Bramboráky z chlebové střídky - recept
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Zobrazeno: 4739x
Bílou střídku můžeme použít na přípravu bramboráku. Namočíme ji do mléka, rozmačkáme a dále už postupujeme stejně jako u strouhaných brambor. Přidáme vejce, česnek, mouku, majoránku, sůl, kmín, uděláme těsto a smažíme na oleji a podáváme s kečupem nebo se zeleninou oblohou.
Co uvařit, udělat ze zbylé bramborové kaše - recept
Zveřejněno: neděle 15. únor 2015 | Zobrazeno: 5227x
Ze zbytku bramborové kaše uvaříme druhý den polévku, kterou zlepšíme žloutkem, okořeníme petrželkou a doplníme osmaženou žemlí nebo chlebem.
Polévka z dýně Hokkaido - recept, postup, návod, výroba
Polévka z dýně Hokkaido - recept: Dýni vydlabeme, semínka uschováme. Dýni polijeme lžící oleje a pečeme při 190 °C asi 40 minut. Poté necháme vychladnout a nakrájíme na kousky. Na pánvi osmažíme na oleji cibulku, přidáme dýni, vývar a uvaříme 15 minut. Rozmixujeme a přidáme sůl a pepř. Pro dochucení můžeme do polévky přidat kokosové mléko, ozdobit koriandrem či opraženými slunečnicovými semínky. Polévku podáváme s opečeným toustem nebo bagetkou.
Číst dál: Polévka z dýně Hokkaido - recept, postup, návod, výroba
Jahodové gazpacho, gazpačo - recept, postup, návod, výroba
Jahodové gazpacho - recept: Všechny ingredience na gazpacho vložíme do velké mísy a promícháme rukama. Vrch mísy zabezpečíme celofánem a dáme přes noc odležet do chladničky. Pak vyndáme, vložíme do mixéru a rozmixujeme. Můžeme zředit vodou, pokud je směs hustá. Gazpacho nalejeme do misek a ozdobíme. Navrch ještě můžeme přidat nasekané mandle, oříšky nebo slunečnicová semínka.
Číst dál: Jahodové gazpacho, gazpačo - recept, postup, návod, výroba
Kuřecí vývar s mátou a citronem - recept, postup, návod, výroba
Kuřecí vývar s mátou a citronem - recept: Do většího hrnce vložíme všechnu zeleninu, kuře, nové koření a česnek a zalijeme vodou. Hladina vody v hrnci by měla přesahovat ingredience o cca 5 cm. Přiklopíme a přivedeme k varu. Ideální je mírný plamen a vařit pomalu, aby se chuť uvolňovala postupně. Hrnec necháme na plotně 4 hodiny, ale nedočkavci mohou být hotovi už za 45 minut. Přesto doporučujeme při nachlazení raději vyčkat a udělat si silný vývar. Vyjmeme kuře, obereme z něho maso a necháme stranou. Do vývaru přidáme víno a med. Dle chuti můžeme v tuto chvíli do vývaru vymačkat šťávu z citronu. Vývarem zalijeme maso a ozdobíme mátou plátkem citrónu.
Číst dál: Kuřecí vývar s mátou a citronem - recept, postup, návod, výroba
Polévka z hlívy ústřičné - recept, postup, návod, výroba
Polévka z hlívy ústřičné - recept: Cibuli nakrájíme na kostičky, všechnu zeleninu na malé kousky též. Vše osmahneme na olivovém oleji v hrnci a dusíme asi 2 minuty. Přidáme pokrájenou houbu jménem hlíva ústričná na malé kousky a dusíme další asi 2 minuty. Přidáme všechno koření, osolíme a podlejeme vodou. Necháme 20 minut vařit. Po dvaceti minutách můžeme servírovat. Dochucujeme čerstvě nastrouhaným parmezánem.
Číst dál: Polévka z hlívy ústřičné - recept, postup, návod, výroba
Vietnamská polévka Pho-bo - recept, postup, návod, výroba
Vietnamská polévka Pho-bo - recept: Kosti naložíme do vody s citronem a necháme vařit asi dvě minuty. Pak vodu vylejeme a citrony vyhodíme. Dáme péct nakrájený zázvor na asi 1 cm tlusté špalíky a cibuli na půl centrimetru tlusté plátky. Do hrnce se studenou vodou vložíme maso, kosti, pečenou cibuli se zázvorem a všechno koření. Přivedeme k varu a vaříme nejméně 4 hodiny na mírném plameni, nejlépe přes noc. Po dvou hodinách vyjmeme maso a vložíme do studené vody, aby se zatáhlo. Jakmile je vývar hotový, zcedíme ho. Namočíme rýžové nudle, aby změkly (na dobu dle návodu na obalu), pak nudle naservírujeme na talíř, na ně dáme nakrájené maso na tenké plátky a přelijeme horkým vývarem. Dochutíme tím, co máme rádi.
Číst dál: Vietnamská polévka Pho-bo - recept, postup, návod, výroba
Zelná polévka se sušeným ovocem - recept, postup, návod, výroba
Polévka z kysaného zelí a sušeného ovoce - recept: V hrnci zpěníme na sádle česnek utřený se solí, přisypeme mouku a mícháme, dokud se nám nevytvoří světlá jíška. Přidáme mletou papriku. Do jíšky za stálého míchání přiléváme vodu, aby se nevytvořily hrudky. Přidáme zelí a sušené ovoce a necháme vařit 15–20 minut. Podáváme s domácím kváskovým chlebem.
Číst dál: Zelná polévka se sušeným ovocem - recept, postup, návod, výroba
Slepičí polévka s celestýnskými nudlemi - recept, postup, návod, výroba
Slepičí vývar s celestýnskými nudlemi - recept: Oškubanou slepici naporcujeme, vložíme do hrnce, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli a koření, osolíme a vaříme do změknutí. V závislosti na stáří slepice to trvá 1–2 hodiny. Slepici vyjmeme a vývar scedíme (a ponecháme). Uvařenou zeleninu můžeme nahradit čerstvou mrkví a petrželí. Nakrájíme ji na kostičky, vsypeme do vývaru a krátce povaříme doměkka. Mezitím obereme slepici, maso rozdělíme do talířů a zalijeme vývarem. Nebo můžeme vývar jen scedit (a ponechat), zeleninu vyjmout a vyhodit, obrat maso ze slepice a udělat rovnou hlavní jídlo. Silný kuřecí vývar je považován za osvědčený lék na nachlazení. Dříve se ale hojně používala v české kuchyni slepice.
Číst dál: Slepičí polévka s celestýnskými nudlemi - recept, postup, návod, výroba
Celestýnské nudle do polévky - recept, postup, návod, výroba
Celestýnské nudle - recept: Vajíčka smícháme s mlékem, přidáme polohrubou mouku a rozmícháme tak, aby těsto mělo podobnou konzistenci, jako když děláme palačinky. Poté přidáme špetku soli, nadrobno nakrájenou petrželku a trochu muškátového oříšku. Směs opět promícháme. Těsto pak smažíme na pánvi jako palačinky, pokud nemáme vhodnou pánev, nalijeme na ni před smažením trochu oleje. Po osmažení těsta z obou stran ho nakrájíme na nudličky.
Číst dál: Celestýnské nudle do polévky - recept, postup, návod, výroba
Další rady a tipy v této kategorii:
- Šípková polévka - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny, ingredience
- Dumlíková polévka - recept, postup, návod, výroba
- Hrstková luštěninová polévka z čočky, hrachu, fazolí - recept, návod, postup, výroba
- Bylinkový chleba, bylinkový kváskový chléb - postup, návod, recept, výroba
- Chmelová limonáda - recept, postup výroby, návod
- Jak vyrobit domácí jogurt a neudělat chybu - postup, recept, zkušenosti, návod, informace
- Šípková marmeláda - recept, postup, návod, výroba, suroviny, ingredience
- Jak vyrobit čokovlnky - recept
- Sýrové chipsy, chipsy z parmezánu - postup, návod
- Jak připravit vaječnou sedlinu - recept
Zdroj článku: Česká televize, Prima TV
Další rady v kategorii
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborový salát se slaninou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Brambory s česnekovou náplní - recept
-
Bruschetta s dietní rajčatovou pomazánkou - recept
-
Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem - recept, postup, návod na výrobu
-
Bruschetta s pestem a cherry rajčátky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bůčková roláda - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Budapešťská pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bulgurový salát - recept, postup, návod na výrobu
-
Bulharský tarator - recept, návod na přípravu, postup výroby
-
Bylinková šunka s medem - recept, postup, návod na výrobu
-
Bylinkové karbanátky z ovesných vloček - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bylinkový burger, burger s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bylinkový chleba, bylinkový kváskový chléb - postup, návod, recept, výroba
-
Bylinkový ledový čaj - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Carpaccio z řepy a žampionů s parmazánem - recept
-
Celerový salát se sojanézou na poruchy erekce, mužskou potenci - recept, návod, postup výroby
-
Celestýnské nudle do polévky - recept, postup, návod, výroba
-
Česnek - Tinktura na odstranění česnekového zápachu z úst
-
Česnekačka, česneková polévka s tvarůžky - recept, postup, návod
-
Česneková polévka proti chudokrevnosti - recept
-
Česneková polévka s vejcem - recept
-
Česneková polévka se slávkami a krevetami - recept
-
Česneková polévka se zakysanou smetanou - recept
-
Česnekové krutony s tymiánem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Česnekové toasty - pomoc, při zánětu dásní - recept
-
Česnekový konfit - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chili, chilli con carne - recept, postup, návod, suroviny
-
Chilli marmeláda z chilli papriček, zázvoru a česneku - recept, postup, návod, výroba, suroviny
-
Chipsy z parmazánu - recept, postup, návod k výrobě
-
Chipsy, "brambůrky" z červené řepy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chlebové řízky, řízky z chleba - recept
-
Chlebovník z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Chlebový kvas s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Chmelová limonáda - recept, postup výroby, návod
-
Cibulový sirup - recept, postup, návod
-
Citrónová limonáda - recept, postup, návod, příprava, výroba
-
Citronový dort s medem - recept, postup, návod
-
Citronový koláč - recept, postup, návod
-
Citrusový salát s medem - recept, postup, návod
-
Cizrnová polévka, polévka z cirzny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Co udělat se zbylými palačinkami z předchozího dne - recept
-
Co uvařit, udělat ze zbylé bramborové kaše - recept
-
Čokoládové tyčinky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Creme brulee, crème brûlée - recept, postup, návod, suroviny, příprava
-
Datlové kopečky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Domácí bake rolls - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí chléb z pohanky, z pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Domácí hořčice - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí hranolky ze sladkého bramboru batátu - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí karamel - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí kečup - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí müsli tyčinky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí nanuk míša s čokoládovou polevou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí octová zálivka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí ovocný nanuk (meruňkovo-jahodový) - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí ovocný nanuk rybízo-smetanový - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí pribináček s jahodovým pyré - recept, pstup, návod, příprava, suroviny, ingredience:
-
Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí skořicový cukr za 60 Kč/1 kg - recept, postup, návod
-
Domácí šlehačka - recept
-
Domácí sušenky bebe dobré ráno - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí tatarská omáčka - recept, postup, návod na výrobu
-
Domácí těstoviny - recept, postup, návod
-
Domácí těstoviny s omáčkou z dýně Sweet Dumpling - recept, postup, návod na výrobu
-
Domácí výroba nanuku z ananasu a jahod - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dort z červené řepy - recept, postup, návod
-
Dresing, dresink na zeleninový salát z okurky, papriky, ledového salátu a vajíčka
-
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dumlíková polévka - recept, postup, návod, výroba
-
Dušená kapusta s rajčaty a mátou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňová krémová polévka s ementálem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Dýňová polévka - recept, postup, návod k výrobě
-
Dýňové muffiny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňové noky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Dýňové pyré - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
-
Dýňový dezert - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňový kompot - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
-
Dýňový rumový hrnec - recept, postup, návod k výrobě
-
Dýňový sýr - recept, postup, návod k výrobě
-
Estragonové víno - recept, návod, postup, výroba