Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky
Kukuřice při vaření nezhnědne, zůstane žlutá - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)
Zveřejněno: čtvrtek 29. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1713x
Do vody, v níž vaříte kukuřici, přidejte pár kapek citronové šťávy. Kukuřice si zachová svěží žlutou barvu.
Kukuřice po uvaření měkká - nač si dát pozor (sůl)
Zveřejněno: čtvrtek 29. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2093x
Do vody, v níž vaříte kukuřici, nepřidávejte sůl, protože by zrna ztvrdla.
Zvlnění anglické slaniny při opékání - jak, čím zabránit, zamezit (studená voda)
Zveřejněno: čtvrtek 29. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1840x
Plátky anglické slaniny se při opékání nebudou tolik vlnit, když je předtím na chvíli vložíte do studené vody.
Koření v polévce, omáčce - jak vytáhnout snadno a jednoduše (sítko na čaj)
Zveřejněno: čtvrtek 29. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2232x
Koření do omáček (celý pepř, hřebíček, bobkový list) vložte do kulatého sítka na čaj - pak ho snadno vyjmete a vyhnete se pracnému lovení.
Moučník se nepřichytí k formě - jak to udělat, co použít (tuk, lednice)
Zveřejněno: středa 28. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1856x
Aby se moučník po vytažení z trouby snadno vyklopil z formy, vložte ji vymazanou tukem na chvíli do chladničky a pak teprve vysypejte moukou.
Jak nakrájet čokoládu na malé kousky snadno a jednoduše (mrazák, palička)
Zveřejněno: středa 28. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4276x
Jak se vyhnout nepohodlnému krájení čokolády do pečiva? Nechte celou tabulku v původním obalu řádně vychladit. Poté ji stále zabalenou na podložce opatrně roztlučte paličkou na maso. Hmatem zkontrolujte, jestli někde nezůstal větší kus, a pak otevřete obal.
Číst dál: Jak nakrájet čokoládu na malé kousky snadno a jednoduše (mrazák, palička)
Těstíčko na obalování řízků nadýchané - jak to udělat, co použít (pivo)
Zveřejněno: pondělí 26. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2169x
Když do těstíčka na obalování řízků přidáte trochu piva, bude nadýchané a chutné.
Těstíčko na obalování řízků nadýchané - jak to udělat, co použít (sodovka)
Zveřejněno: pondělí 26. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2094x
Když do těstíčka na obalování řízků přidáte trochu sodovky, bude nadýchané a chutné.
Těstíčko na obalování řízků nadýchané - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
Zveřejněno: pondělí 26. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2391x
Když do těstíčka na obalování řízků přidáte trochu prášku do pečiva bude nadýchané a chutné.
Maso v guláši měkké, výrazné chuti - jak to udělat, co použít (sójová omáčka, ocet, koňak)
Zveřejněno: pondělí 26. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1909x
Maso v guláši bude velmi křehké a bude mít výraznější chuť, když ho před vařením naložíte na 24 hodin do sójové omáčky. Stejného výsledku dosáhnete, jestliže při dušení přidáte do jídla lžičku octa nebo trochu koňaku.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Nedopečená pečeně, maso - jak, čím pomoci (smažení)
- ► Jak zabránit prasknutí brambory vařené ve slupce (ocet)
- Klobásy křupavé - jak to udělat, co použít (hrnec)
- Ovocné knedlíky chutnější - jak vařit, uvařit (rum, vanilkový cukr)
- Nádivka do buchet tekutá - jak, čím zahustit (perník, pudink, škrobová moučka)
- Štrůdl voňavý - jak to udělat, co použít (máslo, cukr, strouhanka)
- Tenké plátky masa - jak nakrájet snadno a rychle (mrazák)
- Jak, čím nahradit vanilku v pokrmu, receptu - (javorový sirup, baileys)
- Palačinky jemnější, chutnější - jak to udělat, co použít (podmáslí)
- Chilli papričky méně pálivé - jak to udělat, co použít (sójový olej)
Další rady v kategorii
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)
-
Bramborové těsto se lepí - jak, čím pomoci (bramborová moučka)
-
Brambory namrzlé, sladké - jak, čím zbavit sladkosti, uvařit
-
Brambory po uvaření kluzké, mazlavé - jak, čím zabránit, zamezit (papírová kuchyňská utěrka)
-
Brambory vařené ve slupce - jak, čím zabránit, zamezit praskání při vaření (ocet)
-
Brambory vařené ve slupce při vaření praskají, neprasknou - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Čeho se vyvarovat, nač si dávat pozor při šlehání bílků
-
Červené zelí - blednutí, ztráta barvy při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Česnek - jak, čím odstranit zápach syrového česneku
-
Česnek - zápach česneku na rukou - jak odstranit, zbavit se (celer)
-
Chilli papričky méně pálivé - jak to udělat, co použít (sójový olej)
-
Chobotnice po uvaření měkká - jak to udělat, co použít (cukr)
-
Chuť ovoce, ovocných salátů - jak, čím zvýraznit (ocet)
-
Chybějící vajíčko do těsta - jak, čím nahradit (brambor)
-
Chyby při pečení piškotové bublaniny, co nepřidávat do bublaniny, aby se nesrazila - rady, doporučení
-
Cibule nedráždí oči při krájení - jak to udělat, co použít (trouba)
-
Cibule v bramborovém salátu - jak to udělat, aby byla lépe stravitelná
-
Cibule vypražená, osmažená dozlatova, nepřipálená - jak docílit (mouka)
-
Čím nahradit citronovou kůru v koláči (citronový olej)
-
Čím nahradit jíšku, abychom se při zahušťování pokrmů vyhnuli použití tuků
-
Čím nahradit mouku při podsypávání těsta aby se nelepila na podložku
-
Čím nahradit mouku při vysypávání formy na bábovku
-
Čím nahradit ořechy v těstě (strouhanka)
-
Čím nahradit paličku na maso, když ji nemáte (pánev, ruka)
-
Čím nahradit při pečení prášek do pečiva
-
Čím nahradit smetanu v ovocných tortilových plackách - tipy, rady
-
Čím nahradit v receptu vanilku
-
Čím potírat pečivo během pečení, aby bylo krásně lesklé - tipy, rady
-
Čím potírat pečivo po upečení, aby zůstalo křehké - tipy, rady, doporučení (máslo)
-
Čím potřít pečivo po upečení, aby bylo křehké - tipy, rady, doporučení
-
Čím zahustit guláš, aniž bychom použili mouku
-
Čím, jakou surovinou nahradit v těstě vajíčko
-
Čím, jakou surovinou nahradit vajíčko v sekané
-
Čisté slávky - jak to udělat, co použít (ocet)
-
Čištění kuřete, slepice před vařením - jak, čím čistit, omývat (ocet)
-
Citronová šťáva - čím nahradit, když zrovna nemáme doma citron (víno)
-
Citronová šťáva - jak získat jen malé množství šťávy tak, aby citron nevysychal a déle vydžel
-
Co dělat s uprostřed propadnutým tvarohovým koláčem
-
Co použít k podlévání sójového masa, aby bylo chutnější
-
Co použít, jak uvařit jemnější jíšku
-
Co přidat do mléka na potírání koláčů, aby se povrch nepřipálil - tipy, rady, doporučení (citrónová šťáva)
-
Co přidat při smažení řízků do rozšlehaného vejce, aby byly krásně osmažené a křupavé
-
Co s vybouleným dortem - postup, návod
-
Co udělat s hustou krupicovou kaší
-
Co udělat s rozpadlou rybou
-
Co udělat, dojde-li nám, chybí-li nám moučkový cukr
-
Čokoládová poleva nejde rozetřít - jak, čím pomoci (trouba)
-
Cukernatění karamelu - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Dávkovač těsta na palačinky - jak udělat, co použít (lahev od kečupu)
-
Dělení mandlí - jak snadno rozpůlit
-
Den staré brambory - co s nimi udělat, aby byly jako čerstvé (sůl)
-
Den staré brambory chutnají jako čertvé, čerstvě uvařené - jak to udělat, co použít (sůl)
-
Drobení do polévky - jak, čím usnadnit strouhání (sádlo)
-
Drobení, rozpadání těsta - jak, čím zabránit, zmírnit (ocet)
-
Droždí došlo, nemáme ho - jak, čím nahradit (soda, jogurt)
-
Droždí staré - jak, čím oživit (cukr)
-
Falešný slepičí vývar - jak udělat, připravit
-
Forma na bábovku - čím vysypat formu místo mouky (kokos)
-
Forma na bábovku, koláče - čím vysypat kromě strouhanky (kokos)
-
Guláš krásně červený, sladký - jak to udělat, co použít (ocet)
-
Guláš sladký, nasládlý od cibule - jak, čím pomoci (česnek)
-
Harmonogram pečení vánočního cukroví - kdy které cukroví připravit?
-
Hmyz v květáku - jak odstranit, zbavit se před vařením (horká voda)
-
Hmyz v květáku - jak před vařením odstranit, zbavit se (ocet)
-
Hmyz v květáku - jak před vařením odstranit, zbavit se (sůl)
-
Hořká, zhořklá cibule - jak zabránit, nač si dát pozor
-
Hovězí maso rychleji uvařené - jak to udělat, co použít (rum)
-
Hovězí pečeně - čím zahustit šťávu z výpeku, aby měla lepší chuť - tipy, rady, doporučení
-
Hranolky s menším obsahem tuku - jak smažit, usmažit (mléko)
-
Hrudky v jíšce - jak, čím zabránit, zamezit vzniku (sůl)
-
Hrudky v omáčce od mouky - jak, čím zabránit , předcházet vzniku (sůl)
-
Hrudky v těstě - jak, čím zabránit, předejít vzniku (sůl)
-
Jádra ořechů seschlá - jak, čím pomoci (slaná voda)
-
Jak čím vylepšit trojobal - tipy, rady, zlepšováky
-
Jak dosolit již zpracované těsto - rady, doporučení
-
Jak jednoduše slepit pečivo, cukroví marmeládou bez použití nože - tipy, rady, zlepšováky
-
Jak jednoduše vymazat formu na koláč tvrdým máslem - tipy, rady
-
Jak nabrat špagety z hrnce, kastrolku snadno a rychle - rady, postup, návod
-
Jak nakrájet čokoládu na malé kousky snadno a jednoduše (mrazák, palička)
-
Jak napravit přesolené jídlo (mléko, smetana)
-
Jak napravit přesolený pokrm (brambor, mrkev, kůrka chleba, bílek)
-
Jak napravit, spravit zatuchlou mouku, jak zbavit mouku zatuchlosti - tipy, rady
-
Jak nastrouhat citronovou kůru snadno a jednoduše - jak to udělat, co použít (rašple)
-
Jak nejlépe ušlehat smetanu, šlehačku - postup, návod
-
Jak neuvařit slizké knedlíky (jedlá soda)
-
Jak obalovat smažené pokrmy, aby byly křupavější a nenasákly velké množství oleje, tuku - tipy, rady, doporučení
-
Jak odlepit jemné pečivo od plechu, pomocí niti - postup, návod
-
Jak odlepit od pekáče připálené pečivo, aniž bychom ho poškodili - postup, návod
-
Jak odlepit přilepené těsto z válu, z válečku na válení těsta
-
Jak odlepit přilepené, připečené pečivo od pekáče, aniž bychom ho porušili - tipy, rady, zlepšováky
-
Jak odstranit koření z omáčky (hřebíček, bobkový list, celý pepř) snadno a rychle
-
Jak odstranit nasládlou chuť přemrzlých brambor - rady, tipy