Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Tmavá barva masového vývaru, tmavý masový vývar - jak, čím docílit (sladká paprika)

Tmavší barvy masového vývaru dosáhnete přidáním sladké papriky rozpuštěné v kousku másla.

Tmavá barva masového vývaru, tmavý masový vývar - jak, čím docílit (cibule)

Tmavší barvy masového vývaru dosáhnete přidáním dozlatova opečené cibule.

Zdravější vaření brambor - co přidat pro zdravější klouby (bobkový list)

Při vaření brambor přidejte do vody bobkový list - odvádí škrob, který znamená zbytečnou zátěž pro klouby.

Přesolený guláš - jak, čím pomoci, zmírnit slanost (cukr, med)

Přesolený guláš zachráníte přidáním lžičky cukru nebo medu.

Vytékání sýru při smažení - jak, čím zabránit, zamezit (mrazák)

Aby sýr při smažení nevytékal, obalte jej ve dvojité vrstvě vajíčka a strouhanky a před úpravou vložte na 30 minut do mrazáku.

Nové brambory snadno oškrábané - jak to udělat, co použít (sůl)

Nové brambory se snáze oškrábou, ponoříte -li je předtím na chvíli do slané vody.

Hranolky s menším obsahem tuku - jak smažit, usmažit (mléko)

Zdravější hranolky připravíte, když je před smažením namočíte na 20 minut do mléka nenasáknou pak tolik tuku.

Řídnutí sněhu z bílků - jak, čím zabránit, zamezit (pískový cukr)

Sníh z bílků řídne po přidání moučkového cukru. Pokud má tedy kypřit nebo držet tvar (pusinky), oslaďte ho pískovým cukrem.

Vylepšení hovězí polévky - jak, čím vylepšit (rajčatové slupky)

Rajčatové slupky nevyhazujte a raději je nechte vyvařit například v hovězí polévce - získá tím pěknou barvu.

Vylepšení chuti starých brambor při vaření - jak, čím vylepšit, ochutit (bujón)

Uvaříte-li staré brambory nikoli ve vodě, ale v bujónu, získají lepší chuť.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny