Moučníky, koláče, náplně, polevy, krémy
Jak natřít krém na dort, aby byl bez hrudek - postup, návod
Zveřejněno: neděle 6. duben 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6242x
Krém do dortu bez hrudek: Pokud potíráte rozkrojený dortový korpus vanilkovým krémem, vezměte si na pomoc stěrku. Tu pak před každým dalším nabráním krému otřete vlhkou utěrkou. Tak se v krému nevytvoří žádné hrudky a zůstane pěkně hladký.
Jak odstranit drobivost těsta vyrobeného z piškotů či sušenek
Zveřejněno: neděle 6. duben 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4722x
Dortový korpus bez pečení: dorty s tímto korpusem z piškotů nebo ze sušenek jsou oblíbenou pochoutkou dětí i dospělých. Pokud je těstíčko příliš drobivé, přidejte do něj více rozpuštěné Hery nebo jiného tuku.
Jak zjemnit třené těsto na bábovku marcipánovými plněnými bonbony
Zveřejněno: neděle 6. duben 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3255x
Jemnějši třené těsto na bábovku. Chuť třeného těsta lze snadno ozvláštnit, přimícháte-li do něho několik nadrobno nakrájených čokoládových nebo marcipánem plněných bonbonů.
Jak dopéct nákyp pomocí alobalu a jak zabránit spálení nákypu
Zveřejněno: neděle 6. duben 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4463x
Dobře zapečený nákyp: Nákyp se vám určitě nespálí, když ho těsně před dopečením na pár minut pokryjete archem alobalu.
Jak zabránit slepení palačinek po smažení
Zveřejněno: neděle 6. duben 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3592x
Aby se palačinky, které pokládáte na sebe, vzájemně neslepily, prokládejte je archem kuchyňské papírové utěrky nebo ubrouskem.
Sražená čokoláda na vaření - jak ji znovu zkapalnit
Zveřejněno: neděle 12. leden 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 13284x
Někdy se čokoláda při rozpouštění srazí. Pokud ji chcete "uvést do původního stavu", stačí do ní zamíchat pár lžic velmi horké vody. Čokoláda bude zase nádherně hladká.
Jak uvolnit buchtu přilepenou k pečicí formě
Zveřejněno: neděle 12. leden 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3696x
Pravděpodobně forma nebyla dobře vymazaná. Koláč ve formě překlopte na mřížku a obalte ho vlhkou utěrkou. Nechte asi 10 minut odpočívat. Potom utěrku odstraňte a formu z koláče opatrně zvedněte. Případně můžete stěrkou na těsto opatrně přejet mezi koláčem a formou.
Jak zabránit vytečení náplně štrůdlu
Zveřejněno: středa 8. leden 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5322x
Jak docílit toho, aby náplň štrůdlu nevytekla? Stačí na ni poklást piškoty nebo posypat jemnou strouhankou, nejlépe ze sladkého pečiva. Chuť se nepokazí a závin zůstane bez poskvrnky.
Křupavá drobenka na koláč, buchtu - jak ji udělat?
Zveřejněno: středa 8. leden 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4662x
Klasickou drobenku vylepšíme, když do ní přidáme trochu medu. Po zapečení bude povrch moučníku pěkně křupavý.
Jak vylepšit drobenku na koláč, buchtu
Zveřejněno: úterý 8. říjen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4334x
Klasickou drobenku vylepšíme, když do ní přidáme trochu medu. Pozapečení bude povrch moučníku pěkně křupavý.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Čím nahradit vejce v koláči
- Jak udělat muffiny nadýchané a křehké
- Jak zabránit lámání polevy při krájení dortu
- Jak vylepšit suchý koláč, moučník z třeného těsta
- Jak neudělat žmolky při rozpouštění čokolády v mikrovlnce
- Jak odlepit korpus dortu od formy
- Čím a jak ozdobit čokoládové muffiny?
- Jak rozetřít sníh z bílků na dort, koláč
- Jak udělat mouční ze třeného těsta nadýchanější
- Jak vyrovnat vyboulený dortový vídeňský korpus
Další rady v kategorii
-
Buchty měkké, vláčné - jak to udělat, co použít (rum, cukr, voda)
-
Čím a jak ozdobit čokoládové muffiny?
-
Čím je možné nahradit máslo u křehkého koláče
-
Čím je možné nahradit mléko v piškotovém těstu
-
Čím nahradit alkohol přidávaný do těsta
-
Čím nahradit vejce v koláči
-
Čím oživit, ochutit krém do koláče cheesecake - tipy, rady
-
Čím potírat koláče, mazance, aby byly po upečení křehké, měli křehkou kůrku - tipy, rady, doporučení
-
Čím vylepšit cheesecake (poleva)
-
Čím vylepšit drobenku na koláč (kardamom)
-
Čím vylepšit těsto na palačinky (pistácie)
-
Čím vymazat formu, aby se moučník při pečení nepřipálil a nezhnědl (ztužený tuk)
-
Co dělat s připáleným koláčem, jak zachránit připálený koláč
-
Co dělat, pokud nám kvásek nekyne
-
Co použít, aby těsto lépe kynulo (jogurt)
-
Co použít, aby upečené koláče měly krásnou barvu (bílek, med)
-
Co přidat, co použít do drobenky, aby byla po upečení křupavější
-
Co přidat, co použít do litého perníku, aby zůstal dlouho vláčný
-
Co přidat, co použít do těsta na bábovku, aby byla kypřejší
-
Co přidat, co použít do těsta, aby buchty a koláče dostaly po upečení krásnou zlatou barvu
-
Co přidat, co použít při smažení vdolků, aby nebyly tak mastné (ocet)
-
Co udělat s nesnědenými palačinkami - tipy, rady, doporučení
-
Co udělat, co použít, když se nám připeče moučník ke dnu formy - postup, návod
-
Čokoládové zákusky více provoněné - jak to udělat, co použít (káva, Amaretto)
-
Dezert flameri - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dietní palačinky pečené ve vaflovači
-
Dortový korpus - co lze použít k jeho výrobě místo piškotů - tipy, rady
-
Drobenka na koláč křupavá, vypečená - jak, čím docílit (med)
-
Drobenka zkaramelizovaná v troubě
-
Jablkový moučník ze zbylých bílků - postup, návod
-
Jak dodat lesk polevě na dort, perníčky, perník, větrník, muffiny
-
Jak dopéct nákyp pomocí alobalu a jak zabránit spálení nákypu
-
Jak dosáhnout hezky zlatavé, žluté barvy kynutého těsta
-
Jak hezky ozdobit bábovku cukrovými perlami
-
Jak hezky ozdobit tvarohový koláč cukrem a malinami
-
Jak hezky ozdobit tvarohový koláč s ovocem
-
Jak jednoduše pokrýt cukroví polevou - tipy, rady, zlepšováky
-
Jak jednoduše vyklopit moučník z formy (mokrá utěrka)
-
Jak naplnit muffiny máslovým krémem
-
Jak natřít krém na dort, aby byl bez hrudek - postup, návod
-
Jak netradičně ozdobit muffiny - postup, návod
-
Jak neudělat žmolky při rozpouštění čokolády v mikrovlnce
-
Jak odlepit korpus dortu od formy
-
Jak odstranit bubliny z povrchu jablečného koláče
-
Jak odstranit drobivost těsta vyrobeného z piškotů či sušenek
-
Jak ozdobit dort pomocí papírové krajkové šablony, cukru a kakaa
-
Jak ozdobit dort vaječným likérem s pudingem bez stékání
-
Jak péct bublaninu, aby se nasrazila - tipy, rady, doporučení
-
Jak péct čokoládové suflé, aby při pečení nespadlo (škrob)
-
Jak péct nákyp, aby po upečení neklesnul - tipy, rady, doporučení (piškoty)
-
Jak péct pokrmy, koláče z lineckého těsta - tipy, rady, doporučení
-
Jak plnit zdobící kornout krémem aniž byste se ušpinili - postup, návod
-
Jak poznám že je hotové odpalované těsto na větrníky, koblihy
-
Jak poznat jestli je třený koláč už upečený
-
Jak poznat správně, dostatečně vyšlehaný sníh z bílku
-
Jak poznat správnou teplotu čokoládové polevy na roztírání
-
Jak poznat, zda je nákyp dobře upečený - rady, doporučení
-
Jak připravit kypré palačinky (olej)
-
Jak prodloužit trvanlivost máslového krému na dort, moučník
-
Jak rozetřít sníh z bílků na dort, koláč
-
Jak rozpustit čokoládovou polevu - tipy, rady, návody
-
Jak rozpustit čokoládu na polevu bez použití vodní lázně
-
Jak rozpustit hrudky v želatině
-
Jak se vyhnout přilepení bábovky v bábovkové formě při pečení
-
Jak se vyhnout rychlému tuhnutí a loupání polevy z moučníků a dortů
-
Jak se vyhnout spadnutí těsta při pečení
-
Jak se vyhnout sražení máslového krému
-
Jak snadno odlepit korpus od dortové formy
-
Jak snadno uvolnit připečený koláč z plechu
-
Jak snadno vyklopit z formy moučník z třeného těsta
-
Jak snadno vyválet linecké těsto na plech na koláč
-
Jak správně připravit a upéct pokrmy z kynutého těsta - tipy, rady
-
Jak to udělat , co použít, aby se dort dobře krájel
-
Jak to udělat aby koblihy nebyly tolik tučné
-
Jak to udělat aby koblihy nenasákly moc oleje při smažení
-
Jak to udělat aby linecké cukroví bylo křehké
-
Jak to udělat aby se vyválené těsto nestáhlo
-
Jak to udělat, aby nám tvarohový dort po přidání ananasu nezhořknul - postup, návod
-
Jak to udělat, co použít aby se povrch bábovky při pečení nespálil - rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby byl perník vláčný a netvrdnul (čaj)
-
Jak to udělat, co použít, aby byla poleva na dortu lesklá - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby bylo kynuté těsto na vánočku, buchty či mazanec vláčné a mělo pěknou barvu
-
Jak to udělat, co použít, aby byly košíčky po upečení křupavé - tipy, rady, doporučení (arašídový olej)
-
Jak to udělat, co použít, aby koláče zůstaly déle čerstvé
-
Jak to udělat, co použít, aby mák nezhořknul
-
Jak to udělat, co použít, aby se křehké těsto nedrobilo (ocet)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám palačinky při smažení nelepily a netrhaly
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám poleva na moučnících nevsákla do těsta
-
Jak uchovat drobenkový koláč zamražením
-
Jak udělat drobenku křupavější, křupavá drobenka
-
Jak udělat křupavou krustu na švestkovém koláči
-
Jak udělat kynuté těsto lehké a nadýchané
-
Jak udělat kyprou vzdušnou, chutnou palačinku
-
Jak udělat makový koláč nadýchanější
-
Jak udělat mouční ze třeného těsta nadýchanější
-
Jak udělat muffiny nadýchané a křehké
-
Jak udělat palačinky nadýchanější
-
Jak udělat třené těsto vzdušnější a kypřejší
-
Jak upéct závin dozlatova a dokřupava (tuk)
-
Jak urychlit kynutí kynutého těsta pomocí horké vody nebo radiátoru topení