Ovoce, povidla, zavařeniny
Jak snadno uloupat broskve - postup, návod
Zveřejněno: sobota 11. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3346x
Brouskve na vrchu nařízneme do menšího kříže a pak je krátce spaříme v horké vodě. Po chvíli jejich slupku jednoduše sloupneme a máme hotovo.
Jak připravit meruňkovou glazuru vhodnou na korpusy na dorty - postup, návod
Zveřejněno: sobota 11. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2924x
Z meruňkové zavařeniny si můžeme připravit i glazuru, kterou ochutíme korpusy na dorty. Zavařeninu velmi mírně nahřejeme, vmícháme šťávu z citronu a vše propasírujeme, uložíme v uzavřené sklenici v ledničce.
Jak upravit sušené meruňky před použitím a jak je pak použít - rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 11. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3383x
Sušené meruňky namáčíme v dobrém čaji nebo rumu rozředěném vodou. Ze sušených meruněk můžeme připravit i meruňkové knedlíky. Ale nesmíme je předem namáčet.
Jak sušit, usušit meruňky -postup, návod
Zveřejněno: sobota 11. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6582x
Meruňky sušíme tak, že je rozkrojíme v půli, vyndáme pecku a rozložené na plechu sušíme přímo na plotně při mírně roztopených kamnech. Až když jsou úplně sušené, dáme je do sáčku z husté síťky a pověsíme do suché místnosti. Můžeme je rovněž sušit na sítě v troubě. Nedostatečně vysušené meruňky ale často zplesniví.
Proč konzumovat, jíst meruňky se slupkou - rady
Zveřejněno: sobota 11. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2935x
Meruňky by se měly konzumovat se slupkou, protože stejně jako broskve obsahují látky, které mají blahodárný účinek na játra, žluč, stěny žaludku, krev a plíce.
Jak jednoduše zbavit meruňky slupky - postup, návod
Zveřejněno: sobota 11. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4143x
Meruňky zbavíme slupky tak, že je ponoříme na chviličku do vařící vody a rychle je opláchneme studenou vodou.
Jak využít šťávu z citronů v letním období - rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 11. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2323x
Šťávu z citronů vymačkáme, nalijeme do formy a necháme v chladničce zmrazit. Zmrzlé kostky používáme na přípravu limonád a na ochucení čaje.
Jak si připravit citronovou šťávu na několik dnů dopředu tak, aby se nezkazila - postup, návod
Zveřejněno: sobota 11. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2871x
Citrónovou šťávu si můžeme připravit na několik dní dopředu. Svaříme 500 g cukru s půl litrem vody. Povaříme asi 15 minut a pak přimícháme 1/4 l vymačkané šťávy z citronů, promícháme a přecedíme do lahví.
Jak získat z citrónu co nejvíce šťávy - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 11. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2702x
Chceme-li získat z citrónu co nejvíce šťávy, položíme ho před vymačkáním na 5 minut do horké vody.
Jak připravit, udělat kandované ovoce z pomerančové kůry - postup, návod
Zveřejněno: pondělí 6. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2817x
Z pomerančové kůry si můžeme připravit i kandované ovoce. Pečlivě ji omyjeme a namáčíme ve studené vodě asi tři dny. Pak ji nakrájíme na nudličky a uvaříme asi v půl litru vody. Vaříme zvolna, až se voda vypaří. Nakonec přidáme 2 lžíce krystalového cukru a lžičku másla a necháme zkaramelizovat.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Delikátní pochoutka z pomerančů pro děti - postup, návod
- Jak, k čemu lze využít pomerančovou kůru v koupelně- tipy, rady doporučení
- Jak od sebe oddělit slepené fíky - tipy, rady
- Jak to udělat, aby byly ztvrdlé fíky opět měkké - postup, návod
- Jak to udělat, aby se sušené ovoce dalo použít stejně, jako čerstvé - postup, návod
- Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
- Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
- Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
- ► Jak rozpůlit dýni snadno a rychle a přitom odstranit semínka snadno a rychle - postup, návod
- Jak poznat, jestli je papája zralá? - tipy, rady
Další rady v kategorii
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Broskve naložené v brandy - recept
-
Broskvová marmeláda s jablky - recept
-
Broskvová povidla - recept
-
Broskvová přesnídávka - recept
-
Broskvový džem - jak připravit, udělat
-
Broskvový džem - recept
-
Brusinkový kompot - recept
-
Brusinky naložené ve víně - recept
-
Brusinky naložené ve vlastní šťávě - recept
-
Brusinky s jablky - recept
-
Čím zdravě okyselit omáčku - tipy, rady, doporučení (citrón)
-
Citron - jak získat maximum šťávy (vroucí voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (horká voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (válení)
-
Citronový džem s limetkami - recept
-
Citrusový džem z domácí pekárny - recept
-
Co udělat se sušeným ovocem před jeho použitím - rady, doporučení
-
Cuketa jako ananas - jak připravit, udělat
-
Cuketová marmeláda - jak připravit, udělat
-
Cuketový džem - jak připravit, udělat
-
Delikátní pochoutka z pomerančů pro děti - postup, návod
-
Dětská hroznová marmeláda, marmeláda z hroznů - recept
-
Domácí citrónový sirup - recept, postup, návod
-
Drobné ovoce ve vlastní šťávě - jak připravit, udělat
-
Džem z arónie, černého jeřábu - recept
-
Džem z arónie, černého jeřábu a jablek - recept
-
Džem z broskví, meruněk a manga - jak připravit, udělat
-
Džem z černého rybízu za studena - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z černých třešní - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z kiwi a jahod - recept
-
Džem z kiwi s ananasovou příchutí - recept
-
Džem z kiwi s jablky - jak připravit, udělat
-
Džem z lesního ovoce - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z letního ovoce - recept
-
Falešná grapefruitová marmeláda - recept
-
Fíková marmeláda s vínem - recept
-
Fíkový džem, jam - recept
-
Fíky slepené - jak, čím odlepit, oddělit od sebe (trouba)
-
Hnědnutí hrušek při rozkrojení - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)
-
Hroznové víno čerstvé - jak, podle čeho poznat při nákupu
-
Hroznové víno nezralé - jak nechat dozrát
-
Hroznové víno s jablky - recept
-
Hroznový džem z domácí pekárny - recept
-
Hrušková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Hrušková marmeláda bez cukru - recept
-
Hrušková marmeláda s mátou - recept
-
Hrušková marmeláda s želírovacím cukrem - recept
-
Hrušková povidla - jak připravit, udělat
-
Hrušková povidla - recept
-
Hrušková přesnídávka - recept
-
Hruškový džem - recept
-
Hruškový džem s jablky - jak připravit, udělat
-
Hruškový kompot - recept
-
Hruškový med - recept
-
Jablečná nugeta - recept
-
Jablečná nutella, nutella z jablek - recept
-
Jablečná přesnídávka, přesnídávka z jablek - recept
-
Jablečný džem s rumem a skořicí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jablka zavařená ve vlastní šťávě - recept
-
Jablková marmeláda s bezinkami - jak připravit, udělat
-
Jablková povidla - recept
-
Jablkové želé s ananasem - recept
-
Jablkový džem s citrusy - recept