Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Tvarohová pomazánka s pohankou, paprikami a rajčaty - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Tvarohová pomazánka s pohankou, paprikami a rajčaty - suroviny:   250 g měkkého tvarohu, 100g rajčat, 100 g paprik, 150 g majolky, 50 g pohankové mouky, cukr, sůl, citronová šťáva.   Tvarohová pomazánka s pohankou, paprikami a rajčaty - recept:   Tvaroh ušleháme, osolíme, osladíme a ochutíme citronovou šťávou. Přidáme majolku, pohankovou mouku, na kostičky nakrájenou papriku a rajčata.

Tvarohová pomazánka s pohankou, vejcem a pažitkou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Tvarohová pomazánka s pohankou, vejcem a pažitkou - suroviny:   250 g měkkého tvarohu, 5 polévkových lžic mléka, 1 polévková lžíce pohankové mouky, 1 vejce natvrdo, pažitka, sůl.   Tvarohová pomazánka s pohankou, vejcem a pažitkou - recept:   Tvaroh ušleháme s mlékem a žloutkem, přidáme posekané bílky, mouku a pažitku, posolíme a promícháme.

Tvarohová pomazánka s pohankou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Tvarohová pomazánka s pohankou - suroviny:   250 g měkkého tvarohu, 1/2 cibule, 1dl šlehačky, 2 lžíce mléka, 1 lžíce olivového oleje, 1 polévková lžíce pohankové mouky. Tvarohová pomazánka s pohankou - recept:     Tvaroh ušleháme s mlékem, osolíme přidáme strouhanou cibuli, kečup, mouku a promícháme. (Podle chuti můžeme přidat koření, např. oregano.)

Tvarohová pomazánka s pohankou, šunkou a vejcem - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Tvarohová pomazánka s pohankou, šunkou a vejcem - suroviny:   250 g měkkého tvarohu, 50 g šunky, 1 vejce natvrdo, cibule, sladkokyselá okurka, 2 lžíce kečupu, 6 polévkových lžic mléka sůl, polévková lžíce pohankové mouky.   Tvarohová pomazánka s pohankou, šunkou a vejcem - recept:   Tvaroh ušleháme s mlékem a kečupem, přidáme nadrobno nakrájené vejce, šunku, cibuli a okurku. Vmícháme pohankovou mouku a osolíme.

Pohankové smaženky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Pohankové smaženky - suroviny:   120 g pohanky, 1/4 l vody, 2 vejce, 20 g másla, sůl, olej na smažení.   Pohankové smaženky - suroviny:   Uvaříme pohankovou kaši, kterou ochladíme asi na 60 stupňů, přidáme rozšlehaná vejce a dobře promísíme. Rozhrneme na plech vymaštěný tukem. Když kaše ztuhne, rozkrájíme ji na čtverce asi 5x5 cm, které z obou stran osmažíme na oleji. Podáváme jako přílohu k masu.

Zapékaná pohanka s kyselým zelím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Zapékaná pohanka s kyselým zelím - suroviny:   1/2 kg pohanky lámanky, sůl, 4 klobásy, 1kg kyselého zelí, sáček mražené zeleniny (kukuřice, hrášek, mrkev, cibule, květák), koření dle chuti, 2 střední cibule.   Zapékaná pohanka s kyselým zelím - recept:  

Číst dál: Zapékaná pohanka s kyselým zelím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Nadívané telecí hrudí s pohankou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Nadívané telecí hrudí s pohankou - suroviny:   1 1/2 telecí hrudi, sůl, masový vývar, 2 čajové lžičky pohankové mouky, 1 čajová lžička másla.
Nádivka:   100 g pohanky lámanky, 1 dcl mléka, 1 čajová lžička másla, 4 vejce, muškátový oříšek, zelená petrželka, sůl.

Číst dál: Nadívané telecí hrudí s pohankou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Pohanková kaše slaná se zeleninou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Pohanková kaše slaná se zeleninou - suroviny:   250 g pohanky, 0,5 l vody, 1 větší cibule, 50 g sádla nebo uzeného špeku, 2 rajčata, 2 papriky, sůl.   Pohanková kaše slaná se zeleninou - recept:   Špek nebo sádlo s nakrájenou cibulkou osmahneme dorůžova, zalijeme vodou s promytou pohankou, nakrájenými rajčaty, paprikou, osolíme a uvedeme do varu. Hrnec zabalíme do utěrky a pohanku v něm necháme změknout. Podáváme jako samostatný pokrm.

Pohanková kaše slaná (2) - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Pohanková kaše slaná - suroviny:   250 g pohanky, 0,5 l vody, 50 g másla nebo sádla, sůl, vegeta, případně jiné koření.   Pohanková kaše slaná - recept:   Máslo nebo sádlo rozpustíme v hrnci a přidáme promytou a předem namočenou ochucenou pohanku, zalijeme vodou, osolíme a uvedeme do varu. Hrnec zabalíme do utěrky a pohanku v něm necháme dojít.

Pohanková kaše slaná (1) - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Pohanková kaše slaná - suroviny:   250 g pohanky, 0,5 l vody, 50 -70 g slaniny, 1 cibule, sůl.   Pohanková kaše slaná - recept:   Cibuli na slanině zpěníme, přidáme předem namočenou pohanku, v osolené vodě ji uvedeme do varu a necháme dojít zabalenou v utěrce. Podáváme jako přílohu nebo jako samostatný pokrm.

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny