Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Zápach při vaření květáku, kapusty - jak, čím odstranit, zabránit, zamezit (cukr)

Kapusta a květák při vaření nebudou zapáchat, když do vařící vody přidáme kostku cukru.

Křen - dráždění očí při strouhání - jak, čím zabránit, zamezit (voda)

Křen méně štípe, když ho před strouháním nahřejeme ve vodě.

Loupání česneku, cibule - jak rychle oloupat, zbavit slupky (voda)

Česnek a cibuli oloupeme rychleji, když je na 3 minuty ponoříme do studené vody.

Česnek - zápach česneku na rukou - jak odstranit, zbavit se (celer)

Zápach z česneku odstraníme z rukou, když je potřeme plátkem celeru.

Česnek - jak, čím odstranit zápach syrového česneku

Nechcete-li, aby česnek zapáchal, a přitom jej máte rádi i v syrovém stavu, stačí jej asi na šest minut ponořit do osolené vody.

Třený česnek do polévek, omáček - s čím utřít kromě soli (máslo)

Česnek do polévek a omáček utřeme nejen se solí, ale i s trochou másla.

Zápach cibule na rukou - jak, čím odstranit, umýt (sůl)

Zápach z cibule z rukou odstraníme pomocí kuchyňské soli.

Cibule vypražená, osmažená dozlatova, nepřipálená - jak docílit (mouka)

Nechceme-li spálit jemně nakrájenou cibulku, ale mít ji krásně zlatou, postačí ji zlehka vyválet v mouce.

Mrkev opražená dozlatova - jak, čím docílit (cukr)

Mrkev se opraží dozlatova, přidáme-li do oleje špetku krupicového cukru.

Zápach při vaření květáku, kapusty - jak, čím odstranit, zabránit, zamezit (ocet, utěrka)

Vaření květáku a kapusty doprovází nepříjemný zápach. Lze jej však odstranit, a to utěrkou namočenou v octě, kterou překryjeme pokličku hrnce.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny