Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Čím je možné nahradit máslo u křehkého koláče

Udietního křehkého koláče můžete nahradit polovinu množství másla netučným jogurtem.

Jak snadno vyklopit z formy moučník z třeného těsta

Pečivo z třeného těsta nechte po upečení asi 10 minut ve vypnuté troubě, a pak ještě 10 minut stát na kuchyňské mřížce. Tak si budete jisti, že se z formy snáz vyklopí.

Jak hezky ozdobit tvarohový koláč cukrem a malinami

Na povrch tvarohového moučníku položte šablonu čtyřlístku a posypte ho práškovým kakaem. Šablonu odstraňte a okraj čtyřlístku posázejte malinami nebo lískovými oříšky.

Jak odstranit tuk z fritovaného pečiva

Po fritování rozložte pečivo na kuchyňskou papírovou utěrku. Ta vsákne přebytečný tuk a pečivo zůstane pěkně křupavé.

Jak hezky ozdobit bábovku cukrovými perlami

Bábovku nechte po upečení vychladnout a vydatně ji potáhněte cukrovou polevou. Než uschne, vtlačte do ní podle svého vkusu ozdobné cukrové perly nebo sušenky ve tvaru hvězdiček.

Jak vymazat formu složitého tvaru

Prolamované formy na pečení snadno vymažete, necháte-li je předem prohřát v troubě a potom je vytřete máslem nebo tukem, který dáte před vysypáním moukou nebo strouhankou na chvíli ztuhnout.

Číst dál: Jak vymazat formu složitého tvaru

Jak ozdobit dort vaječným likérem s pudingem bez stékání

Chcete-li dort ozdobit vaječným likérem, smíchejte ho s troškou prášku z vanilkového pudingu, abyste zabránili stékání likéru po dortu.

Co je možné podávat k bramborákům

K bramborákům chutná jablečné pyré i brusinkový kompot, smetanový jogurt nebo tzaziky.

Zeleninový koktejl ke steakům - recept, postup, návod k výrobě

Očistěte hlávku ledového salátu a nakrájejte na proužky. Dvě až tři červené papriky nakrájejte na malé kousky, přidejte okapané stříbrné naložené cibulky nechte okapat. Cibulky a kousky papriky míchejte s omáčkou Asia. Steaky z hovězí kýty zprudka opečte a osolte a opepřete. Nakrájený ledový salát, papriku a cibulky vložte po vrstvách do sklenice a touto směsí obložte upečené steaky. K nim podávejte bagetu.

Jak zlepšit chuť zálivky (remulády) z obchodu

Remuládu koupenou ve sklenici jednoduše ochutíte bylinkami z mrazáku a troškou láku z naložených okurek.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny