Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Broskvový džem - jak připravit, udělat

Broskvový džem - příprava: Broskve na chvíli ponoříme do vařící vody (blanšírujeme), oloupeme, rozkrojíme na polovinu a odstraníme pecku. Nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Citrony vymačkáme a šťávu přilijeme k broskvím.

Nakrájené broskve zvážíme. V souladu s předepsaným poměrem odvážíme speciální želírovací cukr a přimícháme k ovoci. Necháme stát čtyři hodiny při pokojové teplotě. Broskve za stálého míchání přivedeme k varu a od tohoto okamžiku vaříme tři minuty. Přidáme meruňkový likér. Uděláme rosolotvornou zkoušku. Pokud je to nutné, sebereme pěnu a horký džem plníme až po okraj do sklenic. Sklenice okamžitě uzavřeme, postavíme víčkem dolů a necháme v klidu, dokud džem nevychladne.

Broskvový džem - suroviny:

  • 1 kg broskví
  • 2 citrony
  • želírovací cukr v poměru 2:1 (na 1 kg ovoce 500 g želírovacího cukru)  
  • 2 polévkové lžíce meruňkového likéru

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny