Ovoce, povidla, zavařeniny
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3798x
Angreštová marmeláda - příprava: Angrešt opereme, necháme okapat a odstraníme stopky a okvětí. Pak ovoce rozmělníme v mixéru a vložíme do hrnce. Želírovací cukr smícháme s rozmixovaným ovocem. Vanilkový lusk nařízneme,
Číst dál: Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
Nakládání ovoce - Nakládaný medový meloun
Zveřejněno: sobota 11. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2224x
Nakládaný medový meloun - příprava: Nálev přiveďte k varu a nechte vychladnout. Meloun oloupejte, nadrobno nakrájejte a dejte do nádoby. Přidejte ostatní ingredience. Nálev znovu přiveďte k varu, nechte 5 minut mírně povařit,
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 28. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3934x
Bezinkový džem: Na 2 kg čerstvých bezinek 600 g cukru (krystal), 1 balíček pektinu (nemusí být), 5 g kyseliny citronové, skořice. Bezinky dobře propereme a zbavíme stopek. V nádobě je pomalu vaříme, až mírně zhoustnou. Pak přidáme
Sušené švestky - jak zvýraznit vůni a chuť (čaj)
Zveřejněno: neděle 15. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2283x
Sušené švestky dostanou velmi dobrou vůni a chuť, když je místo do vody namočíme na dvě hodiny do čaje.
Citron - jak získat maximum šťávy (vroucí voda)
Zveřejněno: čtvrtek 12. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3297x
Než rozkrojime citron, přelijeme jej vařící vodou. Šťáva se pak lépe vymačkává.
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
Zveřejněno: neděle 27. březen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4797x
Jestliže chceme zabránit hnití ovoce, je dobré ho vždy proložit několika stroužky česneku.
Jak, čím zvýraznit chuť sušeného ovoce - tipy, rady, doporučení (olivový olej)
Zveřejněno: sobota 20. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2069x
Chceme-li zvýraznit chuť sušeného ovoce, pečeme ho v troubě nebo na pánvi s trochou oleje.
Jak vypeckovat třešně snadno a rychle pomocí lahve a špejle - video, postup, návod
Zveřejněno: neděle 20. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3919x
Jak vypeckovat třešně snadno a rychle pomocí lahve a špejle? Ve vypeckování třešní vám pomůže obyčejná láhev od nápoje. Třešni umístíte nahoru a špejlí vytlačíte pecku. Zde je video jak na to.
Číst dál: Jak vypeckovat třešně snadno a rychle pomocí lahve a špejle - video, postup, návod
Jak získat z pomeranče co nejvíce šťávy - postup, návod
Zveřejněno: pátek 1. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2840x
Pokud chceme z pomeranče získat více šťávy, ponoříme ho chvíli do horké vody nebo ho zlehka několikrát převálíme na podložce. Pustí více šťávy.
Bezinková marmeláda - recept, postup
Zveřejněno: pátek 1. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4730x
Bezinková marmeláda - na 1 kg rozvařených prolisovaných a odpařených bezinek dáváme 500 gramů cukru a na špičku nože kyseliny citronové. Při přípravě mícháme, protože se marmeláda snadno připaluje. Typickou vůni zmírníme přidáním kolečka čerstvého citrónu.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak vydloubnout stopky z jahod snadno a rychle - tipy, rady, postup, návod, zkušenosti
- K čemu lze použít kůru z citronů - tipy, rady, doporučení
- Čím zdravě okyselit omáčku - tipy, rady, doporučení (citrón)
- Jak lehce nastrouhat kůru z citrónu - tipy, rady, doporučení
- Domácí citrónový sirup - recept, postup, návod
- Jak dostat z citronu potřebné množství šťávy, aniž bychom ho rozřízli - postup, návod
- Jak vymačkat citrón i bez mačkátka - postup, návod
- Jak vařit sušené ovoce a nač si dávat pozor - rady, doporučení
- Co udělat se sušeným ovocem před jeho použitím - rady, doporučení
- Jak oloupat broskve v mikrovlnné troubě - postup, návod
Další rady v kategorii
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Broskve naložené v brandy - recept
-
Broskvová marmeláda s jablky - recept
-
Broskvová povidla - recept
-
Broskvová přesnídávka - recept
-
Broskvový džem - jak připravit, udělat
-
Broskvový džem - recept
-
Brusinkový kompot - recept
-
Brusinky naložené ve víně - recept
-
Brusinky naložené ve vlastní šťávě - recept
-
Brusinky s jablky - recept
-
Čím zdravě okyselit omáčku - tipy, rady, doporučení (citrón)
-
Citron - jak získat maximum šťávy (vroucí voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (horká voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (válení)
-
Citronový džem s limetkami - recept
-
Citrusový džem z domácí pekárny - recept
-
Co udělat se sušeným ovocem před jeho použitím - rady, doporučení
-
Cuketa jako ananas - jak připravit, udělat
-
Cuketová marmeláda - jak připravit, udělat
-
Cuketový džem - jak připravit, udělat
-
Delikátní pochoutka z pomerančů pro děti - postup, návod
-
Dětská hroznová marmeláda, marmeláda z hroznů - recept
-
Domácí citrónový sirup - recept, postup, návod
-
Drobné ovoce ve vlastní šťávě - jak připravit, udělat
-
Džem z arónie, černého jeřábu - recept
-
Džem z arónie, černého jeřábu a jablek - recept
-
Džem z broskví, meruněk a manga - jak připravit, udělat
-
Džem z černého rybízu za studena - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z černých třešní - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z kiwi a jahod - recept
-
Džem z kiwi s ananasovou příchutí - recept
-
Džem z kiwi s jablky - jak připravit, udělat
-
Džem z lesního ovoce - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z letního ovoce - recept
-
Falešná grapefruitová marmeláda - recept
-
Fíková marmeláda s vínem - recept
-
Fíkový džem, jam - recept
-
Fíky slepené - jak, čím odlepit, oddělit od sebe (trouba)
-
Hnědnutí hrušek při rozkrojení - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)
-
Hroznové víno čerstvé - jak, podle čeho poznat při nákupu
-
Hroznové víno nezralé - jak nechat dozrát
-
Hroznové víno s jablky - recept
-
Hroznový džem z domácí pekárny - recept
-
Hrušková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Hrušková marmeláda bez cukru - recept
-
Hrušková marmeláda s mátou - recept
-
Hrušková marmeláda s želírovacím cukrem - recept
-
Hrušková povidla - jak připravit, udělat
-
Hrušková povidla - recept
-
Hrušková přesnídávka - recept
-
Hruškový džem - recept
-
Hruškový džem s jablky - jak připravit, udělat
-
Hruškový kompot - recept
-
Hruškový med - recept
-
Jablečná nugeta - recept
-
Jablečná nutella, nutella z jablek - recept
-
Jablečná přesnídávka, přesnídávka z jablek - recept
-
Jablečný džem s rumem a skořicí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jablka zavařená ve vlastní šťávě - recept
-
Jablková marmeláda s bezinkami - jak připravit, udělat
-
Jablková povidla - recept
-
Jablkové želé s ananasem - recept
-
Jablkový džem s citrusy - recept