ozdobit tvarohový koláč s ovocem
-
Jak jednoduše pokrýt cukroví polevou - tipy, rady, zlepšováky
-
Jak jednoduše vyklopit moučník z formy (mokrá utěrka)
-
Jak naplnit muffiny máslovým krémem
-
Jak natřít krém na dort, aby byl bez hrudek - postup, návod
-
Jak netradičně ozdobit muffiny - postup, návod
-
Jak neudělat žmolky při rozpouštění čokolády v mikrovlnce
-
Jak odlepit korpus dortu od formy
-
Jak odstranit bubliny z povrchu jablečného koláče
-
Jak odstranit drobivost těsta vyrobeného z piškotů či sušenek
-
Jak ozdobit dort pomocí papírové krajkové šablony, cukru a kakaa
-
Jak ozdobit dort vaječným likérem s pudingem bez stékání
-
Jak péct bublaninu, aby se nasrazila - tipy, rady, doporučení
-
Jak péct čokoládové suflé, aby při pečení nespadlo (škrob)
-
Jak péct nákyp, aby po upečení neklesnul - tipy, rady, doporučení (piškoty)
-
Jak péct pokrmy, koláče z lineckého těsta - tipy, rady, doporučení
-
Jak plnit zdobící kornout krémem aniž byste se ušpinili - postup, návod
-
Jak poznám že je hotové odpalované těsto na větrníky, koblihy
-
Jak poznat jestli je třený koláč už upečený
-
Jak poznat správně, dostatečně vyšlehaný sníh z bílku
-
Jak poznat správnou teplotu čokoládové polevy na roztírání
-
Jak poznat, zda je nákyp dobře upečený - rady, doporučení
-
Jak připravit kypré palačinky (olej)
-
Jak prodloužit trvanlivost máslového krému na dort, moučník
-
Jak rozetřít sníh z bílků na dort, koláč
-
Jak rozpustit čokoládovou polevu - tipy, rady, návody
-
Jak rozpustit čokoládu na polevu bez použití vodní lázně
-
Jak rozpustit hrudky v želatině
-
Jak se vyhnout přilepení bábovky v bábovkové formě při pečení
-
Jak se vyhnout rychlému tuhnutí a loupání polevy z moučníků a dortů
-
Jak se vyhnout spadnutí těsta při pečení
-
Jak se vyhnout sražení máslového krému
-
Jak snadno odlepit korpus od dortové formy
-
Jak snadno uvolnit připečený koláč z plechu
-
Jak snadno vyklopit z formy moučník z třeného těsta
-
Jak snadno vyválet linecké těsto na plech na koláč
-
Jak správně připravit a upéct pokrmy z kynutého těsta - tipy, rady
-
Jak to udělat , co použít, aby se dort dobře krájel
-
Jak to udělat aby koblihy nebyly tolik tučné
-
Jak to udělat aby koblihy nenasákly moc oleje při smažení
-
Jak to udělat aby linecké cukroví bylo křehké
-
Jak to udělat aby se vyválené těsto nestáhlo
-
Jak to udělat, aby nám tvarohový dort po přidání ananasu nezhořknul - postup, návod
-
Jak to udělat, co použít aby se povrch bábovky při pečení nespálil - rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby byl perník vláčný a netvrdnul (čaj)
-
Jak to udělat, co použít, aby byla poleva na dortu lesklá - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby bylo kynuté těsto na vánočku, buchty či mazanec vláčné a mělo pěknou barvu
-
Jak to udělat, co použít, aby byly košíčky po upečení křupavé - tipy, rady, doporučení (arašídový olej)
-
Jak to udělat, co použít, aby koláče zůstaly déle čerstvé
-
Jak to udělat, co použít, aby mák nezhořknul
-
Jak to udělat, co použít, aby se křehké těsto nedrobilo (ocet)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám palačinky při smažení nelepily a netrhaly
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám poleva na moučnících nevsákla do těsta
-
Jak uchovat drobenkový koláč zamražením
-
Jak udělat drobenku křupavější, křupavá drobenka
-
Jak udělat křupavou krustu na švestkovém koláči
-
Jak udělat kynuté těsto lehké a nadýchané
-
Jak udělat kyprou vzdušnou, chutnou palačinku
-
Jak udělat makový koláč nadýchanější
-
Jak udělat mouční ze třeného těsta nadýchanější
-
Jak udělat muffiny nadýchané a křehké
-
Jak udělat palačinky nadýchanější
-
Jak udělat třené těsto vzdušnější a kypřejší
-
Jak upéct závin dozlatova a dokřupava (tuk)
-
Jak urychlit kynutí kynutého těsta pomocí horké vody nebo radiátoru topení