Karibský tunel s banány - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 31. květen 2015 | Zobrazeno: 2779x
Karibský tunel s banány - recept: Žloutky utřete s moukou, kypřicím práškem, olejem, cukrem a kakaem. Přidejte sníh z bílků. Testo rozložte na pečicí papír a upečte. Na vychladlou placku natřete zakysanou smetanu smíchanou s vanilkovým cukrem a ztužovačem želatiny. Poklaďte banány, zabalte, polijte čokoládou a dejte ztuhnout.
Jablečný dort - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 31. květen 2015 | Zobrazeno: 3411x
Jablečný dort - recept: Jablka oloupejte, nakrájejte je na menší kousky a smíchejte s vodou a vanilkovým cukrem. Vše dejte vařit. Rozvařená jablíčka rozmačkejte nebo trochu rozmixujte. Pudink smíchejte s 250 ml vody a přidejte cukr podle chuti. Míchejte, až směs zhoustne. Do dortové formy rozložte piškoty, na ně navrstvěte jablečnou směs a ještě jednou vše zopakujte. Dort ozdobte vyšlehanou smetanou, mandarinkami a čokoládou.
Zapečený prejt - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 31. květen 2015 | Zobrazeno: 4142x
Zapečený prejt - recept: Vepřovou hlavu, bůček a plíce vložte do hrnce, zalijte vodou přidejte mrkev, celer, jednu cibuli, bobkový list a koření koření. Maso uvařte doměkka a vyjměte. Vývar přeceďte a ponechte stranou. Syrová játra umelte. Uvařené maso vykostěte, pěkné kousky nakrájejte na kostičky, zbylé umelte. Strouhanku zalijte částí vychladlého vývaru a rozmíchejte s játry. Zbylou cibuli a česnek nakrájejte na drobno a nechte zesklovatět na rozehřátém sádle. Pak do játrové směsi přidejte cibuli a nakrájené i umleté maso, dochuťte solí, mletým pepřem a majoránkou. Případně přilijte trochu vývaru, aby měl prejt požadovanou hustotu. Hotovou směs nalijte do zapékací formy a pečte při 180 C asi 60 minut. Prejt podávejte s vařenými bramborami.
Pečené vepřové ocásky - recept, postup, návod
Zveřejněno: sobota 30. květen 2015 | Zobrazeno: 3194x
Pečené vepřové ocásky - recept: Maso odřízněte od kostí a promíchejte s drceným kmínem a s česnekem utřeným se solí. Asi hodinu nechte odležet v chladu. Kosti s pokrájenou zeleninou povařte v osolené vodě asi 2 hodiny. Cibuli pokrájejte nahrubo a spolu s masem z ocásků vložte do pekáče. Lehce podlijte vodou a přiklopte. Duste v troubě při 170 C doměkka. Pak maso odklopte a při 190 C dopečte dozlatova. Maso vyjměte, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a opražte ji. Přilijte 250 ml scezeného vývaru z kostí (zbylý použijte do jiného pokrmu), promíchejte a 15 minut provařte. Podávejte s pečivem nebo bramborovými knedlíky a špenátem.
Kroupová polévka s vepřovým masem - recept, postup, návod
Zveřejněno: sobota 30. květen 2015 | Zobrazeno: 3568x
Kroupová polévka s vepřovým masem - recept: Maso vložte do hrnce s osolenou studenou vodou. Přidejte překrojenou oloupanou cibuli, celý pepř, nové koření a bobkové listy. Zvolna vařte, dokud maso nezměkne. Kroupy properte a v osolené vodě uvařte na skus. Sceďte je a nechte okapat. Měkké maso vyjměte z vývaru (servírujte například nakrájené na plátky, s křenem, hořčicí a chlebem). Vývar přeceďte a znovu přiveďte k varu. Mrkev a celer nakrájejte na kousky. Z jitrnic vymačkejte prejt. Vše vsypejte do vroucího vývaru a pár minut povařte. Do hotové polévky přidejte kroupy a dochuťte ji prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a mletým pepřem.
Číst dál: Kroupová polévka s vepřovým masem - recept, postup, návod
Huspenina z vepřového masa - recept, postup, návod
Zveřejněno: sobota 30. květen 2015 | Zobrazeno: 3565x
Huspenina z vepřového masa - recept: Maso, nožičky a kůži uvařte doměkka. Okořeňte solí, pepřem a novým kořením. Uvařené maso nakrájejte, nožičky oberte a s kůží umelte na strojku. Osolte a opepřete. Vývar přeceďte, přidejte ocet, nakrájenou zeleninu, cibuli, hrášek a uvařte doměkka. Do vývaru přidejte maso, promíchejte, nalijte do formy a nechte v chladu ztuhnout. Huspeninu podávejte s cibulí, pepřem a octem.
Číst dál: Huspenina z vepřového masa - recept, postup, návod
Smažené sladké pletánky - recept, postup, návod
Zveřejněno: sobota 30. květen 2015 | Zobrazeno: 3192x
Smažené sladké pletánky - recept: Na kvásek smíchejte čtyři lžíce vlažného mléka, lžičku cukru a droždí. Přikryjte ubrouskem a nechte na teple vzejít. Mezitím utřete tuk s cukrem a rumem, postupně přidejte žloutky a vše utřete do pěny. Vlijte kvásek, za stálého míchání přidávejte mouku prosátou se solí, rozinky, citronovou kůru a zbylé mléko. Vypracujte vláčné těsto, přikryjte ho utěrkou a nechte asi 90 minut kynout. Těsto vyndejte na pomoučený vál, lehce propracujte a vyválejte tenké válečky dlouhé 20cm. Položte vždy dva vedle sebe, spleťte v pletánky a nechte na vále ještě deset minut kynout. Smažte je na rozpáleném tuku tak, aby byly do poloviny potopené. Ještě horké je lehce obalte v moučkovém cukru.
Škvarkové placky - recept, postup, návod
Zveřejněno: sobota 30. květen 2015 | Zobrazeno: 3360x
Škvarkové placky - recept: Zdroždí, cukru, lžíce vlažného mléka a dvou lžic mouky si připravte kvásek. Do zbylé mouky přidejte sůl, pepř, vejce, vyběhlý kvásek, rozpuštěné sádlo a nasekané škvarky. Zbylým mlékem zadělejte těsto. Z vykynutého těsta vytvarujte silnější placičky, rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte nakynout. Pak ostrým nožem naznačte na každé mřížku. Placičky potřete rozšlehaným vejcem, posypejte hrubou solí a kmínem. Pečte je při 160 C přibližně 20 minut dozlatova.
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
Zveřejněno: sobota 30. květen 2015 | Zobrazeno: 5180x
Bavorské vdolečky - recept: Z droždí, lžičky cukru, trochy polohrubé mouky a vlažného mléka připravte kvásek a nechte ho vzejít. Zbylou mouku prosijte. Přidejte zbylý cukr, sůl, špetku citronové kůry a rozpuštěný tuk na pečení, rum a kvásek. Mlékem pak zadělejte vláčné těsto a nechte ho na teplém místě vykynout. Připravené těsto rozdělte asi na 16 kousků a z každého vytvarujte bochánek. V pánvičce dobře rozehřejte olej. Vdolečky pak na něm pozvolna smažte z obou stran dozlatova. Podávejte je polité zakysanou smetanou, ozdobené lžičkou švestkových povidel a trochou nastrouhaného tvrdého tvarohu.
Guláš v chlebu - recept, postup, návod
Zveřejněno: sobota 30. květen 2015 | Zobrazeno: 3541x
Guláš v chlebu - recept: Hovězí maso a bůček očistěte a nakrájejte na kostky. Vše vložte do misky, osolte a promíchejte s moukou. V kastrolu rozehřejte sádlo a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přidejte maso a orestujte ho. Vmíchejte mletou papriku a přidejte kuličky pepře. Maso podlijte jenom trochou vody a nechte zvolna dusit. Když je všechno maso měkké, přidejte k němu oloupané na kostičky nakrájené brambory a ještě chvíli vše povařte. Nakonec guláš dochuťte solí a mletým černým pepřem. Bochníčky chleba rozpečte v troubě. Potom je svrchu asi v jedné třetině podélně seřízněte a vydlabejte střídky. Bochníčky naplňte gulášem, přiklopte je chlebovou pokličkou a podávejte.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Vepřový jazyk na zázvoru - recept, postup, návod
- Bůčková roláda - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Ovar s křenem - recept, postup, návod
- Plněný bůček - recept, postup, návod
- Ovesná kaše s meruňkami a zázvorem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Ovesná kaše s brusinkami a pékanovými ořechy - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Ovesná kaše s kokosem a ananasem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Ovesná kaše mocca - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Ovesná kaše s čokoládou a višněmi - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Ovesná kaše s mandarinkou a pomerančem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zdroj článku: Česká televize, Prima TV
Další rady v kategorii
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborový salát se slaninou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Brambory s česnekovou náplní - recept
-
Bruschetta s dietní rajčatovou pomazánkou - recept
-
Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem - recept, postup, návod na výrobu
-
Bruschetta s pestem a cherry rajčátky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bůčková roláda - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Budapešťská pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bulgurový salát - recept, postup, návod na výrobu
-
Bulharský tarator - recept, návod na přípravu, postup výroby
-
Bylinková šunka s medem - recept, postup, návod na výrobu
-
Bylinkové karbanátky z ovesných vloček - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bylinkový burger, burger s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bylinkový chleba, bylinkový kváskový chléb - postup, návod, recept, výroba
-
Bylinkový ledový čaj - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Carpaccio z řepy a žampionů s parmazánem - recept
-
Celerový salát se sojanézou na poruchy erekce, mužskou potenci - recept, návod, postup výroby
-
Celestýnské nudle do polévky - recept, postup, návod, výroba
-
Česnek - Tinktura na odstranění česnekového zápachu z úst
-
Česnekačka, česneková polévka s tvarůžky - recept, postup, návod
-
Česneková polévka proti chudokrevnosti - recept
-
Česneková polévka s vejcem - recept
-
Česneková polévka se slávkami a krevetami - recept
-
Česneková polévka se zakysanou smetanou - recept
-
Česnekové krutony s tymiánem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Česnekové toasty - pomoc, při zánětu dásní - recept
-
Česnekový konfit - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chili, chilli con carne - recept, postup, návod, suroviny
-
Chilli marmeláda z chilli papriček, zázvoru a česneku - recept, postup, návod, výroba, suroviny
-
Chipsy z parmazánu - recept, postup, návod k výrobě
-
Chipsy, "brambůrky" z červené řepy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chlebové řízky, řízky z chleba - recept
-
Chlebovník z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Chlebový kvas s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Chmelová limonáda - recept, postup výroby, návod
-
Cibulový sirup - recept, postup, návod
-
Citrónová limonáda - recept, postup, návod, příprava, výroba
-
Citronový dort s medem - recept, postup, návod
-
Citronový koláč - recept, postup, návod
-
Citrusový salát s medem - recept, postup, návod
-
Cizrnová polévka, polévka z cirzny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Co udělat se zbylými palačinkami z předchozího dne - recept
-
Co uvařit, udělat ze zbylé bramborové kaše - recept
-
Čokoládové tyčinky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Creme brulee, crème brûlée - recept, postup, návod, suroviny, příprava
-
Datlové kopečky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Domácí bake rolls - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí chléb z pohanky, z pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Domácí hořčice - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí hranolky ze sladkého bramboru batátu - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí karamel - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí kečup - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí müsli tyčinky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí nanuk míša s čokoládovou polevou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí octová zálivka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí ovocný nanuk (meruňkovo-jahodový) - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí ovocný nanuk rybízo-smetanový - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí pribináček s jahodovým pyré - recept, pstup, návod, příprava, suroviny, ingredience:
-
Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí skořicový cukr za 60 Kč/1 kg - recept, postup, návod
-
Domácí šlehačka - recept
-
Domácí sušenky bebe dobré ráno - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí tatarská omáčka - recept, postup, návod na výrobu
-
Domácí těstoviny - recept, postup, návod
-
Domácí těstoviny s omáčkou z dýně Sweet Dumpling - recept, postup, návod na výrobu
-
Domácí výroba nanuku z ananasu a jahod - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dort z červené řepy - recept, postup, návod
-
Dresing, dresink na zeleninový salát z okurky, papriky, ledového salátu a vajíčka
-
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dumlíková polévka - recept, postup, návod, výroba
-
Dušená kapusta s rajčaty a mátou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňová krémová polévka s ementálem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Dýňová polévka - recept, postup, návod k výrobě
-
Dýňové muffiny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňové noky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Dýňové pyré - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
-
Dýňový dezert - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňový kompot - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
-
Dýňový rumový hrnec - recept, postup, návod k výrobě
-
Dýňový sýr - recept, postup, návod k výrobě
-
Estragonové víno - recept, návod, postup, výroba