Ovoce, povidla, zavařeniny
Marmeláda z třešní a višní - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1990x
Marmeláda z třešní a višní - příprava: Třešně a višně opereme, necháme okapat, zbavíme stopek s odpeckujeme. Rozmělníme v mixéru a dáme do hrnce. Přimícháme želírovací cukr. Směs zakryjeme a při pokojové teplotě necháme
Číst dál: Marmeláda z třešní a višní - jak připravit, udělat
Višňový džem - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2056x
Višňový džem - příprava: Višně opereme, zbavíme stopek a odpeckujeme. Třetinu nakrájíme na malé kousky a dáme do hrnce. Zbylé višně rozmělníme v mixéru a přidáme k nakrájeným. Přimícháme želírovací cukr. Směs zakryjeme a čtyři
Třešňový džem s angreštem a griotkou - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1913x
Třešňový džem s angreštem a griotkou - příprava: Třešně a višně opereme, necháme okapat, zbavíme stopek a odpeckujeme. Rozmělníme v mixéru a dáme do hrnce. Angrešt opereme, necháme okapat a zbavíme okvětí a stopek.
Číst dál: Třešňový džem s angreštem a griotkou - jak připravit, udělat
Švestková marmeláda - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2299x
Švestková marmeláda - příprava: Švestky omyjeme, necháme okapat, po délce rozřízneme a vyjmeme pecku. Rozmělníme v mixéru nebo nakrájíme na hodně malé kousky. Rozmělněné švestky dáme do hrnce a smícháme s
Švestková povidla - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1984x
Švestková povidla - příprava: Švestky opereme, necháme okapat, zbavíme stopek, odpeckujeme a rozmělníme v mixéru. Dáme do hrnce a smícháme s cukrem. Citron omyjeme v horké vodě, osušíme a kůru odkrojíme tak tence, aby
Šípková povidla - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2536x
Šípková povidla - příprava: Šípky zbavíme stopek a okvětí, rozkrájíme na půlky, odstraníme chloupky a pecičky a dobře
opereme. Ovoce vložíme do uzavíratelné nádoby, zalijeme portským vínem a nádobu uzavřeme. Na chladném místě
Šípkový džem s jablky - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2421x
Šípkový džem s jablky - příprava: Šípky zbavíme stopek a okvětí, omyjeme, rozpůlíme, odstraníme chloupky a pecičky a znovu dobře opereme. Vložíme do mísy, zalijeme vodou a necháme přes noc máčet. Druhý den šípky s vodou přivedeme
Šípky - odstraňování jadérek z šípků - nač si dát pozor
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2930x
Při odstraňování jadérek z šípků dbejte, aby se vám jemné chloupky nedostaly do očí nebo na kůži. Chloupky nepříjemně svědí.
Šípková marmeláda - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2243x
Šípková marmeláda - příprava: Šípky zbavíme stopek a okvětí. Nejlépe tak, že suché a ještě pevné plody promneme v kuchyňské utěrce. Pak šípky omyjeme. Šípky rozkrájíme na půlky, odstraníme chloupky a drobné pecičky a dobře opereme. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a na mírném ohni asi 30 minut vaříme.
Rynglová povidla - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4367x
Rynglová povidla - příprava: Ryngle přebereme, opereme, necháme okapat, zbavíme pecek a rozmělníme v mixéru. Vložíme do hrnce a smícháme s želírovacím cukrem. Citron omyjeme v horké vodě, osušíme a odřízneme kůru tak tence,
Další rady a tipy v této kategorii:
- Rynglová marmeláda - jak připravit, udělat
- Rosol z červeného a černého rybízu - jak připravit, udělat
- Rybízový rosol - jak připravit, udělat
- Rybízový džem s malinami - jak připravit, udělat
- Uzavření zavařovacích sklenic bez použití víčka - jak to udělat, co použít (pergamenový papír, rum, celofán)
- Reveňový, rebarborový džem s malinami - jak udělat, připravit
- Reveňový, rebarborový džem s jahodami - jak připravit, udělat
- Pomerančová marmeláda po anglicku - jak připravit, udělat
- Pomerančová marmeláda - jak připravit, udělat
- Pomerančový rosol s citrony - jak připravit, udělat
Další rady v kategorii
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Broskve naložené v brandy - recept
-
Broskvová marmeláda s jablky - recept
-
Broskvová povidla - recept
-
Broskvová přesnídávka - recept
-
Broskvový džem - jak připravit, udělat
-
Broskvový džem - recept
-
Brusinkový kompot - recept
-
Brusinky naložené ve víně - recept
-
Brusinky naložené ve vlastní šťávě - recept
-
Brusinky s jablky - recept
-
Čím zdravě okyselit omáčku - tipy, rady, doporučení (citrón)
-
Citron - jak získat maximum šťávy (vroucí voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (horká voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (válení)
-
Citronový džem s limetkami - recept
-
Citrusový džem z domácí pekárny - recept
-
Co udělat se sušeným ovocem před jeho použitím - rady, doporučení
-
Cuketa jako ananas - jak připravit, udělat
-
Cuketová marmeláda - jak připravit, udělat
-
Cuketový džem - jak připravit, udělat
-
Delikátní pochoutka z pomerančů pro děti - postup, návod
-
Dětská hroznová marmeláda, marmeláda z hroznů - recept
-
Domácí citrónový sirup - recept, postup, návod
-
Drobné ovoce ve vlastní šťávě - jak připravit, udělat
-
Džem z arónie, černého jeřábu - recept
-
Džem z arónie, černého jeřábu a jablek - recept
-
Džem z broskví, meruněk a manga - jak připravit, udělat
-
Džem z černého rybízu za studena - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z černých třešní - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z kiwi a jahod - recept
-
Džem z kiwi s ananasovou příchutí - recept
-
Džem z kiwi s jablky - jak připravit, udělat
-
Džem z lesního ovoce - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z letního ovoce - recept
-
Falešná grapefruitová marmeláda - recept
-
Fíková marmeláda s vínem - recept
-
Fíkový džem, jam - recept
-
Fíky slepené - jak, čím odlepit, oddělit od sebe (trouba)
-
Hnědnutí hrušek při rozkrojení - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)
-
Hroznové víno čerstvé - jak, podle čeho poznat při nákupu
-
Hroznové víno nezralé - jak nechat dozrát
-
Hroznové víno s jablky - recept
-
Hroznový džem z domácí pekárny - recept
-
Hrušková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Hrušková marmeláda bez cukru - recept
-
Hrušková marmeláda s mátou - recept
-
Hrušková marmeláda s želírovacím cukrem - recept
-
Hrušková povidla - jak připravit, udělat
-
Hrušková povidla - recept
-
Hrušková přesnídávka - recept
-
Hruškový džem - recept
-
Hruškový džem s jablky - jak připravit, udělat
-
Hruškový kompot - recept
-
Hruškový med - recept
-
Jablečná nugeta - recept
-
Jablečná nutella, nutella z jablek - recept
-
Jablečná přesnídávka, přesnídávka z jablek - recept
-
Jablečný džem s rumem a skořicí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jablka zavařená ve vlastní šťávě - recept
-
Jablková marmeláda s bezinkami - jak připravit, udělat
-
Jablková povidla - recept
-
Jablkové želé s ananasem - recept
-
Jablkový džem s citrusy - recept