Ovoce, povidla, zavařeniny
Rajčatová marmeláda s jablky - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 19. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3483x
Rajčatová marmeláda s jablky - příprava: Omytá rajčata pokrájíme, vložíme do hrnce, přidáme pokrájená odjádřincovaná jablka a podusíme. Rozvar propasírujeme, přidáme krystalový a vanilkový cukr a vaříme do zhoustnutí.
Číst dál: Rajčatová marmeláda s jablky - jak připravit, udělat
Rajčatová marmeláda - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 19. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1965x
Rajčatová marmeláda - příprava: Omytá rajčata nakrájíme na kousky a necháme hodinu povařit. Poté je prolisujeme a vaříme ještě asi hodinu, až marmeláda zhoustne. Přidáme krystalový a vanilkový cukr a kyselinu citronovou a vaříme, až
Mrkvový džem s ananasem - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 19. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2051x
Mrkvový džem s ananasem - příprava: Oškrábanou mrkev nastrouháme na tenké nudličky, promícháme s ananasovým kompotem, přidáme citronovou šťávu, želírovací cukr, skořici, zrníčka vyškrábaná z vanilkového lusku i samotný
Mrkvový džem s medem - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 19. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1897x
Mrkvový džem s medem - příprava: Oškrábanou mrkev najemno nastrouháme, vložíme do kastrolu, přidáme med, šťávu ze 2 citronů, vanilkový cukr a skořici a za častého míchání vaříme asi 3/4 hodiny. Po vychladnutí rozmixujeme,
Mrkvová marmeláda - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 19. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2161x
Mrkvová marmeláda - příprava: Očištěnou mrkev pokrájíme, vložíme do hrnce, podlijeme troškou vody, přidáme kůru z dobře omytého pomeranče a uvaříme doměkka. Přisypeme cukr a vaříme, až se rozpustí. Mrkev rozmixujeme ponorným
Cuketový džem - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 19. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3622x
Cuketový džem - příprava: Nahrubo nastrouhanou cuketu uvaříme doměkka, přidáme cukr, tresť a želírovací přípravek a dál postupujeme podle návodu výrobce. Horký džem nalijeme do skleniček a sterilujeme 15 minut při teplotě 85 C.
Cuketová marmeláda - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 19. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3456x
Cuketová marmeláda - příprava: Do hrnce vložíme cuketu nakrájenou na kolečka, najemno nastrouhaný oloupaný zázvor, šťávu a kůru okrájenou z dobře umytých citronů a hřebíčky a za občasného míchání vaříme asi půl hodiny.
Cuketa jako ananas - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 19. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3385x
Cuketa jako ananas - příprava: Cukety oloupeme, vykrojíme měkký střed a nakrájíme je na kostičky. Vložíme je do nálevu z vody, cukru a kyseliny citronové a povaříme do sklovita. Do každé skleničky dáme lžíci rumu, vložíme cuketové
Hroznové víno čerstvé - jak, podle čeho poznat při nákupu
Zveřejněno: pondělí 5. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3148x
Při výběru dobrého hroznového vína rozhoduje vzhled kuliček. Ty musí být lesklé, téměř průhledné, stonek hroznu musí být jasně zelené barvy. Pokud je tmavý, znamená to, že víno bylo sbíráno před delší dobou nebo dozrávalo v bedně.
► Mangové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1857x
Mangové čatní - příprava: Oloupaná manga nakrájíme na kostičky a spolu s najemno nakrájenými cibulemi vložíme do kastrolu. Přidáme cukr a ocet a pomalu za častého míchání necháme probublávat. Vaříme, až čatní zkaramelizuje a je
Číst dál: ► Mangové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Další rady a tipy v této kategorii:
- ► Hruškové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Rebarborové čatní, čatný z rebarbory - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Kečup z jablek - jak připravit, udělat
- Marmeláda z ořechů - jak připravit, udělat
- Karamelová angreštová zavařenina s vanilkou - jak připravit, udělat
- Rybízový džem - jak připravit, udělat
- Mirabelková zavařenina - jak připravit, udělat
- Meruňkový džem s mátou - jak připravit, udělat
- Malinovo-višňová omáčka k sýrům (mostarda) - jak připravit, udělat
- Hnědnutí hrušek při rozkrojení - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)
Další rady v kategorii
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Broskve naložené v brandy - recept
-
Broskvová marmeláda s jablky - recept
-
Broskvová povidla - recept
-
Broskvová přesnídávka - recept
-
Broskvový džem - jak připravit, udělat
-
Broskvový džem - recept
-
Brusinkový kompot - recept
-
Brusinky naložené ve víně - recept
-
Brusinky naložené ve vlastní šťávě - recept
-
Brusinky s jablky - recept
-
Čím zdravě okyselit omáčku - tipy, rady, doporučení (citrón)
-
Citron - jak získat maximum šťávy (vroucí voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (horká voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (válení)
-
Citronový džem s limetkami - recept
-
Citrusový džem z domácí pekárny - recept
-
Co udělat se sušeným ovocem před jeho použitím - rady, doporučení
-
Cuketa jako ananas - jak připravit, udělat
-
Cuketová marmeláda - jak připravit, udělat
-
Cuketový džem - jak připravit, udělat
-
Delikátní pochoutka z pomerančů pro děti - postup, návod
-
Dětská hroznová marmeláda, marmeláda z hroznů - recept
-
Domácí citrónový sirup - recept, postup, návod
-
Drobné ovoce ve vlastní šťávě - jak připravit, udělat
-
Džem z arónie, černého jeřábu - recept
-
Džem z arónie, černého jeřábu a jablek - recept
-
Džem z broskví, meruněk a manga - jak připravit, udělat
-
Džem z černého rybízu za studena - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z černých třešní - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z kiwi a jahod - recept
-
Džem z kiwi s ananasovou příchutí - recept
-
Džem z kiwi s jablky - jak připravit, udělat
-
Džem z lesního ovoce - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z letního ovoce - recept
-
Falešná grapefruitová marmeláda - recept
-
Fíková marmeláda s vínem - recept
-
Fíkový džem, jam - recept
-
Fíky slepené - jak, čím odlepit, oddělit od sebe (trouba)
-
Hnědnutí hrušek při rozkrojení - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)
-
Hroznové víno čerstvé - jak, podle čeho poznat při nákupu
-
Hroznové víno nezralé - jak nechat dozrát
-
Hroznové víno s jablky - recept
-
Hroznový džem z domácí pekárny - recept
-
Hrušková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Hrušková marmeláda bez cukru - recept
-
Hrušková marmeláda s mátou - recept
-
Hrušková marmeláda s želírovacím cukrem - recept
-
Hrušková povidla - jak připravit, udělat
-
Hrušková povidla - recept
-
Hrušková přesnídávka - recept
-
Hruškový džem - recept
-
Hruškový džem s jablky - jak připravit, udělat
-
Hruškový kompot - recept
-
Hruškový med - recept
-
Jablečná nugeta - recept
-
Jablečná nutella, nutella z jablek - recept
-
Jablečná přesnídávka, přesnídávka z jablek - recept
-
Jablečný džem s rumem a skořicí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jablka zavařená ve vlastní šťávě - recept
-
Jablková marmeláda s bezinkami - jak připravit, udělat
-
Jablková povidla - recept
-
Jablkové želé s ananasem - recept
-
Jablkový džem s citrusy - recept