Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Angreštový rosol - jak připravit, udělat

Angreštový rosol - příprava: Angrešt opereme, odstraníme stopky a okvětí a dáme do hrnce. Vanilkové lusky nařízneme, vnitřek vyjmeme a přidáme k angreštu. Přilijeme víno. Přivedeme k varu a za občasného zamíchání vaříme

tak dlouho, až slupka po praská a změkne. Rozvařený angrešt nalijeme do plátěného sáčku a necháme překapat. Odměříme 0,75 litru vychladlé šťávy, nalijeme do hrnce a smícháme s želírovacím cukrem. Šťávu za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme čtyři minuty. Provedeme rosolotvornou zkoušku. Pokud je to nutné sebereme pěnu a horký rosol plníme až po okraj do skleniček. Skleničky okamžitě uzavřeme, převrátíme a v klidu necháme vychladnout.

Angreštový rosol - suroviny:

  • 1,5 kg angreštu
  • 2 vanilkové lusky
  • 300 ml suchého bílého vína 
  • 1 kg želírovacího cukru

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny