Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny
Jak uchovávat, skladovat maso, pokud nemáme po ruce lednici
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2479x
Maso vydrží déle i bez chladničky, když ho zabalíme do plátna navlhčeného octem a uložíme na chladnější místo.
Co udělat, aby nám při smažení neopadával obal z masa
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5069x
Masové výrobky, které si připravujeme ke smažení, je potřebné před obalováním v mouce, vejcích, strouhance apod. osušit, aby obal při smažení neopadával.
Jak obracet maso při pečení, aby zůstalo šťavnaté a nevysušilo se
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4308x
Maso během tepelné úpravy obracíme obracečkou nebo dvěma lžícemi. Neobracíme je jehlicí, protože vpíchnutím bychom podpořili vytékání šťávy a maso by bylo suché.
Jak naklepat maso, aby zůstalo šťavnaté
Zveřejněno: sobota 18. říjen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5340x
Maso naklepáváme na navlhčené desce, aby nesála z masa šťávu. Abychom zabránili zbytečnému hluku při naklepávání, podložíme pod destičku složenou utěrku.
Jak skladovat v lednici maso na řízky a bifteky, aby neoschlo a zůstalo křehké
Zveřejněno: sobota 27. září 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4091x
Maso na řízky a bifteky, které jsme koupili v polotovarech a budeme upravovat až druhý den, dobře potřeme olejem a uschováme v chladu. Plátky masa neoschnou a budou křehké.
Jak to udělat, aby se slupka z uzenin lehce sloupávala
Zveřejněno: sobota 27. září 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3441x
Slupku z tvrdého salámu nejlépe stáhneme, když salám ponoříme na několik minut do teplé vody a osušíme. Pak sloupneme slupku bez potíží.
Co použít, jak to udělat, aby se maso při vaření nesrazilo (ocet)
Zveřejněno: středa 20. srpen 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4780x
Co dokáže ocet. Dušení masa - přidejte do vody pár lžiček jablečného octa – nesrazí se!
Jak, kde a proč uchovávat, skladovat v lednici ryby a maso
Zveřejněno: neděle 13. červenec 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3714x
Ne všude v chladničce je stejně chladno. Každá potravina má v chladničce své vhodné místo, protože teplota v ní může kolísat od plus dvou stupňů do minus osmi stupňů. Maso a ryby proto uchováváme na nejstudenějším místě, tedy v nejspodnější přihrádce hned nad skleněnou deskou, protože teplota klesá směrem dolů.
Jak opéct maso bez tuku pomocí minerálky (na teflonové pánvi)
Zveřejněno: neděle 6. duben 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5299x
Opékáni masa úplně bez tuku: na pánev s nepřilnavým povrchem nalijte pár lžic minerálky a přiveďte ji k varu. Pak vložte maso a opékejte. Průběžně přilévejte vodu, aby se maso nepřipeklo.
Kotlety, steaky se na pánvičce zvlnily - co dělat?
Zveřejněno: neděle 12. leden 2014 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3269x
Maso okamžitě vyndejte z pánve, položte na prkénko a ostrým nožem několikrát nařízněte tučný okraj v odstupu asi 1 cm. Dejte si ale pozor, abyste nezařízli až do masa, jinak při pečení vyteče šťáva a maso bude suché. Kotlety nebo steaky pak vraťte zpátky do horkého tuku a dopečte do konce.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Pikantní řízky - jak dodat řízkům pikantní chuť
- Co přidat do strouhanky aby byly řízky chutnější
- Jak zbavit vnitřnosti (játra a ledvinky) zápachu před vařením
- Jak zabránit vyschnutí masa při jeho naklepávání na dřevěném prkénku
- Jak nastavit šťávu na maso když jí není dostatek
- Jak udělat drůbeží maso křehčí a křupavější
- Jak udělat vepřové kotlety šťavnaté, šťavnětější
- Nádivka do telecího hrudí
- Dopékání pečeně v omáčce v troubě
- Jak zlepšit chuť kuřecího stehýnka bylinkami (šalvěj, tymián)
Další rady v kategorii
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bylinková sekaná - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chutná marináda na drůbeží maso
-
Čím je možné nahradit maso na cordon bleu
-
Čím naředit šťávu na maso když jí není dostatek
-
Čím nastavit mleté maso - tipy
-
Čím potírat kuře během pečení, grilování, aby bylo hnědé a křupavé (pivo)
-
Co je nutné udělat při přípravě ryby, čím, jakým kořením lze rybu okořenit - tipy, rady, doporučení
-
Co lze použít na obalení ryby, v čem lze rybu obalit místo strouhanky - tipy, rady, doporučení
-
Co použít při obalování ryby místo vajíčka
-
Co použít, jak to udělat, aby se maso při vaření nesrazilo (ocet)
-
Co přidat do strouhanky aby byly řízky chutnější
-
Co se děje s masem při pečení, smažení; s čím při nákupu masa počítat
-
Co udělat s jelením, kančím masem před vařením, úpravou - rady, doporučení
-
Co udělat s připečenou šťávou po krajích pekáče - tipy, rady, doporučení
-
Co udělat s tvrdým drůbežím masem - tipy, rady, doporučení
-
Co udělat, aby nám při smažení neopadával obal z masa
-
Domácí lančmít - jak udělat, zavařit, uchovat
-
Domácí vepřová konzerva - jak udělat, zavařit, uchovat
-
Dopékání pečeně v omáčce v troubě
-
Drůbeží maso bílé, šťavnaté - jak to udělat, co použít (citron)
-
Drůbeží maso šťavnaté - jak porcovat
-
Jak naklepat maso, aby zůstalo šťavnaté
-
Jak docílit aby byly krevety šťavnaté a uchovaly aroma
-
Jak docílit křupavé kůrky u pečené husy - postup, návod
-
Jak dosáhnout toho, aby se nám drůbeží maso při vaření co nejméně zcvrklo, zmenšilo - postup, návod
-
Jak grilovat rybu, aby se nepřichytila k roštu (citron)
-
Jak grilovat ryby, jak to udělat, aby se při grilování rybí kůže nezkroutila - tipy, rady, doporučení
-
Jak hezky naservírovat paštiku nebo lunchmeat
-
Jak jednoduše špikovat maso slaninou - tipy, rady
-
Jak kuchat rybu, nač si dávat při kuchání ryby pozor - postup, návod
-
Jak marinovat maso, aby bylo křehké - tipy, rady, doporučení
-
Jak maso naložit do marinády aby se jí spotřebovalo co nejméně
-
Jak na první pohled poznat zkaženou rybu - rady
-
Jak naklepat maso, aby zůstalo šťavnaté (mokré prkénko)
-
Jak nakrájet maso na tenké plátky snadno a jednoduše (mrazák)
-
Jak nakrájet slaninu snadno a jednoduše (horká voda)
-
Jak naložit játra, ledvinky, aby byly jemné a šťavnaté (mléko)
-
Jak naložit jehněčí maso, aby chutnalo jako zvěřina (podmáslí)
-
Jak naložit maso, aby bylo křehké (olej, ocet)
-
Jak naložit řízky, kotlety, aby byly po osmažení měkké (olej, citronová šťáva)
-
Jak naložit zajíce (podmáslí)
-
Jak nastavit šťávu na maso když jí není dostatek
-
Jak nejlépe dusit, udusit maso - rady, doporučení
-
Jak obalovat ryby, aby nám obal nezvlhnul a neopadával - tipy, rady, doporučení
-
Jak obracet maso při pečení, aby zůstalo šťavnaté a nevysušilo se
-
Jak ochutit husu před pečením - rady, doporučení
-
Jak ochutnat, jak zjistit, jestli je mleté maso dost osolené, okořeněné? - tipy, rady
-
Jak odstranit sliz z masa - postup, návod
-
Jak odstranit z drůbežího masa zbytky peří a chloupky - postup, návod
-
Jak odstranit z mletého masa zbytky chrupavek, blan, kůže nebo kostí - tipy, rady, doporučení
-
Jak odstranit z pánve zápach ze smažené ryby - tipy, rady (čaj)
-
Jak ohřívat párky aby nepopraskaly (pařák)
-
Jak omývat drůbež před přípravou a jak ji zbavit nečistot na kůži - rady, doporučení (mouka, sůl)
-
Jak opéct maso bez tuku pomocí minerálky (na teflonové pánvi)
-
Jak ošetřit maso před přípravou pokrmu - rady, doporučení
-
Jak osmažit garnáty aby byli chutní
-
Jak péct drůbež, aby měla co nejlepší chuť - rady, doporučení
-
Jak péct drůbeží maso, aby mělo po upečení zlatavou kůrčičku - postup, návod
-
Jak péct hodně tučné maso - rady, doporučení
-
Jak péct kůzlečí maso, aby bylo měkké a šťavnaté - tipy, rady, doporučení
-
Jak péct maso, aby mělo zlatavou kůrčičku - tipy, rady
-
Jak péct maso, aby se nevysušilo - rady, doporučení
-
Jak péct rybu, aby se na ní vytvořila krusta - postup, návod
-
Jak péct starší husí, krůtí maso, aby se dobře propeklo - tipy, rady, doporučení
-
Jak péct, upéct malé množství masa - tipy, rady, doporučení (remoska)
-
Jak péct, upéct maso vhodné k dietě
-
Jak plnit drůbež nádivkou a nač si dát pozor - rady, doporučení
-
Jak porcovat husu po upečení - postup, návod
-
Jak poznáme, jestli je maso dobře propečené, upečené - tipy, rady
-
Jak poznat čerstvou rybu od staré hmatem (otisk prstu)
-
Jak poznat, zda je maso dostatečně upečené, uvařené - rady
-
Jak před přípravou omývat husí játra, jak je upravovat - rady, doporučení
-
Jak přichystat kuře na grilování, aby zůstalo šťavnaté, nevysušilo se
-
Jak připravit měkká a jemná játra (mléko)
-
Jak připravit směs na sekanou, aby se po upečení dobře krájela a nerozpadávala se - tipy, rady, doporučení (bramborová moučka)
-
Jak připravovat chutná restovaná játra
-
Jak rozeznat čerstvou rybu od staré, zkažené (ponoření do hrnce)
-
Jak rozmrazovat drůbeží maso, aby zůstalo šťavnaté - postup, návod
-
Jak rozmrazovat kuře v mikrovlnné troubě, nač si dát pozor - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozmrazovat maso, aby v něm zůstalo co nejvíce živin - tipy, rady, doporučení
-
Jak rozpoznat mladou drůbež od staré - rady
-
Jak rychle uvařit do měkka tuhé maso, drůbeží maso - rady, doporučení (rum, ocet)
-
Jak široké mají být steaky určené na grilování
-
Jak skladovat v lednici maso na řízky a bifteky, aby neoschlo a zůstalo křehké
-
Jak skladovat, uchovávat pečené maso, aby neoschlo a zůstalo vláčné - tipy, rady, doporučení
-
Jak škubat drůbež - postup, návod
-
Jak smažením ovlivnit lepší chuť masa - rady, doporučení
-
Jak snadněji nakrájet vepřové maso na tenké plátky - tipy, rady
-
Jak snadněji oloupat uzeniny - tipy, rady
-
Jak snadno nakrájet maso na nudličky - tipy, rady
-
Jak snadno oškubat husu - postup, návod
-
Jak snadno, lehce sundat, odstranit slupku z trvanlivého salámu - tipy, rady
-
Jak správně klepat, naklepávat maso - rady, doporučení
-
Jak správně krájet upečené maso, aby nám z něj nevytekla šťáva - rady, doporučení
-
Jak správně ohřívat uzeniny, kdy uzeniny při ohřívání vkládat do vody, proč uzeniny ohřívat v páře - rady, doporučení
-
Jak správně podávat, servírovat skopové maso - rady, doporučení
-
Jak správně podlévat maso - rady, doporučení
-
Jak správně připravit dušené maso, nač si při dušení masa dávat pozor - rady, doporučení