Moučníky, koláče, náplně, polevy, krémy
Jak zabránit aby byla citronová kůra hořká
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4111x
Pokud chcete do koláče nebo dortu přidávat nastrouhanou citronovou kůru, nastrouhejte jen tenkou žlutou vrstvu. Bílá blanka chutná totiž nepříjemně hořce.
Jak zabránit vytvoření žmoků ze zavařeniny v krému na moučník
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2913x
Pokud se chystáte míchat zavařeninu s krémem, nejprve přidejte a promíchejte jen opravdu trochu rozpuštěné zavařeniny. Až obě hmoty dobře splynou, přidávejte postupně zbytek zavařeniny. Nevzniknou tak žmolky, které výsledný dojem ovocného krému pokazí.
Kokosová šlehačka na meruňkový řez
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5566x
Pomyslnou třešničkou na meruňkovém řezu se stane nadýchaná kokosová šlehačka. Jak ji připravíte? Ušlehejte ji dotuha, rozvrstvěte na koláč a posypte ji dozlatova orestovanýrní kokosovými hoblinami. Rovnou ale připravte větší počet řezů, bude velmi žádaný.
Jak zvlhčit suchou bábovku - směs
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 10063x
Vychladlou bábovku několikrát propíchněte špejlí, zvlhčete směsí připravené z meruňkové zavařeniny, pomerančového džusu a rumu. Nechte dobře odležet.
Jak udělat drobenku křupavější, křupavá drobenka
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5742x
Taky milujete drobenku? Můžete ji ale ještě vylepšit: bude totiž ještě křupavější, když koláč hned po upečení lehoulince orosíte studenou vodou (třeba z rozprašovače).
Jak zajistit kyprost moučníku z tuku, žlutků a cukru
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3520x
Cukr vždy šlehejte nebo třete s tukem či žloutky tak dlouho, až se úplně rozpustí. Jenom tak budou moučníky hezky kypré.
Čím nahradit alkohol přidávaný do těsta
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 8341x
Alkohol působí při zpracování těstajako kypřicí prostředek. Jestliže ho nahradíte jinou tekutinou, musíte do těsta přidat navíc trochu prášku do pečiva nebo droždí.
Jak zabránit zvlhnutí korpusu na ovocný koláč
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3732x
Korpus na ovocný koláč z kynutého těsta se nepromáčí, když ho před obložením potřete slabě bílkem nebo posypete strouhankou. Můžete použít i rozdrcené máslové sušenky nebo dětské piškoty.
Jak poznat správnou teplotu čokoládové polevy na roztírání
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6501x
Čokoládová poleva se na pečivo nejlépe roztírá, pokud není příliš horká. Správné teploty docílíte, když dvě třetiny čokolády na vaření rozpustíte v teplé vodní lázni a potom přidáte nastrouhaný zbytek. Když se rozpustí a poleva je hladká, pusťte se do zdobení.
Dietní palačinky pečené ve vaflovači
Zveřejněno: sobota 22. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4983x
Palačinky se nemusí péct jenom na pánvi. Můžete použít vafiovač. Palačinky jsou stejně dobré, ovšem pečení je rychlejší a spotřebujete podstatně méně tuku.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak vyrobit rychle sušenky ze sucharů
- Jak vyrobit tmavý kakaový piškot
- Jak vylepšit drobenku na koláč, bublaninu, buchtu
- Jak zabránit zvlhnutí třešňového dortu
- Jak zabránit vyschnutí bábovky
- Jak rozpustit hrudky v želatině
- Jak udělat křupavou krustu na švestkovém koláči
- Karambola na ozdobení šlehačkového drotu
- Jak zjemnit těsto na vafle, palačinky
- Jak poznám že je hotové odpalované těsto na větrníky, koblihy
Další rady v kategorii
-
Buchty měkké, vláčné - jak to udělat, co použít (rum, cukr, voda)
-
Čím a jak ozdobit čokoládové muffiny?
-
Čím je možné nahradit máslo u křehkého koláče
-
Čím je možné nahradit mléko v piškotovém těstu
-
Čím nahradit alkohol přidávaný do těsta
-
Čím nahradit vejce v koláči
-
Čím oživit, ochutit krém do koláče cheesecake - tipy, rady
-
Čím potírat koláče, mazance, aby byly po upečení křehké, měli křehkou kůrku - tipy, rady, doporučení
-
Čím vylepšit cheesecake (poleva)
-
Čím vylepšit drobenku na koláč (kardamom)
-
Čím vylepšit těsto na palačinky (pistácie)
-
Čím vymazat formu, aby se moučník při pečení nepřipálil a nezhnědl (ztužený tuk)
-
Co dělat s připáleným koláčem, jak zachránit připálený koláč
-
Co dělat, pokud nám kvásek nekyne
-
Co použít, aby těsto lépe kynulo (jogurt)
-
Co použít, aby upečené koláče měly krásnou barvu (bílek, med)
-
Co přidat, co použít do drobenky, aby byla po upečení křupavější
-
Co přidat, co použít do litého perníku, aby zůstal dlouho vláčný
-
Co přidat, co použít do těsta na bábovku, aby byla kypřejší
-
Co přidat, co použít do těsta, aby buchty a koláče dostaly po upečení krásnou zlatou barvu
-
Co přidat, co použít při smažení vdolků, aby nebyly tak mastné (ocet)
-
Co udělat s nesnědenými palačinkami - tipy, rady, doporučení
-
Co udělat, co použít, když se nám připeče moučník ke dnu formy - postup, návod
-
Čokoládové zákusky více provoněné - jak to udělat, co použít (káva, Amaretto)
-
Dezert flameri - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dietní palačinky pečené ve vaflovači
-
Dortový korpus - co lze použít k jeho výrobě místo piškotů - tipy, rady
-
Drobenka na koláč křupavá, vypečená - jak, čím docílit (med)
-
Drobenka zkaramelizovaná v troubě
-
Jablkový moučník ze zbylých bílků - postup, návod
-
Jak dodat lesk polevě na dort, perníčky, perník, větrník, muffiny
-
Jak dopéct nákyp pomocí alobalu a jak zabránit spálení nákypu
-
Jak dosáhnout hezky zlatavé, žluté barvy kynutého těsta
-
Jak hezky ozdobit bábovku cukrovými perlami
-
Jak hezky ozdobit tvarohový koláč cukrem a malinami
-
Jak hezky ozdobit tvarohový koláč s ovocem
-
Jak jednoduše pokrýt cukroví polevou - tipy, rady, zlepšováky
-
Jak jednoduše vyklopit moučník z formy (mokrá utěrka)
-
Jak naplnit muffiny máslovým krémem
-
Jak natřít krém na dort, aby byl bez hrudek - postup, návod
-
Jak netradičně ozdobit muffiny - postup, návod
-
Jak neudělat žmolky při rozpouštění čokolády v mikrovlnce
-
Jak odlepit korpus dortu od formy
-
Jak odstranit bubliny z povrchu jablečného koláče
-
Jak odstranit drobivost těsta vyrobeného z piškotů či sušenek
-
Jak ozdobit dort pomocí papírové krajkové šablony, cukru a kakaa
-
Jak ozdobit dort vaječným likérem s pudingem bez stékání
-
Jak péct bublaninu, aby se nasrazila - tipy, rady, doporučení
-
Jak péct čokoládové suflé, aby při pečení nespadlo (škrob)
-
Jak péct nákyp, aby po upečení neklesnul - tipy, rady, doporučení (piškoty)
-
Jak péct pokrmy, koláče z lineckého těsta - tipy, rady, doporučení
-
Jak plnit zdobící kornout krémem aniž byste se ušpinili - postup, návod
-
Jak poznám že je hotové odpalované těsto na větrníky, koblihy
-
Jak poznat jestli je třený koláč už upečený
-
Jak poznat správně, dostatečně vyšlehaný sníh z bílku
-
Jak poznat správnou teplotu čokoládové polevy na roztírání
-
Jak poznat, zda je nákyp dobře upečený - rady, doporučení
-
Jak připravit kypré palačinky (olej)
-
Jak prodloužit trvanlivost máslového krému na dort, moučník
-
Jak rozetřít sníh z bílků na dort, koláč
-
Jak rozpustit čokoládovou polevu - tipy, rady, návody
-
Jak rozpustit čokoládu na polevu bez použití vodní lázně
-
Jak rozpustit hrudky v želatině
-
Jak se vyhnout přilepení bábovky v bábovkové formě při pečení
-
Jak se vyhnout rychlému tuhnutí a loupání polevy z moučníků a dortů
-
Jak se vyhnout spadnutí těsta při pečení
-
Jak se vyhnout sražení máslového krému
-
Jak snadno odlepit korpus od dortové formy
-
Jak snadno uvolnit připečený koláč z plechu
-
Jak snadno vyklopit z formy moučník z třeného těsta
-
Jak snadno vyválet linecké těsto na plech na koláč
-
Jak správně připravit a upéct pokrmy z kynutého těsta - tipy, rady
-
Jak to udělat , co použít, aby se dort dobře krájel
-
Jak to udělat aby koblihy nebyly tolik tučné
-
Jak to udělat aby koblihy nenasákly moc oleje při smažení
-
Jak to udělat aby linecké cukroví bylo křehké
-
Jak to udělat aby se vyválené těsto nestáhlo
-
Jak to udělat, aby nám tvarohový dort po přidání ananasu nezhořknul - postup, návod
-
Jak to udělat, co použít aby se povrch bábovky při pečení nespálil - rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby byl perník vláčný a netvrdnul (čaj)
-
Jak to udělat, co použít, aby byla poleva na dortu lesklá - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby bylo kynuté těsto na vánočku, buchty či mazanec vláčné a mělo pěknou barvu
-
Jak to udělat, co použít, aby byly košíčky po upečení křupavé - tipy, rady, doporučení (arašídový olej)
-
Jak to udělat, co použít, aby koláče zůstaly déle čerstvé
-
Jak to udělat, co použít, aby mák nezhořknul
-
Jak to udělat, co použít, aby se křehké těsto nedrobilo (ocet)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám palačinky při smažení nelepily a netrhaly
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám poleva na moučnících nevsákla do těsta
-
Jak uchovat drobenkový koláč zamražením
-
Jak udělat drobenku křupavější, křupavá drobenka
-
Jak udělat křupavou krustu na švestkovém koláči
-
Jak udělat kynuté těsto lehké a nadýchané
-
Jak udělat kyprou vzdušnou, chutnou palačinku
-
Jak udělat makový koláč nadýchanější
-
Jak udělat mouční ze třeného těsta nadýchanější
-
Jak udělat muffiny nadýchané a křehké
-
Jak udělat palačinky nadýchanější
-
Jak udělat třené těsto vzdušnější a kypřejší
-
Jak upéct závin dozlatova a dokřupava (tuk)
-
Jak urychlit kynutí kynutého těsta pomocí horké vody nebo radiátoru topení