Potraviny a vaření
Jak změkčit ztvrdlé maso (koňak)
Zveřejněno: čtvrtek 3. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2922x
Přelijeme-li maso, které nám ztvrdlo, trochou koňaku, bude zase měkké.
Jak upéct kuře dozlatova, do křupava (smetana)
Zveřejněno: čtvrtek 3. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2619x
Potřeme-li před pečením kuře sladkou smetanou, upeče se nám dozlatova a do křupava.
Jak zachovat šťavnatost kuřecích prsou při pečení (mouka)
Zveřejněno: čtvrtek 3. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2171x
Kuřecí prsa zůstanou šťavnatější, poprášíme-li je před pečením zlehka moukou.
Jak zabránit hnědnutí žampionů při tepelné úpravě, pečení (citronová šťáva)
Zveřejněno: čtvrtek 3. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2943x
Pokapeme-li žampióny před pečením nebo jinou tepelnou úpravou citronovou šťávou, budou pěkně bílé.
Jak připravit koření z hub (mlýnek na pepř)
Zveřejněno: čtvrtek 3. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3137x
Sušené houby si můžeme umlít v mlýnku na pepř a získáme tak vynikající houbové koření.
Jak oloupat cibuli snadno a rychle (vřelá voda)
Zveřejněno: čtvrtek 3. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3231x
Když jde cibule špatně loupat, přelijeme ji vřelou vodou.
Jak oloupat rajčata (mrazák, teplá voda)
Zveřejněno: čtvrtek 3. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2965x
Potřebujeme-li rajčata oloupat, položíme je na okamžik do mrazáku a pak opláchneme teplou vodou.
Jak zmírnit výraznou chuť koření v salátu (smetana, šlehačka)
Zveřejněno: čtvrtek 3. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2592x
Je-li salát příliš kořeněný, stačí přidat do dresinku trochu smetany nebo šlehačky, aby se chuť zmírnila.
Jak vylepšit zeleninový salát (máslo)
Zveřejněno: čtvrtek 3. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2753x
Saláty chutnají lépe, dáváme-li do nich místo oleje rozpuštěné máslo.
Jak zabránit zešednutí růžičkové kapusty po uvaření (solení)
Zveřejněno: čtvrtek 3. květen 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2449x
Aby růžičková kapusta nezešedla, je dobré ji solit až po uvaření.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak zabránit ztrátě barvy u mrkve při vaření (vroucí slaná voda)
- Jak zabránit rozvaření knedlíků (mouka)
- Jak zbavit namrzlé brambory sladkosti (studená voda)
- Jak zachránit připálené brambory (studená voda)
- Jak zabránit tmavnutí brambor při vaření (mléko)
- Jak vylepšit chuť starých brambor (ocet)
- Jak předejít moučné chuti u nových brambor (vroucí voda)
- Jak zachovat barvu vařenému hrášku (cukr)
- Jak připravit lépe stravitelný okurkový salát (spařená okurka)
- Jak vyčistit rez z plechů (rajčatová šťáva)
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)