Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

► Jak narovnat hrbolatý povrch upečeného koláče

Má-li čerstvě upečený koláč hrbolatý povrch, překlopte ho i s formou na prkénko. Asi po čtvrthodině ho zase překlopte zpátky, povrch bude krásně rovný.

Jak snadno vyklopit bábovku z formy (lednice)

Formu na pečení po potření tukem postavte na krátký čas do chladničky. Tuk se nepromísí s moukou, kterou se forma poté vysypává, a bábovka se dá mnohem snáze vyklopit.

► Jak zjistit zda je koláč upečený (špejle, jehlice)

Jehlicí na pletení nebo špejlí propíchněte nejsilnější místo v koláči. Když se těsto na jehlici nepřilepí, je koláč upečený.

Jak zabránit propadnutí ovoce v těstu (mouka)

Ovoce, rozinky a ořechy posypte moukou - neklesnouv těstu ke dnu.

► Lepení těsta na váleček - jak zabránit?

Váleček na těsto dejte asi na hodinu do mrazničky, těsto se na něj pak nebude lepit.

► Jak zlepšit kynutí těsta na koláče

Těsto na koláče míchejte vždy pouze jedním směrem, jinak těsto špatně kyne.

► Jak zabránit vyprchání bublinek otevřeného šampaňského (nerezová lžička)

Šampaňské nepřijde o své bublinky, když do hrdla otevřené láhve vložíte dlouhou nerezovou lžičku (samozřejmě rukojetí dolů) nebo jiný nerezový předmět.

► Vylepšení chuti kakaa, kakaového nápoje - jak, čím (citronová šťáva)

Chcete-li vylepšit chuť kakaa (myšleno kakaového nápoje), přidejte do něj před podáváním trochu citronové šťávy.

► Jak zabránit vzniku hrudek při přípravě kakaa, kakaového nápoje

Aby se při přípravě kakaa netvořily hrudky, smíchejte napřed kakao s cukrem a lžící vlažného mléka. Teprve potom nalijte horké mléko.

► Jak připravit čerstvou citronovou šťávu do zásoby

Připravte si citronovou šťávu do zásoby. Vymačkejte citrony, šťávou naplňte výrobník na led a zmrazte ji. Citronové kostky se znamenitě hodí do čaje, který tak i rychleji vychladne.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny