Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny
Sekaná pečeně - co přidat do mletého masa, aby sekaná přibyla na množství a neuškodilo to chuti, neovlivnilo chuť - tipy, rady
Zveřejněno: sobota 28. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2412x
Sekaná pečeně nabude, aniž by jí to uškodilo na chuti, vmícháme-li do syrového masa trochu brambor, vařených krupek nebo rýže.
Jak upéct malé množství masa v rendlíku, malém hrnci - postup, návod
Zveřejněno: sobota 28. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2441x
Na plotně pečeme hlavně menší kousky masa, protože by nám v troubě vyschla. Na rendlík dáme kousek másla a když je rozpálené, maso v něm rychle opečeme po všech stranách. Poté je zcela málo podlijeme, aby se nám tuk nepřipálil.
Jak ochutnat, jak zjistit, jestli je mleté maso dost osolené, okořeněné? - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 1. únor 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4205x
Jak ochutnat mleté maso jestli je dost osolené, okořeněné? Jestli je připravené syrové mleté maso dostatečně a správně okořeněné zjistíte, pokud vytvarujete malý karbanátek a usmažíte si ho. V případě potřeby ho pak stačí jenom dokořenit dle chuti.
Jak snadněji nakrájet vepřové maso na tenké plátky - tipy, rady
Zveřejněno: neděle 30. listopad 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4288x
Vepřové maso nakrájíte na tenké plátky snáz, když ho před tím dáte na 20 minut zamrazit.
Jak to udělat, abychom si při odstraňování rybích šupin neuděli nepořádek (ocet)
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2924x
Rybí šupiny nebudou létat po celém vále, když rybu mírně polijeme octem.
Jak to udělat, co použít aby mražené ryby chutnaly jako čerstvé
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3399x
Mražené ryby ztrácejí v mrazničce typickou chuť. Když je namočíme do mléka, budou chutnat jako čerstvé.
Co použít při obalování ryby místo vajíčka
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4977x
Při obalování ryby použijeme místo vajíčka citronovou šťávu. Mouka drží i tak, a ryba je chutnější.
Jak to udělat, co použít, aby bylo zaječí maso křehké
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2584x
Maso ze zajíce bude křehčí, když ho necháme pár dnů po umytí ponořené v kyselém mléku. Jakmile je mléko krvavé, vylijeme ho, maso opláchneme a zalijeme opět čerstvým mlékem.
Jak to udělat, co použít, aby byly řízky po usmažení měkké a křehké (mléko)
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5785x
Řízky budou měkké a křehké, když je před tepelnou úpravou namočíme na 15 minut do studeného mléka.
Jak péct, upéct maso vhodné k dietě
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3859x
Maso připravované k dietě pečeme v alobalu v pekáči bez tuku.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak uchovávat, skladovat maso, pokud nemáme po ruce lednici
- Co udělat, aby nám při smažení neopadával obal z masa
- Jak obracet maso při pečení, aby zůstalo šťavnaté a nevysušilo se
- Jak naklepat maso, aby zůstalo šťavnaté
- Jak skladovat v lednici maso na řízky a bifteky, aby neoschlo a zůstalo křehké
- Jak to udělat, aby se slupka z uzenin lehce sloupávala
- Co použít, jak to udělat, aby se maso při vaření nesrazilo (ocet)
- Jak, kde a proč uchovávat, skladovat v lednici ryby a maso
- Jak opéct maso bez tuku pomocí minerálky (na teflonové pánvi)
- Kotlety, steaky se na pánvičce zvlnily - co dělat?
Další rady v kategorii
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bylinková sekaná - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chutná marináda na drůbeží maso
-
Čím je možné nahradit maso na cordon bleu
-
Čím naředit šťávu na maso když jí není dostatek
-
Čím nastavit mleté maso - tipy
-
Čím potírat kuře během pečení, grilování, aby bylo hnědé a křupavé (pivo)
-
Co je nutné udělat při přípravě ryby, čím, jakým kořením lze rybu okořenit - tipy, rady, doporučení
-
Co lze použít na obalení ryby, v čem lze rybu obalit místo strouhanky - tipy, rady, doporučení
-
Co použít při obalování ryby místo vajíčka
-
Co použít, jak to udělat, aby se maso při vaření nesrazilo (ocet)
-
Co přidat do strouhanky aby byly řízky chutnější
-
Co se děje s masem při pečení, smažení; s čím při nákupu masa počítat
-
Co udělat s jelením, kančím masem před vařením, úpravou - rady, doporučení
-
Co udělat s připečenou šťávou po krajích pekáče - tipy, rady, doporučení
-
Co udělat s tvrdým drůbežím masem - tipy, rady, doporučení
-
Co udělat, aby nám při smažení neopadával obal z masa
-
Domácí lančmít - jak udělat, zavařit, uchovat
-
Domácí vepřová konzerva - jak udělat, zavařit, uchovat
-
Dopékání pečeně v omáčce v troubě
-
Drůbeží maso bílé, šťavnaté - jak to udělat, co použít (citron)
-
Drůbeží maso šťavnaté - jak porcovat
-
Jak naklepat maso, aby zůstalo šťavnaté
-
Jak docílit aby byly krevety šťavnaté a uchovaly aroma
-
Jak docílit křupavé kůrky u pečené husy - postup, návod
-
Jak dosáhnout toho, aby se nám drůbeží maso při vaření co nejméně zcvrklo, zmenšilo - postup, návod
-
Jak grilovat rybu, aby se nepřichytila k roštu (citron)
-
Jak grilovat ryby, jak to udělat, aby se při grilování rybí kůže nezkroutila - tipy, rady, doporučení
-
Jak hezky naservírovat paštiku nebo lunchmeat
-
Jak jednoduše špikovat maso slaninou - tipy, rady
-
Jak kuchat rybu, nač si dávat při kuchání ryby pozor - postup, návod
-
Jak marinovat maso, aby bylo křehké - tipy, rady, doporučení
-
Jak maso naložit do marinády aby se jí spotřebovalo co nejméně
-
Jak na první pohled poznat zkaženou rybu - rady
-
Jak naklepat maso, aby zůstalo šťavnaté (mokré prkénko)
-
Jak nakrájet maso na tenké plátky snadno a jednoduše (mrazák)
-
Jak nakrájet slaninu snadno a jednoduše (horká voda)
-
Jak naložit játra, ledvinky, aby byly jemné a šťavnaté (mléko)
-
Jak naložit jehněčí maso, aby chutnalo jako zvěřina (podmáslí)
-
Jak naložit maso, aby bylo křehké (olej, ocet)
-
Jak naložit řízky, kotlety, aby byly po osmažení měkké (olej, citronová šťáva)
-
Jak naložit zajíce (podmáslí)
-
Jak nastavit šťávu na maso když jí není dostatek
-
Jak nejlépe dusit, udusit maso - rady, doporučení
-
Jak obalovat ryby, aby nám obal nezvlhnul a neopadával - tipy, rady, doporučení
-
Jak obracet maso při pečení, aby zůstalo šťavnaté a nevysušilo se
-
Jak ochutit husu před pečením - rady, doporučení
-
Jak ochutnat, jak zjistit, jestli je mleté maso dost osolené, okořeněné? - tipy, rady
-
Jak odstranit sliz z masa - postup, návod
-
Jak odstranit z drůbežího masa zbytky peří a chloupky - postup, návod
-
Jak odstranit z mletého masa zbytky chrupavek, blan, kůže nebo kostí - tipy, rady, doporučení
-
Jak odstranit z pánve zápach ze smažené ryby - tipy, rady (čaj)
-
Jak ohřívat párky aby nepopraskaly (pařák)
-
Jak omývat drůbež před přípravou a jak ji zbavit nečistot na kůži - rady, doporučení (mouka, sůl)
-
Jak opéct maso bez tuku pomocí minerálky (na teflonové pánvi)
-
Jak ošetřit maso před přípravou pokrmu - rady, doporučení
-
Jak osmažit garnáty aby byli chutní
-
Jak péct drůbež, aby měla co nejlepší chuť - rady, doporučení
-
Jak péct drůbeží maso, aby mělo po upečení zlatavou kůrčičku - postup, návod
-
Jak péct hodně tučné maso - rady, doporučení
-
Jak péct kůzlečí maso, aby bylo měkké a šťavnaté - tipy, rady, doporučení
-
Jak péct maso, aby mělo zlatavou kůrčičku - tipy, rady
-
Jak péct maso, aby se nevysušilo - rady, doporučení
-
Jak péct rybu, aby se na ní vytvořila krusta - postup, návod
-
Jak péct starší husí, krůtí maso, aby se dobře propeklo - tipy, rady, doporučení
-
Jak péct, upéct malé množství masa - tipy, rady, doporučení (remoska)
-
Jak péct, upéct maso vhodné k dietě
-
Jak plnit drůbež nádivkou a nač si dát pozor - rady, doporučení
-
Jak porcovat husu po upečení - postup, návod
-
Jak poznáme, jestli je maso dobře propečené, upečené - tipy, rady
-
Jak poznat čerstvou rybu od staré hmatem (otisk prstu)
-
Jak poznat, zda je maso dostatečně upečené, uvařené - rady
-
Jak před přípravou omývat husí játra, jak je upravovat - rady, doporučení
-
Jak přichystat kuře na grilování, aby zůstalo šťavnaté, nevysušilo se
-
Jak připravit měkká a jemná játra (mléko)
-
Jak připravit směs na sekanou, aby se po upečení dobře krájela a nerozpadávala se - tipy, rady, doporučení (bramborová moučka)
-
Jak připravovat chutná restovaná játra
-
Jak rozeznat čerstvou rybu od staré, zkažené (ponoření do hrnce)
-
Jak rozmrazovat drůbeží maso, aby zůstalo šťavnaté - postup, návod
-
Jak rozmrazovat kuře v mikrovlnné troubě, nač si dát pozor - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozmrazovat maso, aby v něm zůstalo co nejvíce živin - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozpoznat mladou drůbež od staré - rady
-
Jak rychle uvařit do měkka tuhé maso, drůbeží maso - rady, doporučení (rum, ocet)
-
Jak široké mají být steaky určené na grilování
-
Jak skladovat v lednici maso na řízky a bifteky, aby neoschlo a zůstalo křehké
-
Jak skladovat, uchovávat pečené maso, aby neoschlo a zůstalo vláčné - tipy, rady, doporučení
-
Jak škubat drůbež - postup, návod
-
Jak smažením ovlivnit lepší chuť masa - rady, doporučení
-
Jak snadněji nakrájet vepřové maso na tenké plátky - tipy, rady
-
Jak snadněji oloupat uzeniny - tipy, rady
-
Jak snadno nakrájet maso na nudličky - tipy, rady
-
Jak snadno oškubat husu - postup, návod
-
Jak snadno, lehce sundat, odstranit slupku z trvanlivého salámu - tipy, rady
-
Jak správně klepat, naklepávat maso - rady, doporučení
-
Jak správně krájet upečené maso, aby nám z něj nevytekla šťáva - rady, doporučení
-
Jak správně ohřívat uzeniny, kdy uzeniny při ohřívání vkládat do vody, proč uzeniny ohřívat v páře - rady, doporučení
-
Jak správně podávat, servírovat skopové maso - rady, doporučení
-
Jak správně podlévat maso - rady, doporučení
-
Jak správně připravit dušené maso, nač si při dušení masa dávat pozor - rady, doporučení