Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Sněhové těsto - recept, postup, návod výroby

Sněhové těsto - suroviny, recept, postup, návod výroby
Suroviny na křehké sněhové těsto: 8 ks bílků, 200 g krystalového cukru, 1 balíček vanilinového cukru, 150 g moučkového cukru do sněhu, 30 g škrobové moučky: Plech dobře vymažeme tukem. Z bílků ušleháme velmi pevný sníh. Do sněhu pak vešleháme cukr. Do hustého sněhu lehce vmícháme prosátý moučkový cukr spolu se škrobovou moučkou. Z takto připravené hmoty tvoříme lžičkou na připravený plech nebo zdobícím sáčkem různé tvary. Aby tvary byly pravidelné, můžeme si je nejprve na moukou nebo cukrem lehce poprášený plech vyznačit formičkami.
Lze postupovat i tak, že plech vyložíme pečícím papírem, na něj si předkreslíme v pravidelných odstupech tvary, které pak vymažeme tukem. Před pečením poprášíme pečivo moučkovým cukrem.

Ořechové řezy z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Ořechové řezy z pohanky, pohankové mouky - suroviny:   250 g margarínu, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 4 vejce, 200 g mletých ořechů, 125 g pohankové mouky, 125 g polohrubé mouky, 3 čajové lžičky prášku do pečiva, 250 g moučkového cukru, 2 čajové lžičky instantní kávy, 3 polévkové lžíce brandy, 2 - 3 polévkové lžíce vody, ořechy na zdobení, tmavá čokoládová poleva, cukrátka, meruňkový džem, marcipán.

Číst dál: Ořechové řezy z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Vínové pečivo z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Vínové pečivo z pohanky, pohankové mouky - suroviny:   200 g másla, 1 polévková lžíce moučkového cukru, 300 g pohankové mouky, 250 g ovesných vloček, 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva, 100 g mletých lískových oříšků, 1 vanilkový cukr.   Vínové pečivo z pohanky, pohankové mouky - recept:   Ze všech přísad vypracujeme těsto, které rozválíme (ale ne tence).

Číst dál: Vínové pečivo z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Žloutkové měsíčky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Žloutkové měsíčky z pohanky, pohankové mouky - suroviny:   150 g pohankové mouky, 1 čajová lžíce kypřícího prášku, 150 g hladké mouky, 2 žloutky, 150 g másla, citronová šťáva a kůra, 100 g cukru, mandle na posypání.   Žloutkové měsíčky z pohanky, pohankové mouky - recept:   Vše smícháme dohromady a necháme do druhého dne odpočinout v chladu.

Číst dál: Žloutkové měsíčky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Čokoládové tyčinky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Čokoládové tyčinky z pohanky, pohankové mouky - suroviny:   150 g strouhané čokolády, 150 g moučkového cukru, 80 g pohankové mouky, 50 g neloupaných strouhaných mandlí, 2 bílky, 3 čajové lžičky rumu. Suroviny pro náplň:   Kousek másla velikosti vlašského ořechu, 1 čajová lžička moučkového cukru, 1 vařený strouhaný žloutek, trocha rumu.   Čokoládové tyčinky z pohanky, pohankové mouky - recept:   Čokoládu smícháme s cukrem, mandlemi, bílky, moukou, rumem a spojíme v těstíčko.

Číst dál: Čokoládové tyčinky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Pohankové vykrajované cukroví - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Pohankové vykrajované cukroví - suroviny:   250 g másla, 250 g pohankové mouky, 125 g hladké mouky, 250 g cukru, 3 žloutky, čokoládová poleva, trochu nasekaných lískových oříšků a cukrlátek na ozdobu.   Pohankové vykrajované cukroví - recept:   Cukr utřeme s máslem a přidáváme žloutky jeden po druhém. Nakonec vmícháme mouku, přendáme na pomoučený vál a rozválíme silnější plát.

Číst dál: Pohankové vykrajované cukroví - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Datlové kopečky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Datlové kopečky z pohanky, pohankové mouky - suroviny:   125 g másla, 200 g ovesných vloček, 100 g pohankové krupice, 250 g sušených datlí, 2 vejce, 100 g moučkového nebo ovocného cukru, 1 vanilkový cukr, 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva.   Datlové kopečky z pohanky, pohankové mouky - recept:   Máslo zahřejeme, smícháme s vločkami a krupicí a necháme ztuhnout. Datle vypeckujeme a na drobno posekáme. Vejce, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva smícháme.

Číst dál: Datlové kopečky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - suroviny:   70 g másla, 2 vejce, 30 g droždí, 2 dl smetany, 100 g cukru, citronová kůra, vanilka, 300 g pohankové mouky, sůl, hrst oloupaných mandlí, máslo na formu. Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept:   Do vlažné smetany přidáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Máslo utřeme s cukrem a vejci, přidáme citronovou kůru a vanilku.

Číst dál: Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Pohankový dort s borůvkami a se šlehačkou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Pohankový dort s borůvkami a se šlehačkou - suroviny:   4 vejce (žloutek oddělíme od bílku), 4 polévkové lžíce teplé vody, 215 g moučkové cukru, špetka soli, 50 g margarínu, 30 g instantního kakaa, 150 g pohankové mouky, 3 čajové lžičky prášku do pečiva, 400 g borůvek, 5 plátků bílé želatiny, 3/4 l smetany ke šlehání, 2 vanilkové cukry, 1 ztužovač šlehačky.   Pohankový dort s borůvkami a se šlehačkou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny:   Ze žloutků, vody, 175 g cukru, soli, margarínu, sněhu z bílků, instantního kakaa, mouky a prášku do pečiva vypracujeme těsto.

Číst dál: Pohankový dort s borůvkami a se šlehačkou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Pudink z pohanky (pohankové mouky) a krupice - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Pudink z pohanky (pohankové mouky) a krupice - suroviny:   125 g pohankové krupice, 400 ml mléka, 70 g másla, 3 žloutky, 125 g cukru, kůra z poloviny citronu, 3 bílky, čokoládová nebo ovocná poleva, nebo sirup.   Pudink z pohanky (pohankové mouky) a krupice - recept:   Do mléka přidáme napěněné máslo, žloutky, cukr, citronovou kůru. Po uvaření vsypeme krupici, zamícháme, necháme chvíli odstát. Poté vmícháme sníh z bílků. Pudinkovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, naplníme těstem, uzavřeme a pečeme 1 hodinu v mírně vyhřáté troubě. Hotový pudink podáváme teplý nebo studený, přelitý polevou.

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny