Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Broskvová povidla - recept

Broskvová povidla - příprava: Omyté broskve vložíme do širokého kastrolu, podlijeme troškou vody a za stálého míchání rozvaříme. Pak je prolisujeme přes síto, tím odstraníme pecky a slupky. Pyré za stálého míchání vaříme, až zhoustne. Ke konci varu (povidla už nepadají ze lžíce) přidáme cukr a mícháme ještě tak dlouho, až se rozpustí.

Horká povidla nalijeme do nahřátých skleniček, povrch potřeme konzervačním roztokem připraveným dle návodu na obalu a necháme vychladnout. Pak sklenice uzavřeme víčky nebo převážeme celofánem a uložíme v suchu a chladnu.

Broskvová povidla - suroviny:
na 1 kg broskví (nejlépe hodně přezrálých) :

  • 60 až 80 g krystalového cukru
  • konzervační přípravek

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny