Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak zabránit přimrznutí tvořítka na led v mrazáku (alobal)

Aby tvořítko na led v mrazáku nepřimrzalo, podložte ho alobalem.

Jak nejlépe uskladnit jablka

Jak nejlépe uskladnit jablka? Čím méně kyslíku se k nim dostane, tím pomaleji v nich probíhá látková přeměna. Nejvhodnější jsou sklepy s kamennou nebo hliněnou podlahou. Uložit je můžete do dřevěných bedýnek nebo plastových kapes.

Jak neuvařit slizké knedlíky (jedlá soda)

Knedlíky nebudou slizké, když do těsta přidáte trochu jedlé sody.

Jak zabránit vsáknutí želatiny do dortu (mražené ovoce)

Při přípravě ovocného želatinového dortu naklaďte na korpus část čerstvého a část mraženého ovoce. Pak jej můžete zalít horkou želatinou - na studeném ovoci ihned tuhne a nevsákne se do korpusu. Po ztuhnutí můžete přidat další želatinovou vrstvu.

Jak zabránit lepení česneku na nůž, prkénko (sůl)

Česnek se při krájení nebude lepit na nůž či prkénko, když stroužky před krájením nebo lisováním lehce posypete solí. Budou se i snáze krájet.

Jak uvařit kypré bramborové knedlíky (rohlík)

Bramborové knedlíky budou pěkně kypré, když do nich přidáte rohlík pokrájený na drobné kostičky.

Jak zabránit popraskání párků při ohřívání (teplá voda)

Aby vám párky nepopraskaly, ohřívejte je v zahřáté, ale nikoli vroucí vodě po dobu maximálně 6 minut, silnější párky 12 minut.

Jak odstranit z jídla chuť připáleniny (chleba)

Připálené jídlo obvykle získá nepříjemnou pachuť. Přemístěte ho do čistého hrnce a povařte ho s krajícem chleba.

Jak odstranit z jídla chuť připáleniny (korek)

Připálené jídlo obvykle získá nepříjemnou pachuť, ale je škoda ho celé vyhodit. Přemístěte ho do čistého hrnce a povařte ho s korkovou zátkou. U korku dejte pozor, aby se do jídla nerozdrobil - raději použijte sítko na koření nebo bavlněný hadřík.

Jak zbavit připálené jídlo pachutě (mrkev)

Připálené jídlo obvykle získá nepříjemnou pachuť, ale je škoda ho celé vyhodit. Přemístěte ho do čistého hrnce a povařte ho s mrkví - ta prý poslouží jako pohlcovač pachu.

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny