Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Proč se nesmí tvarohový koláč krájet před vychlazením

Tvarohový koláč se může začít krájet, teprve když zcela vychladne. Pokusíteli se o to dříve, může se celý rozpadnout.

Jak se vyhnout spadnutí těsta při pečení

Mějte při pečení prvních 20 minut dvířka trouby zavřená a nedívejte se dovnitř. Těsto by mohlo při náhlém ochlazení "spadnout". Po této době už mu nebezpečí nehrozí.

Jak snadno uvolnit připečený koláč z plechu

Jestliže koláč po upečení pevně uvízl na plechu, obalte plech vlhkou utěrkou. Poté, co se těsto poněkud ochladí, se také koláč z plechu lehce uvolní.

Jak to udělat aby koblihy nebyly tolik tučné

Chcete ušetřit tuk na smaženérn pečivu? Jde to. Přidejte do těsta l lžíci octa, pečivo pak do sebe nenasaje tolik tuku. Na chuti se to vůbec nepozná.

Jak vylepšit piškotové těsto

Místo tekutiny, uvedené v předpise (voda nebo mléko), použijte čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu. Ta dodá piškotovérnu těstu zvláštní jemnou osvěžující příchuť.

Jak se vyhnout sražení máslového krému

Vezmete-li na přípravu máslového krému příliš chladné máslo nebo se ho budete snažit rychle rozšlehat, krém se může srazit. Nezdar můžete odvrátit, když mísu s krémem vložíte do horké vodní lázně a krém rozšleháte, až nebude ztuhlý.

Jak udělat makový koláč nadýchanější

Do těsta přimíchejte trochu nastrouhaných sucharů. Upečený koláč potom zůstane déle šťavnatý a nadýchaný.

Jak zabránit prasknutí klobásy na pánvi

Je to k zlosti, když vám klobása na pánvi praskne. Zabráníte tomu, když ji před opékáním necháte namočenou v mléce.

Jak zachovat hezky zelenou barvu při vaření hrášku

Při vaření hrášku přidejte do vody trochu cukru. Tak si hrášek zachová čerstvou zelenou barvu.

Zdravé masové kuličky - recept, postup, návod k výrobě

Pro zpestření jídelníčku můžete udělat masové kuličky tentokrát trochu jinak: Když mícháte mleté maso s' kořením, přidejte do něj trochu nastrouhané mrkve nebo červené řepy. Pak těsto upravte jako obvykle a opečte. Chutná to výborně a navíc přidáte do pokrmu trochu zeleniny.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny