Ovoce, povidla, zavařeniny
Jak to udělat, co použít, aby ovocný salát vydržel déle čerstvý - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 1. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3038x
Do ovocného salátu přidejte citron. Ovocný salát vydrží déle čerstvý a chutný, když do něj stříknete citronovou šťávu.
Jak nakrájet sušené ovoce snadno a rychle - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 1. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2884x
Jak nakrájet sušené ovoce snadno a rychle. Pokud chcete nakrájet sušené ovoce, namočte si předtím nejdříve nůž do oleje. Krájení vám půjde mnohem lépe.
Jak jednoduše rozpůlit mandle - postup, návod
Zveřejněno: pondělí 27. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6073x
Mandle se dobře rozpůlí, když je dáme na několik hodin do studené vody. Potom je spaříme, oloupeme a nožem rozpůlíme.
Jak jednoduše vyloupat ořechy - postup, návod
Zveřejněno: pondělí 27. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7788x
Tvrdé ořechy lehce rozloupeme, když je vložíme do kastrolu, zalijeme vařící vodou. Přikryjeme a necháme v ní 20 minut. Vodu potom slijeme. Poloviny ořechů se lehce oddělí hrotem nože a jádra z nich vyloupneme celá, neporušená.
Jak to udělat, co použít, aby ořechy, mandle při sekání neodskakovaly
Zveřejněno: pondělí 27. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3132x
Ořechy a mandle při sekání neodskakují, když je posypeme moučkovým cukrem.
Jak se zbavit, jak odstranit z ořechů hořkost, hořkou příchuť - tipy, rady
Zveřejněno: pondělí 27. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 12845x
Ořechy zbavíme hořkosti, když je ponoříme do slané vody.
Jak to udělat, co použít, aby nám ovoce po oloupání nezhnědlo
Zveřejněno: pondělí 27. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7232x
Oloupané ovoce dáváme do okyselené vody, aby nezhnědlo.
Jak snadněji oloupat citrusové plody - tipy, rady
Zveřejněno: pondělí 27. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3109x
Kůra z pomerančů a grepů se lépe oloupe, když je předtím ponoříme do teplé vody.
Jak to udělat, co použít, aby nám drobné ovoce zůstalo na povrchu koláče a nepropadlo se do těsta - tipy, rady, návody
Zveřejněno: pondělí 27. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4291x
Aby nám drobné ovoce nepropadlo při pečení do těsta, obalíme je ve směsi cukru a skořice.
Jak to udělat, aby nám zavařené ovoce i po sterilizaci nezplesnivělo
Zveřejněno: pondělí 27. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3037x
Zavařenina tak snadno nezplesniví, jestliže zavařovací sklenice ihned po naplnění a sterilování postavíme dnem vzhůru.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak to udělat, co použít, aby byly vysušené rozinky opět šťavnaté
- Rozinky - jak je uchovávat a co s nimi udělat před použitím - tipy, rady
- Jak, čím vylepšit chuť domácích povidel
- Jak si vyrobit, jak si připravit ovocné ledové kostky do koktejlu
- Jak to udělat, aby nám hrozny během skladování nehnily a nesesychaly - tipy, rady
- Jak to udělat, aby se šťáva z citronu lépe vymačkávala
- Sušené švestky - jak zintenzivnit při namáčením jejich vůni
- Jak odstranit chemikálie z povrchu citronu - postup, návod
- Jak oloupat jablko během 5 sekund pomocí akuvrtačky - video
- Jak sníst kiwi bez loupání - postup, návod
Další rady v kategorii
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Broskve naložené v brandy - recept
-
Broskvová marmeláda s jablky - recept
-
Broskvová povidla - recept
-
Broskvová přesnídávka - recept
-
Broskvový džem - jak připravit, udělat
-
Broskvový džem - recept
-
Brusinkový kompot - recept
-
Brusinky naložené ve víně - recept
-
Brusinky naložené ve vlastní šťávě - recept
-
Brusinky s jablky - recept
-
Čím zdravě okyselit omáčku - tipy, rady, doporučení (citrón)
-
Citron - jak získat maximum šťávy (vroucí voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (horká voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (válení)
-
Citronový džem s limetkami - recept
-
Citrusový džem z domácí pekárny - recept
-
Co udělat se sušeným ovocem před jeho použitím - rady, doporučení
-
Cuketa jako ananas - jak připravit, udělat
-
Cuketová marmeláda - jak připravit, udělat
-
Cuketový džem - jak připravit, udělat
-
Delikátní pochoutka z pomerančů pro děti - postup, návod
-
Dětská hroznová marmeláda, marmeláda z hroznů - recept
-
Domácí citrónový sirup - recept, postup, návod
-
Drobné ovoce ve vlastní šťávě - jak připravit, udělat
-
Džem z arónie, černého jeřábu - recept
-
Džem z arónie, černého jeřábu a jablek - recept
-
Džem z broskví, meruněk a manga - jak připravit, udělat
-
Džem z černého rybízu za studena - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z černých třešní - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z kiwi a jahod - recept
-
Džem z kiwi s ananasovou příchutí - recept
-
Džem z kiwi s jablky - jak připravit, udělat
-
Džem z lesního ovoce - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z letního ovoce - recept
-
Falešná grapefruitová marmeláda - recept
-
Fíková marmeláda s vínem - recept
-
Fíkový džem, jam - recept
-
Fíky slepené - jak, čím odlepit, oddělit od sebe (trouba)
-
Hnědnutí hrušek při rozkrojení - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)
-
Hroznové víno čerstvé - jak, podle čeho poznat při nákupu
-
Hroznové víno nezralé - jak nechat dozrát
-
Hroznové víno s jablky - recept
-
Hroznový džem z domácí pekárny - recept
-
Hrušková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Hrušková marmeláda bez cukru - recept
-
Hrušková marmeláda s mátou - recept
-
Hrušková marmeláda s želírovacím cukrem - recept
-
Hrušková povidla - jak připravit, udělat
-
Hrušková povidla - recept
-
Hrušková přesnídávka - recept
-
Hruškový džem - recept
-
Hruškový džem s jablky - jak připravit, udělat
-
Hruškový kompot - recept
-
Hruškový med - recept
-
Jablečná nugeta - recept
-
Jablečná nutella, nutella z jablek - recept
-
Jablečná přesnídávka, přesnídávka z jablek - recept
-
Jablečný džem s rumem a skořicí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jablka zavařená ve vlastní šťávě - recept
-
Jablková marmeláda s bezinkami - jak připravit, udělat
-
Jablková povidla - recept
-
Jablkové želé s ananasem - recept
-
Jablkový džem s citrusy - recept