Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny
Jak upravovat, péct platýse, aby byli dobře propečení a zachovali si správnou konzistenci - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: pondělí 2. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2163x
U platýsů je obzvlášť důležité opékání na silném ohni a na hodně rozpáleném tuku. Budou rychle propečení a uchovají si správnou konzistenci.
Jak zabíjet rybu, jak rybu lehce zbavit šupin - postup, návod
Zveřejněno: pondělí 2. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3049x
Rybu zabíjíme prudkým úderem do hlavy. Po omráčení zapíchneme nůž těsně za hlavou do páteře a rychle hlavu uřízneme. Pak tupou stranou nože oškrabáme šupiny, vždy od ocasu proti směru růstu šupin. Šupiny se lépe oškrábou, ponoříme-li rybu na pár vteřin do vroucí vody.
Jak péct rybu, aby se na ní vytvořila krusta - postup, návod
Zveřejněno: pondělí 2. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4200x
Rybu můžeme péct obalenou vrstvou soli, která při pečení ztvrdne. Krustu pak rozbijeme a rybu podáváme vcelku.
Jak vařit, upravovat úhoře - tipy, rady
Zveřejněno: pondělí 2. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3189x
Úhoře upravujeme na másle se šalvějí, smaženého, marinovaného, v rosolu, s polskou omáčkou apod.
Kdy při přípravě stahovat úhoře z kůže a kdy ne - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: pondělí 2. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5941x
Úhoře stahujeme k pečení nebo smažení. K vaření a uzení se nestahuje.
Jak vařit úhoře, na jak velké porce úhoře před úpravou, vařením nakrájet - postup, návod
Zveřejněno: pondělí 2. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2791x
Úhoře vaříme vcelku, stočíme ho do sebe tak, že má hlavu uprostřed. Když krájíme úhoře za syrova, krájíme větší kusy, neboť se při tepelné úpravě zmenšuje.
Jak správně ohřívat uzeniny, kdy uzeniny při ohřívání vkládat do vody, proč uzeniny ohřívat v páře - rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 28. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4899x
Ohříváme-li uzeniny, vodu nejprve zahřejeme a až potom do ní vložíme uzeniny. Voda nemá vřít, protože by uzeniny popraskaly. Ohříváme-li uzeniny v páře, jsou šťavnatější a chutnější.
Jak snadněji oloupat uzeniny - tipy, rady
Zveřejněno: sobota 28. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5920x
Salám, klobásu, uzenku snadněji oloupeme, zabalíme-li je na čtvrt hodiny do ubrousku.
Jak snadno, lehce sundat, odstranit slupku z trvanlivého salámu - tipy, rady
Zveřejněno: sobota 28. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3844x
Slupka na trvanlivém salámu někdy drží doslova jako přilepená. Proto jej na krátkou dobu ponoříme do chladné vody a práce jde hned snáze.
Jak skladovat, uchovávat pečené maso, aby neoschlo a zůstalo vláčné - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 28. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4805x
Zbude-li nám pečené maso, zabalíme ho do mastného papíru a dáme do chladné místnosti. Neoschne a zůstane vláčné.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Sekaná pečeně - co přidat do mletého masa, aby sekaná přibyla na množství a neuškodilo to chuti, neovlivnilo chuť - tipy, rady
- Jak upéct malé množství masa v rendlíku, malém hrnci - postup, návod
- Jak ochutnat, jak zjistit, jestli je mleté maso dost osolené, okořeněné? - tipy, rady
- Jak snadněji nakrájet vepřové maso na tenké plátky - tipy, rady
- Jak to udělat, abychom si při odstraňování rybích šupin neuděli nepořádek (ocet)
- Jak to udělat, co použít aby mražené ryby chutnaly jako čerstvé
- Co použít při obalování ryby místo vajíčka
- Jak to udělat, co použít, aby bylo zaječí maso křehké
- Jak to udělat, co použít, aby byly řízky po usmažení měkké a křehké (mléko)
- Jak péct, upéct maso vhodné k dietě
Další rady v kategorii
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bylinková sekaná - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chutná marináda na drůbeží maso
-
Čím je možné nahradit maso na cordon bleu
-
Čím naředit šťávu na maso když jí není dostatek
-
Čím nastavit mleté maso - tipy
-
Čím potírat kuře během pečení, grilování, aby bylo hnědé a křupavé (pivo)
-
Co je nutné udělat při přípravě ryby, čím, jakým kořením lze rybu okořenit - tipy, rady, doporučení
-
Co lze použít na obalení ryby, v čem lze rybu obalit místo strouhanky - tipy, rady, doporučení
-
Co použít při obalování ryby místo vajíčka
-
Co použít, jak to udělat, aby se maso při vaření nesrazilo (ocet)
-
Co přidat do strouhanky aby byly řízky chutnější
-
Co se děje s masem při pečení, smažení; s čím při nákupu masa počítat
-
Co udělat s jelením, kančím masem před vařením, úpravou - rady, doporučení
-
Co udělat s připečenou šťávou po krajích pekáče - tipy, rady, doporučení
-
Co udělat s tvrdým drůbežím masem - tipy, rady, doporučení
-
Co udělat, aby nám při smažení neopadával obal z masa
-
Domácí lančmít - jak udělat, zavařit, uchovat
-
Domácí vepřová konzerva - jak udělat, zavařit, uchovat
-
Dopékání pečeně v omáčce v troubě
-
Drůbeží maso bílé, šťavnaté - jak to udělat, co použít (citron)
-
Drůbeží maso šťavnaté - jak porcovat
-
Jak naklepat maso, aby zůstalo šťavnaté
-
Jak docílit aby byly krevety šťavnaté a uchovaly aroma
-
Jak docílit křupavé kůrky u pečené husy - postup, návod
-
Jak dosáhnout toho, aby se nám drůbeží maso při vaření co nejméně zcvrklo, zmenšilo - postup, návod
-
Jak grilovat rybu, aby se nepřichytila k roštu (citron)
-
Jak grilovat ryby, jak to udělat, aby se při grilování rybí kůže nezkroutila - tipy, rady, doporučení
-
Jak hezky naservírovat paštiku nebo lunchmeat
-
Jak jednoduše špikovat maso slaninou - tipy, rady
-
Jak kuchat rybu, nač si dávat při kuchání ryby pozor - postup, návod
-
Jak marinovat maso, aby bylo křehké - tipy, rady, doporučení
-
Jak maso naložit do marinády aby se jí spotřebovalo co nejméně
-
Jak na první pohled poznat zkaženou rybu - rady
-
Jak naklepat maso, aby zůstalo šťavnaté (mokré prkénko)
-
Jak nakrájet maso na tenké plátky snadno a jednoduše (mrazák)
-
Jak nakrájet slaninu snadno a jednoduše (horká voda)
-
Jak naložit játra, ledvinky, aby byly jemné a šťavnaté (mléko)
-
Jak naložit jehněčí maso, aby chutnalo jako zvěřina (podmáslí)
-
Jak naložit maso, aby bylo křehké (olej, ocet)
-
Jak naložit řízky, kotlety, aby byly po osmažení měkké (olej, citronová šťáva)
-
Jak naložit zajíce (podmáslí)
-
Jak nastavit šťávu na maso když jí není dostatek
-
Jak nejlépe dusit, udusit maso - rady, doporučení
-
Jak obalovat ryby, aby nám obal nezvlhnul a neopadával - tipy, rady, doporučení
-
Jak obracet maso při pečení, aby zůstalo šťavnaté a nevysušilo se
-
Jak ochutit husu před pečením - rady, doporučení
-
Jak ochutnat, jak zjistit, jestli je mleté maso dost osolené, okořeněné? - tipy, rady
-
Jak odstranit sliz z masa - postup, návod
-
Jak odstranit z drůbežího masa zbytky peří a chloupky - postup, návod
-
Jak odstranit z mletého masa zbytky chrupavek, blan, kůže nebo kostí - tipy, rady, doporučení
-
Jak odstranit z pánve zápach ze smažené ryby - tipy, rady (čaj)
-
Jak ohřívat párky aby nepopraskaly (pařák)
-
Jak omývat drůbež před přípravou a jak ji zbavit nečistot na kůži - rady, doporučení (mouka, sůl)
-
Jak opéct maso bez tuku pomocí minerálky (na teflonové pánvi)
-
Jak ošetřit maso před přípravou pokrmu - rady, doporučení
-
Jak osmažit garnáty aby byli chutní
-
Jak péct drůbež, aby měla co nejlepší chuť - rady, doporučení
-
Jak péct drůbeží maso, aby mělo po upečení zlatavou kůrčičku - postup, návod
-
Jak péct hodně tučné maso - rady, doporučení
-
Jak péct kůzlečí maso, aby bylo měkké a šťavnaté - tipy, rady, doporučení
-
Jak péct maso, aby mělo zlatavou kůrčičku - tipy, rady
-
Jak péct maso, aby se nevysušilo - rady, doporučení
-
Jak péct rybu, aby se na ní vytvořila krusta - postup, návod
-
Jak péct starší husí, krůtí maso, aby se dobře propeklo - tipy, rady, doporučení
-
Jak péct, upéct malé množství masa - tipy, rady, doporučení (remoska)
-
Jak péct, upéct maso vhodné k dietě
-
Jak plnit drůbež nádivkou a nač si dát pozor - rady, doporučení
-
Jak porcovat husu po upečení - postup, návod
-
Jak poznáme, jestli je maso dobře propečené, upečené - tipy, rady
-
Jak poznat čerstvou rybu od staré hmatem (otisk prstu)
-
Jak poznat, zda je maso dostatečně upečené, uvařené - rady
-
Jak před přípravou omývat husí játra, jak je upravovat - rady, doporučení
-
Jak přichystat kuře na grilování, aby zůstalo šťavnaté, nevysušilo se
-
Jak připravit měkká a jemná játra (mléko)
-
Jak připravit směs na sekanou, aby se po upečení dobře krájela a nerozpadávala se - tipy, rady, doporučení (bramborová moučka)
-
Jak připravovat chutná restovaná játra
-
Jak rozeznat čerstvou rybu od staré, zkažené (ponoření do hrnce)
-
Jak rozmrazovat drůbeží maso, aby zůstalo šťavnaté - postup, návod
-
Jak rozmrazovat kuře v mikrovlnné troubě, nač si dát pozor - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozmrazovat maso, aby v něm zůstalo co nejvíce živin - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozpoznat mladou drůbež od staré - rady
-
Jak rychle uvařit do měkka tuhé maso, drůbeží maso - rady, doporučení (rum, ocet)
-
Jak široké mají být steaky určené na grilování
-
Jak skladovat v lednici maso na řízky a bifteky, aby neoschlo a zůstalo křehké
-
Jak skladovat, uchovávat pečené maso, aby neoschlo a zůstalo vláčné - tipy, rady, doporučení
-
Jak škubat drůbež - postup, návod
-
Jak smažením ovlivnit lepší chuť masa - rady, doporučení
-
Jak snadněji nakrájet vepřové maso na tenké plátky - tipy, rady
-
Jak snadněji oloupat uzeniny - tipy, rady
-
Jak snadno nakrájet maso na nudličky - tipy, rady
-
Jak snadno oškubat husu - postup, návod
-
Jak snadno, lehce sundat, odstranit slupku z trvanlivého salámu - tipy, rady
-
Jak správně klepat, naklepávat maso - rady, doporučení
-
Jak správně krájet upečené maso, aby nám z něj nevytekla šťáva - rady, doporučení
-
Jak správně ohřívat uzeniny, kdy uzeniny při ohřívání vkládat do vody, proč uzeniny ohřívat v páře - rady, doporučení
-
Jak správně podávat, servírovat skopové maso - rady, doporučení
-
Jak správně podlévat maso - rady, doporučení
-
Jak správně připravit dušené maso, nač si při dušení masa dávat pozor - rady, doporučení