Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Přesolená zelenina - jak, čím pomoci, zbavit slanosti (žloutek, smetana)

Přesolenou zeleninu napravíte, přidáte-li do ní žloutek rozšlehaný ve smetaně.

Přesolená zelenina - jak, čím pomoci, zbavit slanosti (žloutek, mléko)

  Přesolenou zeleninu napravíte, přidáte-li do ní žloutek rozšlehaný v mléce.

Dělení mandlí - jak snadno rozpůlit

Mandle se budou snadno půlit, když je na několik hodin ponoříte do studené vody. Teprve poté je spařte, oloupejte a nožem rozdělte na půlky.

Tuhá majonéza - jak to udělat, co použít (aspik)

Majonéza ke zdobení dobře drží tvar, když do ní přidáte trochu rosolu (aspiku).

Vařené brambory zdravější - jak vařit, aby si uchovaly co nejvíce vitaminů (ocet, citronová šťáva)

Když uvaříte brambory ve vodě okyselené octem nebo citronovou šťávou, uchovají si více vitaminu C.

Připalování tuku při smažení - jak, čím zabránit, zamezit (mrkev)

Tuk se nebude připalovat, vložíte-li do pánve několik koleček mrkve.

Pikantní strouhanka na obalování řízků - jak připravit, udělat (slané tyčinky)

Jestli vám po večírku zbyly slané tyčinky, rozdrťte je válečkem na nudle a použijte jako pikantní strouhanku při obalování řízků.

Palačinky nadýchané, lehčeji stravitelné - jak to udělat, co použít (sodovka, rum)

Palačinky budou pěkně nadýchané a také lehčeji stravitelné, když do těsta přidáte trochu sodovky nebo rumu a necháte je před tepelnou úpravou asi hodinu odležet.

Špikování masa slaninou - jak špikovat

Maso špikujte ve směru vláken - slanina tak snáze vnikne do masa a při krájení napříč vlákny utvoří v mase bílé čtverečky.

Tmavá barva masového vývaru, tmavý masový vývar - jak, čím docílit (houby)

Tmavší barvy masového vývaru dosáhnete povařením sušených hub.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny