Potraviny a vaření
Chutná marináda na drůbeží maso
Zveřejněno: středa 19. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7121x
Chcete recept na chutnou marinádu na kuře? Marinádu vyrobíte z medu, pomerančové šťávy, sójové omáčky, sezamového oleje, nasekaných chilli papriček a orestovaných sezamových semínek. Kuřecí křidélka
marinádou potřete a potom je nechte přikrytá odpočívat přibližně 2 hodiny v chladnu. Pak opékejte nebo grilujte.
Chipsy z parmazánu - recept, postup, návod k výrobě
Zveřejněno: středa 19. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5691x
Parmazán nastrouhejte na hrubém struhadle. Lžičkou udělejte stejně velké sýrové hromádky na plechu, který jste předtím vyložili papírem na pečení. Sýr lžící poněkud rozplácněte a zapečte při teplotě 200 °C, až se vytvoří zlatožluté čipsy. Jsou výborné k salátům.
Jak docílit aby byly krevety šťavnaté a uchovaly aroma
Zveřejněno: středa 19. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4561x
Pokud možno opékejte nebo grilujte krevety ve skořápce. Tak bude maso krevet šťavnaté a zachová si své charakteristické aroma.
Růžičková kapusta s arašídy na asijský způsob - recept, postup, návod k výrobě
Zveřejněno: středa 19. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3567x
Zuste připravit růžičkovou kapustu podle asijské kuchyně. Na pánvi bez přidání tuku orestujte hrst slaných, pražených burských oříšků (arašídů) a vyjměte. V kastrůlku rozehřejte špetku másla, krátce na něm
orestujte uvařené okapané kapustové růžičky, přesuňte je na talíř, posypte opraženýrni buráky a pokapte sójovou omáčkou.
Proč není vhodné naklepávat maso na závitky paličkou na maso
Zveřejněno: středa 19. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3958x
Maso na závitky a na řizky nenaklepávejte paličkou, protože to narušuje masová vlákna. Raději po něm přejiždějte válečkem na těsto, dokud neni krásně tenké.
Jak snadno a rychle očistit, oloupat mrkev bez škrabky
Zveřejněno: středa 19. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 7569x
Pomocí drátěnky na nádobí očistíte mrkev dvakrát rychleji než se škrabkou a navíc jen s poloviční ztrátou, kterou byste docílili se škrabkou.
Čím je možné nahradit maso na cordon bleu
Zveřejněno: středa 19. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4621x
Cordon bleu se obvykle připravuje z telecí kýty. Pokud máte jen omezený rozpočet, můžete použít i levnější vepřové nebo krůtí libové maso.
Čím je možné nahradit máslo při redukční dietě?
Zveřejněno: středa 19. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6017x
Držíte dietu? Tak místo běžného másla použijte do těsta stejné množství jogurtového másla.
Jak zabránit slepení výrobků z odpalovaného těsta na plechu
Zveřejněno: středa 19. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3433x
Banánky nebo větrniky z odpalovaného tě ta při pečení vždycky hodně vyběhnou, proto je stříkejte na plech v dost velkých odstupech.
Co dělat s uprostřed propadnutým tvarohovým koláčem
Zveřejněno: středa 19. červen 2013 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5489x
Pokud. se vám doma pečený tvarohový koláč uprostřed propadne, potřete ho šlehačkou a obložte sezónním ovocem. Nikdo nic nepozná.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Mandlová koruna na bábovku - postup
- Proč je vhodné hnědý cukr odvážit na váze místo odměrky
- Jak zabránit klouzání dortu na podnose
- Jak snadno naplnit plnicí sáček krémem, šlehačkou
- Jak zabránit lepení těsta na houskové knedlíky na ruce
- Čím dochutit hořčici
- Jak osmažit garnáty aby byli chutní
- Obarvení čerstvého sýra nebo žervé pomocí kari nebo protlaku
- Tuňák s cherry rajčátky, olivami a rukolou - recept, postup, návod k výrobě
- Jak urychlit vaření luštěnin ve vodě - tipy, rady, doporučení
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)