Ovoce, povidla, zavařeniny
Jak oloupat jablka snadno a rychle
Zveřejněno: sobota 10. květen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7165x
Loupání jablek jde snáz, pokud je nakrájíte na čtvrtky a až pak teprve oloupete.
Kolik cukru dát do marmelády aby nebyla moc sladká
Zveřejněno: sobota 12. duben 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5083x
Přemýšlíte kolik cukru dát do ovocné marmelády, aby nelbyla moc sladká? Různé recepty uvádí různá množství (až 1500 g na 1 kg ovoce), ale dostačující je 800 gramů cukru na 1 kg ovoce. Více cukru by mohlo vést k přebití sladké chuti proti chuti ovoce.
Jak urychlit dozrání kiwi pomocí novin nebo jablek
Zveřejněno: pátek 11. duben 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5549x
Tvrdá kiwi rychle dozrávají, pokud je zabalíte do novinového papíru a necháte uležet jeden až dva dny při pokojové teplotě. Kiwi také rychleij dozrají, pokud jsou v blízkosti jablek. Jablka totiž vypouští ze slupky plyny (které člověk necítí), ty obecně urychlují zrání ovoce a zeleniny.
Jak urychlit dozrání banánů pomocí novin nebo jablek
Zveřejněno: středa 8. leden 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 8726x
Zelené banány rychle dozrávají, pokud je zabalíte do novinového papíru a necháte uležet jeden až dva dny při pokojové teplotě. Banány také rychleij dozrají, pokud jsou v blízkosti jablek. Jablka totiž vypouští ze slupky plyny (které člověk necítí), které obecně urychlují zrání ovoce a zeleniny.
Jak snadno oloupat kiwi
Zveřejněno: pondělí 24. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7888x
Abyste si chuť kiwi opravdu vychutnali, plod chvíli převalujte v dlaních. Pokud se slupka špatně loupe, ponořte plod na půt minuty do vroucí vody a pak to zkuste znovu. Místo loupání kiwi také můžete plod přeříznout na polovinu a dutinu vydlabat malou kávovou lžičkou podobně jako vejce na měkko.
Jak odstranit jádra z granátového jablka
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5875x
Jádra z granátového jablka vám půjdou vyloupnout mnohem snáz, když jablko nejprve několikrát poválíte rukou po kuchyňském stole sem a tam.
Jak nakrájet kiwi na plátky snadno a rychle
Zveřejněno: neděle 23. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5060x
Oloupané kiwi k ozdobení svátečního dortu nakrájejte kráječem na vajíčka, Jde to nejen rychle, ale všechny plátky budou i stejně silné. Plátky můžete pak ozdobit např. dort či koláč.
Jak zabránit tvorbě plísně na marmeládě v budoucnu
Zveřejněno: sobota 13. duben 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5883x
Další rady v kategorii
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Broskve naložené v brandy - recept
-
Broskvová marmeláda s jablky - recept
-
Broskvová povidla - recept
-
Broskvová přesnídávka - recept
-
Broskvový džem - jak připravit, udělat
-
Broskvový džem - recept
-
Brusinkový kompot - recept
-
Brusinky naložené ve víně - recept
-
Brusinky naložené ve vlastní šťávě - recept
-
Brusinky s jablky - recept
-
Čím zdravě okyselit omáčku - tipy, rady, doporučení (citrón)
-
Citron - jak získat maximum šťávy (vroucí voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (horká voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (válení)
-
Citronový džem s limetkami - recept
-
Citrusový džem z domácí pekárny - recept
-
Co udělat se sušeným ovocem před jeho použitím - rady, doporučení
-
Cuketa jako ananas - jak připravit, udělat
-
Cuketová marmeláda - jak připravit, udělat
-
Cuketový džem - jak připravit, udělat
-
Delikátní pochoutka z pomerančů pro děti - postup, návod
-
Dětská hroznová marmeláda, marmeláda z hroznů - recept
-
Domácí citrónový sirup - recept, postup, návod
-
Drobné ovoce ve vlastní šťávě - jak připravit, udělat
-
Džem z arónie, černého jeřábu - recept
-
Džem z arónie, černého jeřábu a jablek - recept
-
Džem z broskví, meruněk a manga - jak připravit, udělat
-
Džem z černého rybízu za studena - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z černých třešní - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z kiwi a jahod - recept
-
Džem z kiwi s ananasovou příchutí - recept
-
Džem z kiwi s jablky - jak připravit, udělat
-
Džem z lesního ovoce - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z letního ovoce - recept
-
Falešná grapefruitová marmeláda - recept
-
Fíková marmeláda s vínem - recept
-
Fíkový džem, jam - recept
-
Fíky slepené - jak, čím odlepit, oddělit od sebe (trouba)
-
Hnědnutí hrušek při rozkrojení - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)
-
Hroznové víno čerstvé - jak, podle čeho poznat při nákupu
-
Hroznové víno nezralé - jak nechat dozrát
-
Hroznové víno s jablky - recept
-
Hroznový džem z domácí pekárny - recept
-
Hrušková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Hrušková marmeláda bez cukru - recept
-
Hrušková marmeláda s mátou - recept
-
Hrušková marmeláda s želírovacím cukrem - recept
-
Hrušková povidla - jak připravit, udělat
-
Hrušková povidla - recept
-
Hrušková přesnídávka - recept
-
Hruškový džem - recept
-
Hruškový džem s jablky - jak připravit, udělat
-
Hruškový kompot - recept
-
Hruškový med - recept
-
Jablečná nugeta - recept
-
Jablečná nutella, nutella z jablek - recept
-
Jablečná přesnídávka, přesnídávka z jablek - recept
-
Jablečný džem s rumem a skořicí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jablka zavařená ve vlastní šťávě - recept
-
Jablková marmeláda s bezinkami - jak připravit, udělat
-
Jablková povidla - recept
-
Jablkové želé s ananasem - recept
-
Jablkový džem s citrusy - recept