Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Dávkovač těsta na palačinky - jak udělat, co použít (lahev od kečupu)

Vymytá láhev od kečupu dobře poslouží jako dávkovač těsta na palačinky - navíc nebudete mít pokapaný celý sporák.

Sůl tvrdá, kamenná - jak, čím zabránit, zamezit tvrdnutí (rýže)

Aby sůl netvrdla, přidáme do ní několik zrnek rýže.

Mák - mletí máku bez mlýnku - jak to udělat, co použít (mléko, mixer)

Nemáme-li mlýnek na mák, nevadí, uvaříme mák s cukrem v mléce a pak rozmixujeme. Je výborný a jemný.

Umletý, mletý mák - jak to udělat, co použít, aby nezhořkl (cukr)

Umletý mák nám nezhořkne, když do něj přidáme trochu cukru.

Půlení mandlí - jak, čím snadno rozpůlit (voda)

Mandle se dobře rozpůlí, když je dáme na několik hodin do studené vody, potom je spaříme, oloupeme a nožem rozpůlíme.

Tvrdé ořechy - jak snadno rozlousknout a neporušit jádra

Tvrdé ořechy lehce rozloupeme, když je vložíme do kastrolu, zalijeme vařící vodou, přikryjeme a necháme v ní 20 minut. Vodu potom slijeme. Poloviny ořechů se lehce oddělí hrotem nože a jádra z nich vyloupneme celá, neporušená.

Ořechy, mandle - jak nasekat, aby neodskakovaly z prkénka (moučkový cukr)

Ořechy a mandle při sekání neodskakují, když je posypeme moučkovým cukrem.

Loupání vlašských ořechů - jak oloupat, zbavit skořápky snadno a rychle

Jádra vlašských ořechů zbavíme snadno skořápky, když ořechy v nádobě zalijeme vařící vodou a necháme stát pod pokličkou asi 15 - 20 minut

Ořechy hořké, trpké - jak, čím odstranit hořkost (slaná voda)

Ořechy zbavíme hořkosti, když je ponoříme do slané vody.

Květák bílý i po uvaření - jak, čím docílit (ocet)

Květák si zachová bělejší barvu, když ho uvaříme v okyselené vodě.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny