Moučníky, koláče, náplně, polevy, krémy
Jak odstranit bubliny z povrchu jablečného koláče
Zveřejněno: čtvrtek 20. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4002x
Pečete-li jablečný koláč s naplní uvnitř, vrchní plát před pečením propíchejte vidličkou. Tak bude moci během pečení pára z těsta stoupat, aniž se povrch koláče pokryl bublinami.
Jak zjemnit trhanec pomocí brusinek a kokosu
Zveřejněno: čtvrtek 20. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3105x
Obvykle se do trhance přidávají rozinky. Chcete-li ho zjemnit, přidejte ještě sušené brusinky, nakrájené mandle a strouhaný kokos.
Jak udělat třené těsto vzdušnější a kypřejší
Zveřejněno: čtvrtek 20. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4802x
Řezy z třeného těsta jsou oblíbeným i rychlým moučníkem. Aby byl také vzdušný, nahraďte při zadělávání vodu minerálkou.
Jak udělat palačinky nadýchanější
Zveřejněno: čtvrtek 20. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5378x
Nahraďte při výrobě palačinek polovinu mléka perlivou minerálkou. Palačinky pak budou příjemně nadýchané a lehké. Důležité je, abyste připravené těsto nenechali dlouho stát a připravené těsto co nejdříve smažili na pánvičce.
Proč se nesmí tvarohový koláč krájet před vychlazením
Zveřejněno: čtvrtek 20. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4305x
Tvarohový koláč se může začít krájet, teprve když zcela vychladne. Pokusíteli se o to dříve, může se celý rozpadnout.
Jak se vyhnout spadnutí těsta při pečení
Zveřejněno: čtvrtek 20. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 8780x
Mějte při pečení prvních 20 minut dvířka trouby zavřená a nedívejte se dovnitř. Těsto by mohlo při náhlém ochlazení "spadnout". Po této době už mu nebezpečí nehrozí.
Jak snadno uvolnit připečený koláč z plechu
Zveřejněno: čtvrtek 20. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5557x
Jestliže koláč po upečení pevně uvízl na plechu, obalte plech vlhkou utěrkou. Poté, co se těsto poněkud ochladí, se také koláč z plechu lehce uvolní.
Jak to udělat aby koblihy nebyly tolik tučné
Zveřejněno: čtvrtek 20. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4665x
Chcete ušetřit tuk na smaženérn pečivu? Jde to. Přidejte do těsta l lžíci octa, pečivo pak do sebe nenasaje tolik tuku. Na chuti se to vůbec nepozná.
Jak vylepšit piškotové těsto
Zveřejněno: čtvrtek 20. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4992x
Místo tekutiny, uvedené v předpise (voda nebo mléko), použijte čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu. Ta dodá piškotovérnu těstu zvláštní jemnou osvěžující příchuť.
Jak se vyhnout sražení máslového krému
Zveřejněno: čtvrtek 20. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6081x
Vezmete-li na přípravu máslového krému příliš chladné máslo nebo se ho budete snažit rychle rozšlehat, krém se může srazit. Nezdar můžete odvrátit, když mísu s krémem vložíte do horké vodní lázně a krém rozšleháte, až nebude ztuhlý.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak udělat makový koláč nadýchanější
- Jak změnit barvu kokosu na zdobení dortu, moučníku
- Jak hezky ozdobit tvarohový koláč s ovocem
- Jak naplnit muffiny máslovým krémem
- Jak dosáhnout hezky zlatavé, žluté barvy kynutého těsta
- Jak prodloužit trvanlivost máslového krému na dort, moučník
- Jak zabránit slepení výrobků z odpalovaného těsta na plechu
- Mandlová koruna na bábovku - postup
- Proč je vhodné hnědý cukr odvážit na váze místo odměrky
- Čím je možné nahradit mléko v piškotovém těstu
Další rady v kategorii
-
Buchty měkké, vláčné - jak to udělat, co použít (rum, cukr, voda)
-
Čím a jak ozdobit čokoládové muffiny?
-
Čím je možné nahradit máslo u křehkého koláče
-
Čím je možné nahradit mléko v piškotovém těstu
-
Čím nahradit alkohol přidávaný do těsta
-
Čím nahradit vejce v koláči
-
Čím oživit, ochutit krém do koláče cheesecake - tipy, rady
-
Čím potírat koláče, mazance, aby byly po upečení křehké, měli křehkou kůrku - tipy, rady, doporučení
-
Čím vylepšit cheesecake (poleva)
-
Čím vylepšit drobenku na koláč (kardamom)
-
Čím vylepšit těsto na palačinky (pistácie)
-
Čím vymazat formu, aby se moučník při pečení nepřipálil a nezhnědl (ztužený tuk)
-
Co dělat s připáleným koláčem, jak zachránit připálený koláč
-
Co dělat, pokud nám kvásek nekyne
-
Co použít, aby těsto lépe kynulo (jogurt)
-
Co použít, aby upečené koláče měly krásnou barvu (bílek, med)
-
Co přidat, co použít do drobenky, aby byla po upečení křupavější
-
Co přidat, co použít do litého perníku, aby zůstal dlouho vláčný
-
Co přidat, co použít do těsta na bábovku, aby byla kypřejší
-
Co přidat, co použít do těsta, aby buchty a koláče dostaly po upečení krásnou zlatou barvu
-
Co přidat, co použít při smažení vdolků, aby nebyly tak mastné (ocet)
-
Co udělat s nesnědenými palačinkami - tipy, rady, doporučení
-
Co udělat, co použít, když se nám připeče moučník ke dnu formy - postup, návod
-
Čokoládové zákusky více provoněné - jak to udělat, co použít (káva, Amaretto)
-
Dezert flameri - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dietní palačinky pečené ve vaflovači
-
Dortový korpus - co lze použít k jeho výrobě místo piškotů - tipy, rady
-
Drobenka na koláč křupavá, vypečená - jak, čím docílit (med)
-
Drobenka zkaramelizovaná v troubě
-
Jablkový moučník ze zbylých bílků - postup, návod
-
Jak dodat lesk polevě na dort, perníčky, perník, větrník, muffiny
-
Jak dopéct nákyp pomocí alobalu a jak zabránit spálení nákypu
-
Jak dosáhnout hezky zlatavé, žluté barvy kynutého těsta
-
Jak hezky ozdobit bábovku cukrovými perlami
-
Jak hezky ozdobit tvarohový koláč cukrem a malinami
-
Jak hezky ozdobit tvarohový koláč s ovocem
-
Jak jednoduše pokrýt cukroví polevou - tipy, rady, zlepšováky
-
Jak jednoduše vyklopit moučník z formy (mokrá utěrka)
-
Jak naplnit muffiny máslovým krémem
-
Jak natřít krém na dort, aby byl bez hrudek - postup, návod
-
Jak netradičně ozdobit muffiny - postup, návod
-
Jak neudělat žmolky při rozpouštění čokolády v mikrovlnce
-
Jak odlepit korpus dortu od formy
-
Jak odstranit bubliny z povrchu jablečného koláče
-
Jak odstranit drobivost těsta vyrobeného z piškotů či sušenek
-
Jak ozdobit dort pomocí papírové krajkové šablony, cukru a kakaa
-
Jak ozdobit dort vaječným likérem s pudingem bez stékání
-
Jak péct bublaninu, aby se nasrazila - tipy, rady, doporučení
-
Jak péct čokoládové suflé, aby při pečení nespadlo (škrob)
-
Jak péct nákyp, aby po upečení neklesnul - tipy, rady, doporučení (piškoty)
-
Jak péct pokrmy, koláče z lineckého těsta - tipy, rady, doporučení
-
Jak plnit zdobící kornout krémem aniž byste se ušpinili - postup, návod
-
Jak poznám že je hotové odpalované těsto na větrníky, koblihy
-
Jak poznat jestli je třený koláč už upečený
-
Jak poznat správně, dostatečně vyšlehaný sníh z bílku
-
Jak poznat správnou teplotu čokoládové polevy na roztírání
-
Jak poznat, zda je nákyp dobře upečený - rady, doporučení
-
Jak připravit kypré palačinky (olej)
-
Jak prodloužit trvanlivost máslového krému na dort, moučník
-
Jak rozetřít sníh z bílků na dort, koláč
-
Jak rozpustit čokoládovou polevu - tipy, rady, návody
-
Jak rozpustit čokoládu na polevu bez použití vodní lázně
-
Jak rozpustit hrudky v želatině
-
Jak se vyhnout přilepení bábovky v bábovkové formě při pečení
-
Jak se vyhnout rychlému tuhnutí a loupání polevy z moučníků a dortů
-
Jak se vyhnout spadnutí těsta při pečení
-
Jak se vyhnout sražení máslového krému
-
Jak snadno odlepit korpus od dortové formy
-
Jak snadno uvolnit připečený koláč z plechu
-
Jak snadno vyklopit z formy moučník z třeného těsta
-
Jak snadno vyválet linecké těsto na plech na koláč
-
Jak správně připravit a upéct pokrmy z kynutého těsta - tipy, rady
-
Jak to udělat , co použít, aby se dort dobře krájel
-
Jak to udělat aby koblihy nebyly tolik tučné
-
Jak to udělat aby koblihy nenasákly moc oleje při smažení
-
Jak to udělat aby linecké cukroví bylo křehké
-
Jak to udělat aby se vyválené těsto nestáhlo
-
Jak to udělat, aby nám tvarohový dort po přidání ananasu nezhořknul - postup, návod
-
Jak to udělat, co použít aby se povrch bábovky při pečení nespálil - rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby byl perník vláčný a netvrdnul (čaj)
-
Jak to udělat, co použít, aby byla poleva na dortu lesklá - tipy, rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby bylo kynuté těsto na vánočku, buchty či mazanec vláčné a mělo pěknou barvu
-
Jak to udělat, co použít, aby byly košíčky po upečení křupavé - tipy, rady, doporučení (arašídový olej)
-
Jak to udělat, co použít, aby koláče zůstaly déle čerstvé
-
Jak to udělat, co použít, aby mák nezhořknul
-
Jak to udělat, co použít, aby se křehké těsto nedrobilo (ocet)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám palačinky při smažení nelepily a netrhaly
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám poleva na moučnících nevsákla do těsta
-
Jak uchovat drobenkový koláč zamražením
-
Jak udělat drobenku křupavější, křupavá drobenka
-
Jak udělat křupavou krustu na švestkovém koláči
-
Jak udělat kynuté těsto lehké a nadýchané
-
Jak udělat kyprou vzdušnou, chutnou palačinku
-
Jak udělat makový koláč nadýchanější
-
Jak udělat mouční ze třeného těsta nadýchanější
-
Jak udělat muffiny nadýchané a křehké
-
Jak udělat palačinky nadýchanější
-
Jak udělat třené těsto vzdušnější a kypřejší
-
Jak upéct závin dozlatova a dokřupava (tuk)
-
Jak urychlit kynutí kynutého těsta pomocí horké vody nebo radiátoru topení