Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Hrušková marmeláda s mátou - recept

Hrušková marmeláda s mátou - příprava: Hrušky oloupeme, rozkrojíme, vykrojíme stopky a jádřince a umeleme na masovém strojku. Vložíme do širšího kastrolu, mírně podlijeme vodou a za stálého míchání rozvaříme. Potom hruškovou kaši zvážíme a na každý kg přidáme 1/2 kg cukru. Na mírném plameni pomalu vaříme, až se cukr rozpustí.

Nakonec vmícháme kyselinu citronovou. Horkou marmeládu nalijeme do skleniček, do každé vložíme lístek máty, zavíčkujeme a asi na 10 minut postavíme dnem vzhůru.

Hrušková marmeláda s mátou - suroviny:

  • 1 a 1/2 kg dobře vyzrálých hrušek
  • asi 750 g krystalového cukru
  • 20 g kyseliny citronové
  • lístky máty

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny