Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak zabránit lepení mletého masa na ruce a metlu robotu

Aby se vám mleté maso nelepilo na ruce, předem si je potřete jedlým rostlinným olejem a potřít můžete i míchací metlu robotu.

Jak koupit kvalitní čerstvý chřest

Při nákupu chřestu zejména dbejte, aby stonek byl pevný a lesklý, hlavička nepoškozená a konec stonku dužnatý, nikoli oschlý.

Rukolový salát s jahodami - recept, postup, návod k výrobě

Rukolu nejdřív operte, přeberte a odstraňte z ní tuhé stonky. Omyté jahody zbavte lístků a nakrájejte na čtvrtky. Na zálivku smíchejte bílý vinný ocet, olivový olej, sůl a pepř. Salát s jahodami potom upravte na mísu a pokapejte zálivkou.

Jak zjemnit trhanec pomocí brusinek a kokosu

Obvykle se do trhance přidávají rozinky. Chcete-li ho zjemnit, přidejte ještě sušené brusinky, nakrájené mandle a strouhaný kokos.

Jak se vyhnout nadměrnému opečení moučníku z jedné strany v troubě

U dvířek do trouby je nižší teplota než vzadu, proto při přípravě sladkých těst plech asi v polovině doby pečení otočte.

Jak snadno rozlouskat vlašské ořechy

Než se dáte do rozlouskávání, vlašských ořechů, dejte je ml půl hodinky do rnrazáku. Budou se louskat mnohem lépe.

Jak zabránit nalepení těsta na metlu hnětače

Potřete metlu hnětače před zaděláváním těsta neutrálním olejem, například řepkovým. Těsto se pak na metlu ňebude lepit.

Jak uchovat vafle jako čerstvé zmražením

Jestliže vám zbyly vafle, můžete je po jenom kousku zmrazit. Až je budete chtít nabídnout, jednoduše je necháte z obou stran prohřát na vaftovači a podáváte je jako čerstvé. Budou chutnat normálně.

Číst dál: Jak uchovat vafle jako čerstvé zmražením

Jak udělat třené těsto vzdušnější a kypřejší

Řezy z třeného těsta jsou oblíbeným i rychlým moučníkem. Aby byl také vzdušný, nahraďte při zadělávání vodu minerálkou.

Poleva ze svařeného vína - recept, postup, návod k výrobě

Smíchejte do hladka 200 g práškového cukru s 5 lžícemi svařeného vína, až vznikne poleva. Tu potom rozetřete na piškotový korpus. Propůjčí pečivu charakteristickou aromatickou příchuť.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny